Posts

Showing posts from 2011

T-Shirt Dan Baju Bukan Hadiah Terbaik ?

Image
assalamualaikum ;
entry peribadi ? ntah. biase je. tapi, fya saje fya terdetik nak cerita pasal t - shirt ni.


penah dengar tak, kalau kapel, jangan bagi t - shirt, nanti clash. penah ? or maybe macam kalau nak bagi barang kat orang, jangan bagi t - shirt. nanti mesti ada mende buruk jadi antara korang. penah ? haa. nak citer pasal tu lha. jum lha layan sat. hehe.

nak taw, fya penah mengalami kejadian ni sebanyak 6 kali. and tu dah cukup serik fya nak terima hadiah t - shirt again. and fya pon akan elakkan bagi orang t - shirt. fya taw tu mitos je. kalau jadi tu, kebetulan. tapi, memang tak bole lha. fya trauma. dah 6 kali kot. takkan tak serik. ye dak ?

first kak nur bagi. warna merah. kitorang rapat sesangat. fya fom3, dia fom5. selalu fya cerita, ngadu macam - macam kat dia. lepas dia spm, keluar sekolah tu, kitorang macam dah tak kenal da.

second my ex bf bagi time fom4 dulu yang fya first time sayang sangat - sangat. dia bagi t - shirt levis warna coklat. tu. ada lagi. sometimes, fy…

Blog Ribuan Pageviews Dengan Sekadar Karya ?

Image
assalamualaikum ;
wah wahh. lame da rasenya aku tak update sebarang post kann. and kini aku datang kembali and nak promote satu blog ni. yang hanya KARYA dan ribuan pageviews? WOWW ! padahal, blog ni baru sahaja ditubuhkan. ingin tahu blog apa ?

SINI : http://novelpelangi.blogspot.com/
and biarpun entry JARANG diupdate, namun pageviews tetap tinggi. menarik bukann ? ingin tahu rahsianya ? jom singgah dan baca entry beliau ! ^^,
psssst : tengah tunggu masa nak promote blog followers pulak. ngah tunggu and carik followers bertuah ;))

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

Image
assalamualaikum ;
hey hey ! buat ape tu semua ? jom sekalian kita join segmen by Lyssa Faizureen ni nakk ? serius tak rugi maa. tapi, dengan syarat, kome semua hendaklah pelajar IPTA 2011. so simple right ?
klik banner untuk melayang jauh !

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Korporat dan Perhubungan Dengan Kepujian. tu lha cos yang aku amik sekarang. dimana aku sekarang baru nak abis sem 1. aku amik cos ni sebab aku dah no choice. aku lebih prefer cos perakaunan. minat aku lebih kat sana. tapi, aku pun tak tahu kenapa rezeki aku kat cos ni. lagipun, cos ni tak jauh beza dengan perakaunan. and lebih kepada ekonomi. aku minat ekonomi ^^, peluang nak tukar cos tu ade, tapi aku tak nak. tahu kenapa ? sebab aku percaya dengan nasib pertama. and sudah pasti aku takkan pernah menyesal and berjanji akan bawak cos ni dengan baik ;) insyaAllah.
pesanan aku, kepada nak masuk u tu, pilih lha yang terbaik. bawak berbincang dengan orang lain. banyakkan buat survey. and berdoa supaya kita dapat ape yang te…

Contest My Blog Simple Enough

Image
assalamualaikum ;
haii. da lame rasenya tak join contest segala bagai dalam blog ni. maka hari ni, saje lha pulak nak junamkan diri dalam contest ni. mane lha nak tahu, kot ade rezeki kann ? layann je lha. ye dak ?


klik mane - mane banner untuk ke link contest oke ? NEXT !
kenapa ea aku cakap yang blog aku ni layak untuk menyertai contest gempak camni ?

first, aku start ngan header lha ea. oke aku rase ianya so simple and tak crowded. and bila mouse ke hover, header akan senget ke tepi. sekadar untuk menceriakan blog. tulisannye yang nice and jelas kelihatan. susun atur iklan yang sangat kemas. juga diikuti float button follow dan dashboard bagi memudahkan pekerjaan sesama blogger. malah, juga ade float button untuk facebook, twitter, second blog, and blog lagi satu untuk lebih mengeratkan tali perhubungan sesama blogger dan pengunjung dengan owner untuk ke website lain.

secondly, aku terangkan pasal widget. oke. kalau tengok widget aku kat sidebar kanan tu kann, ade berapa je pun ? tahu ke…

Perbezaan Mesej Lelaki dan Perempuan.

