Posts

Showing posts from August, 2012

Review - Filem SAM

Image
* google image *
ehhhem. *batuk. da tengok filem ni ? fya ? ouh, yaa. baru suda tengok ngan schoolmates petang semalam. tadi, semangat berkobar nak buat entry pasal filem ni. tup tupp, tak bole nak bukak blog. siap kena remove. kaifa hal ? bape kali aku nak kena hack ni ? bosan k bosan. -.-" tapi, takpe lha. aku teruskan bukak itu ini untuk mendapatkan balik akaun google aku. *orang da biase kena, lain da perasaanya. HAHA.
then, alhamdulillah. dapat seperti sediakala. maybe, google saje nak test security aku kot. *hudnuszon -.-" yeahh, kembali pada topik asal. SAM. tahu tak ape maksud tu ? ape ? bukan sebab Shaheizy Sam lha. HAHA. tapi, Saya Amat Mencintaimu. haa. bole tahan lha sweet tu. tapi. . .
tapi ape mekk ? kalau aku, aku kurang serasi ngan ending sedemikian. but, thumbs up Syafiq Yusof. dy bole arahkan filem sedemikian pada umur yang lebih muda dari aku >.<. unsur suspens yang sangat mendebarkan. kawan aku dok sebelah, " eh, ni cerita hantu ke ? kau tak takut…

Wordless Wednesday #27 - Frust !

Image

Rahsia Wanita Syurga

Image
ajal maut, di tangan Tuhan. entah esok, lusa malaikat izrail melaksanakan amanahnya kepada kita, kita pun tak tahu. sesungguhnya, ajal adalah antara 4 perkara yang Allah rahsiakan kepada kita.


bercakap tentang ajal, harini ade suatu al kisah benar yang ingin sekali fya kongsikan dengan rakan taulat sekalian. yang mana baik, buruk, ambil jadikan sempadan dan tauladan :)pada suatu hari, tibalah seruan seorang wanita tua menyahut panggilan Illahi. tatkala mayatnya terbujur hendak dikebumikan, mayatnya itu tersenyum manis. dan agak mudah perjalanan untuk mengebumikan si arwah. alahai, alangkah bahagianya jika kita pun begitu. namun, apabila ditanya kepada pewaris, " apakah si arwah baik orangnya ? sangat beriman ketika hidupnya ? ". jawab pewaris, " tidak pasti. arwah hanya biasa orangnya. kadang kala solat, kadang kala tidak.  juga tidak seberapa kerap membaca al - quran. untuk kerja rumah pula, arwah seorang yang sangat rajin ". kami buntu. apakah dengan menjadi rajin…

Kenduri VS Reunion

Image
assalamualaikum ; alhamdulillah, pada 23rd August 2012. sahabatku Nurul Widad dan Mohammad Iezwan *eh, betul ke spell ni ? telah pun sah bergelar suami dan isteri. majlis diadakan di Dewan Sekolah Izzuddin Shah, Ipoh. mudah - mudahan, perkahwinan korang berkekalan sampai ke syurga. buat Wan, pepandai lha kau jaga Wid tu ehh. HAHA.
alhamdulillah jugak, dengan kenduri korang da bagi peluang untuk kawan - kawan lain bertemu setelah sekian lama berpisah. ternyata, majlis korang ni benar - benar panas gitu. da lha tetiba je da bertunang. tup tup, tunggu sebulan, terus kahwin. tak disangka. waa, agak - agak, bole naik trending kat twitter tak ? HEHE.
okay, tu cerita kenduri. and now, nak sambung ngan cerita kami. ya Allah, rindunya aku kat kekawan semua setelah dalam 3 tahun tak bersua. semua da memacam gaya gamaknya ! lepas puas lepak kenduri, kitorang raya rumah blogger MyraCupcake plak. then, jenjalan Gunung Lang ! wee. an owesome day guys !





actually, banyak sangat gambar. tapi, yela kann…

Me Celebration - 2 years For Blogging !

