Posts

Showing posts from November, 2015

#VacancyMalaysia: Sales Officer

Image
To those who are interested, kindly send your resume to us. Many thanks :)
Twitter/Facebook: @fyapelangi 

Tips Memilih Jurusan Untuk Melanjutkan Pelajaran

Image
Alhamdulillah. Harini, kita bertemu lagi. Actually, harini baru lepas renew domain. So, macam bersemangat waja lebih sikit nak update. Kah! Dengan izin Allah, ni dah kali keempat renew domain. Alhamdulillah masih ade kesempatan :)
Baiklah. Tertarik nak buat entry ni sebab beberapa hari lepas, Fya ade menepek di akaun Twitter dan membincangkan isu ini. Kebanyakkannya, pilih course yang terpaksa lah, tak minat lah, takde kerja dan sebagainya. So, jom kupaskan isu ini yawww!
1. Minat Firstly, kalau nak senang bawak, haruslah pilih ape yang kita minat. Kalau kita pilih yang kita tak minat, ater cemana nak bawak. Betul tak?
2. Ikut Kemampuan Wuuuuuu. Tang ni tak boleh blah. Kau tengok member amik engineering, kau nak ikut jugak sebab nak kerlas. Tapi, fizik kau hancur. Add math terabur. Sekali, terbengkalai. Ape pun tak dapat. Guys, ukurlah baju di badan sendiri. Jangan terikut sangat orang lain :)
3. Peluang Kerjaya Ok, ini penting. Bukan nak menghina atau merendahkan mana-mana course dalam…