Image
salam setia ;

tetiba pada waktu pagi yang hening ini, ditemani test HUBUNGAN ETNIK pada esok pagi serta secara kebetulan group aku yang diberi nama as PELANGI PETANG ( permintaan aku ! haha ) juga untuk sebjek HUBUNGAN ETNIK yang akan dibentang pada esok pagi bersama seorang jejaka yang mempunyai suara yang cukup romantik dan 4 orang lagi kawan baik aku sehidup semati kat USIM ni.
haha. see. melalui introduction aku ni punn, sekali baca, aku berani cakap lha orang boleh detect ni lelaki atau perempuan. do you agree with that ?
oke. ni pulak cara mesej.
AMINAH : i benci sangat kat you ! ABIDIN : i benci sangat kat you.
kebanyakan perempuan lebih mengekspresskan perasaan melalui tanda baca berbanding lelaki. sekali baca, nada ABIDIN tu macam lembik je kann ? haha. oke. kita tengok lagi.
AMINAH : kita jumpa kat kl sentral petang ni. oke tak ? ABIDIN : settle ! kita jumpa petang ni !
bila baca mesej seperti ni, AMINAH mesti fikir yang ABIDIN sedang marah. sebab ape ? sebab ABIDIN menggunakan t…

Pemenang Muktamad | Segmen : Aku Mahu Readers Setia !

Image

Kenapa Perlu Berbohong ?

Image
salam setia ;
alhamdulillah. dalam sehari dua ni, aku banyak menghabiskan masa mengedit blog ni mengikut citarasa aku tanpa ade sebarang entry baru. dan kini, aku free dihujung minggu ni, terdetik lha pulak aku nak buat entry. . .
Kenapa Perlu Berbohong ?


err. kejap. tipu ngan bohong, same je lha kann =.=!

bila kita kena tipu, mesti bengang kann ? tak kisah lha dengan couple ke friends ke or even maybe ngan parent kita sendiri ? tipu lha kalau cakap tak penah langsung bengang bila da kena tipu. tapi, penah tak kita terfikir, kenapa kita ditipu ? yang kita selalu tahu, marah + bengang. kann ? cuba kita carik sebab kenapa orang tu tipu kita. adakah dia tidak mahu kita mengetahui masalahnya ? ataupun tidak mahu bersikap menyusahkan ? atau mungkin, tidak mahu kita hiba, marah dan kecewa ? atau mungkin juga sudah benar - benar beralih arah ?

dalam kondisi ini, suara hati kita juga perlu turut memahami situasi dan keadaan. perlu diketahui, selalunya orang yang menipu itu mempunyai beberapa s…

Ujian Psikologi ! Jom Test !

Image
salam setia ;
ehhem. da lame kann takde entry kat blog ni. hehe. #bajet retis. aku faham. kemenangan bola malam tadi masih menghangat kann ? kat sini pun terpekik terlolong tengok bola. tapi, aku ade kelas. tak bole tengok. cess. oke lha. tanpa membuang masa.


suatu hari anda di rumah, berlaku 5 perkara serentak yang perlu anda ambil perhatian. iaitu : 1 ) telefon berbunyi 2 ) bayi anda menangis 3 ) seseorang mengetuk pintu / loceng rumah berbunyi 4 ) suddenly, hujan turun dengan lebat dan baju kering di ampaian 5 ) air sedang ditadah melimpah ruah
oke. sekarang, kome susun lha yang mane kome akan buat dulu. ikut turutan yuk ! : : : : : : : : : : : :





















da susun ? : : : : : : :

ni lha maksud simboliknya. jom lihat hasilnya ^^ 1 ) telefon berbunyi - anda kerjaya / kerja korang
2 ) bayi anda menangis - family korang
3 ) seseorang mengetuk pintu / loceng rumah berbunyi - kekawan korang
4 ) suddenly, hujan turun dengan lebat dan baju kering di ampaian - kehidupan seksual
5 ) air sedang ditadah melimpah ruah - duit / hart…

3rd Giveaway By Yana

Image
salam setia ;

simple entry ! hope ade tuah ^^ nak tag blogger retis :)
http://leeyagemini.blogspot.com/ http://legendarysapphire.blogspot.com/ http://cinqleafclover.blogspot.com/

Novel : Kontrak Janji Setia Antara Kita | Sambungan

Image
salam setia ;
hype ! nampaknya, Novel Kontrak Janji Setia Antara Kita sangat menggalakkan, alhamdulillah ;) maka, kami telah mempersetujui untuk membuat blog khas untuk novel tersebut untuk memaparkan semua bab yang telah disiapkan. kini, telah dipublish hingga 21 BAB ! dan akan disambung secepat mungkin. dan korang semua tidak perlu untuk menunggu demi minggu lagi ^.^
klik SINI http://novelpelangi.blogspot.com/

Novel : Kontrak Janji Setia Antara Kita | Episod : 5

Image
salam setia ;
sennggal ! silap hari. ku sangkakan hari ini hari rabu, rupanya, khamis ! bhaha. argh ! lantak pi lha ! yang penting, hari ni hari novel kann ? kann ? oke ! jomm sambung ! tekan SINIuntuk episod LEPAS.

