Contest My Blog Simple Enough

assalamualaikum ;

haii. da lame rasenya tak join contest segala bagai dalam blog ni. maka hari ni, saje lha pulak nak junamkan diri dalam contest ni. mane lha nak tahu, kot ade rezeki kann ? layann je lha. ye dak ?



klik mane - mane banner untuk ke link contest oke ?
NEXT !

kenapa ea aku cakap yang blog aku ni layak untuk menyertai contest gempak camni ?


first, aku start ngan header lha ea. oke aku rase ianya so simple and tak crowded. and bila mouse ke hover, header akan senget ke tepi. sekadar untuk menceriakan blog. tulisannye yang nice and jelas kelihatan. susun atur iklan yang sangat kemas. juga diikuti float button follow dan dashboard bagi memudahkan pekerjaan sesama blogger. malah, juga ade float button untuk facebook, twitter, second blog, and blog lagi satu untuk lebih mengeratkan tali perhubungan sesama blogger dan pengunjung dengan owner untuk ke website lain.


secondly, aku terangkan pasal widget. oke. kalau tengok widget aku kat sidebar kanan tu kann, ade berapa je pun ? tahu kenapa ? sebab, aku tak nak blog aku berat ngan widget yang tak perlu untuk diletakkan. so, aku letak widget yang penting je. then, pengunjung pun takde lha panas kalau masuk blog aku. ye kann ?


last but not least, bila nak komen entry aku, aku TAK gunakan pop up seperti kebayakkan blogger suka nak guna. tapi, aku guna embendded below post. kat mane tu ? menda ni bole edit kat setting komen. kenapa aku buat setting camtu ? sebab, bila tekan button nak komen, secara outomatik akan bukak new tab. seperti yang aku tunjuk kat atas tu kann. then, aku nak kotak komen berada di atas kotak yang dah komen seperti gambar. selalunya, kotak tempat nak komen tu, kat bawah kann ? tapi, aku punya kat atas :) disamping ruang kotak komen yang luas. macamane nak buat ? bole klik SINI. next, diikuti scroll bar aku yang simple. just untuk nampak lebih ceria. dan fan page aku di bawah setiap post.


p/s  : diharap, fya dah ikut segala peraturan yang ditetapkan dan ade chance nak menang :P

Comments

NurAmal said…
layak3.. :angguk
FYA PELANG! said…
ngehhh. takde lha layak mane pungg :P