* minggu ni, free 1 bab. maka, akan menjadi 3 bab kerana permintaan yang sangat menggalakkan. terima kasih kerana sudi memberi sokongan ^.^
8 Sakinah melipat marhana setelah mengerjakan solat subuh. Pandangannya meliar ke seluruh ruang kamar termasuk tempat peraduan suaminya malam semalam tetapi kelibat Rafiq langsung tidak kelihatan. Mungkin ada di luar, sangkanya.             Sakinah mengemas katil dan tempat tidur suaminya dengan cermat. Langsung tidak berniat untuk menyambung tidurnya kembali. Dia mahu menolong di dapur disamping menyediakan sarapan untuk saudara-mara yang masih belum pulang. Seusai mengemas bilik barulah Sakinah menyusul ke dapur. Dia menyarung tudung kerana masih ada lagi sanak-saudara yang bukan muhrimnya berada di situ.  Kelihatan senyuman nakal bertamu …

Wordless Wednesday #15 - ;')

Image
salam setia ;


i miss you ^.^

SPM ! Jangan Biarkan Perasaan Takut Menguasai.

Image
salam setia ;
wah wahh. adik - adik ! bersemangat pulun SPM ea ! yela. exam yang terakhir dalam alam persekolahan kann. SPM ni jugak lha penentu nak kemana lepas ni. kalau baik, baik lha. kalau tak, tak lha. namun, semuanya bergantung pada rezeki yang Allah dah takdirkan. kita sebagai hambaNya, usaha ! kemudian, doa dan  tawakal. jangan lupa doa untuk kawan - kawan jugak ;) sesungguhnya, apa yang Allah berikan, itu lha yang terbaik. percaya lhaa !
pape pun, buat betul - betul. yang mane bole skor tu, jangan lepaskan. esspecially kalau macam BM, rugi tak A+. malu dengan bangsa lain. Pendidikan Islam, malu kalau tak skor. subjek agama tu ! dan lain - lain. oke dear ?
sumber gambar : google
" من جد وجد ومن زرع حصد "
p/s : acehh. bajet SPM dulu straight A lha kunun -_-"

Memahami Itu Hati.

Image
salam setia ;
a n g g u k !
kat sekolah, kelas, bila cikgu mengajar, bila cikgu tanya, kita pun angguk. isyarat sebagai tanda, ' faham '. even, sebenarnya tak faham satu hapak pun.
tapi, bila kita memahami seseorang, adakah kita memberi ' angguk ' sebagai tanda sedang memahami ?
sebab tu aku cakap, memahami itu, hati. jika kita memahami seseorang, kita tahu ape yang perlu dilakukan kerana kita mengikut gerak hati disamping akal untuk berfikir. begitu jugak dalam kelas. kalau kita faham, hati mesti membuak - buak nak sambung belajar sesuatu tu. sekadar angguk, bukan bermaksud sangat pun. ye dakk ?
yela ! kalau tersengguk pun, angguk jugak. padahal ??

Novel : Kontrak Janji Setia Antara Kita | Episod : 4

Image
salam setia ;

eh eh. hari ni hari khamis kann ? haa. hari novel kann ? hehe. engat fya lupe ke hahh ? mane mungkin melupakan sambungan novel banyak peminat ni kann. hihi. oke ! jom sambung ! dan jangan lupa like ! hehe.

ape ? terlepass ? ouh ! bole di atasi keyh !

sini - 12, dan 3. oke ! da da ! sambung jomm !

6 Sekali lafaz namanya terpateri menjadi milik orang lain. Fikirannya tiba-tiba bercelaru. Terfikir-fikir nasib yang bakal ditempuhi. Dia bakal menempuh sebuah kehidupan baru. Malah kampung halaman ini juga bakal ditinggalkan. Perasaan cemas, takut dan risau membelah jiwa. Sakinah mulai ragu dengan keputusan yang diambil. Sedangkan ijab dan kabul telah terungkap. Sebelum ini dia tidak terlalu berfikir soal itu. Sakinah hanya menumpukan perhatiannya pada pengajian yang bakal disambung. Perkara lain ditolak ke tepi. Rasa teruja untuk menyambung pengajian benar-benar menggembirakannya. Oleh itu, tidak langsung benaknya teringat akan masalah lain yang bakal berkunjung. Tadi sewaktu tok …