Image
assalamualaikum ;


haizz. ni entry yang da lame sangat nak buat. actually, 15th August 2012 genaplah fya 2 tahun sebagai blogger. ape yang fya dapat lihat, untuk permulaan blogging, agak kurang matang, takde matlamat. seolah - olah, buat kerja yang tak nampak hasilnya. then, lelama, belajar siket, bole lha kot. agak maju lha dari dahulu even tak sehebat yang lain. HEHE.

jumlah posts = 226
jumlah komen = 2498
jumlah followers = 1704
page rank = 1 *still tak berganjak :(

alahai, malunya. even da 2 tahun blogging bukan gah mane pun hasilnya. org lain, baru sebulan dua blogging, da menunjukkan hasil yang hebat. haizz. sangat memilukan :O

btw, fya sambut tau sempena da 2 tahun blogging ni kat Kinta City Ipoh tau. siap iftar, boling. nampak tak semangat tu ? HEHE. nak tengok pics ? nahhh.





amacam ? korang ade celebrate ? takde kann ? HIHI. eh, ni entry ' annivesary ' tahun lepas >SINI<

psssst : actually, ni reunion sekolah rendah yang kebetulan jatuh pada hari sama. saje nak gempa…

Seloka Hari Raya !

Image
assalamualaikum ;


*HEHE. sy jozannersz. hikhok !
acehhh. nampak macam semangat nak raya ke ? eh, mane adeee. HAHA. actually, takde lha semangat mane pun. just yang seronok, dapat jumpa family semua. yela, nak balik kampung sesama, payah. memasing busy. eksaited yang kat situ lha. HEHE. abes lha, confirm balik ni, fya kena buli >.<
insyaAllah, jumaat ni, family fya akan berangkat ke kampung halaman. di mana tanah tumpah
darahku ! ewahhh. huuu. mohon lha tak jem. sebab kena redah KL tu. grr. kalau jem, kematu lha dok dalam keta tu. tsk tsk. T__________T
ape kaitan ngan tajuk entry yeee ? ohoho, tu tajuk sempena fya da tukar lagu dari lagu Doaku Untukmu Sayang  ke lagu Seloka Hari Raya plak ! nanti, time abes mood raya, fya tukar lagi. HEHE. kalau tak suka, rasa macam memekak, fya da sediakan button turn pause di situ ;)
dan sebenarnya, bukan nak update pasal ni sangat. nak update pasal. . . . . . ehhh, rahsia. tapi yang pasti, bukan yang ni sepatutnya. tapi, oleh sebab photobucket nga…

Blog = Hackers

Image
assalamualaikum ;

taraaa ! HAHA. my new look. aku tak berniat nak ubah blog ni bagai. tapi, da sebab kena hack pada
10 / 08 / 12 yang lalu. maka, aku pun tukar lha. masuk ni, da kali kedua blog kesayangan aku ni kena hack.


ni lha wajah bila blog kesayangan aku ni setelah dihack haritu. siap letak lagu kot. lagu OST 7 Ramadhan. haa. kau hadoo ? -.-" err. aku malas nak cerita panjang, yang penting aku da tahu sape si penggodam ni. huu. pagi tu, aku nak sahur pun tak lalu bila aku terkenang nasib blog aku. dasattt >.<
see, nampak kann ? KPOP ! aku da lha tak bape berkenan ngan korea bagai ni. please lha. aku tak layan any types of korean okay. bila aku tengok pun, aku tido. da pernah try da -.-" bila aku da terkena macam ni, gilaa. sampai bebila pun aku takkan layan KPOP tu. argh. kesah ape aku. *see. punya lha geram VS trauma :O
first time aku kena hack, aku terima. fine. memang salah aku. aku cepat sangat amik keputusan. so that, emel aku terdedah. korang pernah dengar t…

Pandelela Cipta Sejarah !

Image
assalamualaikum ;
PANDELELA Rinong merealisasikan apa yang kebanyakan atlet lain gagal melakukannya apabila membutirkan pingat gangsa untuk negara menerusi acara 10m platform individu wanita di Olimpik Park, sebentar tadi.
Penerjun berasal dari Sarawak itu yang menjadi peserta ke-8 daripada 12 pesaing membuat terjunan di final acara berkenaan, mengumpul 359.50 mata keseluruhan selepas menamatkan lima terjunan. 
Dia memulakan cabaran dengan terjunan kurang memberangsangkan apabila menduduki tempat ke-10 selepas terjunan pertama dengan meraih 58.50 mata, diikuti berada di kedudukan ke-9 (78.30) menerusi terjunan kedua sebelum kembali ke-10 (64.00) di terjunan ketiga dan ke-7 (81.60) selepas aksi keempat. Dia melonjakkan dirinya ke tangga ke-3 (76.80) dan berkedudukan pingat gangsa pada terjunan terakhir.

“Saya gembira dan berasa bangga dengan diri saya sendiri kerana dapat mencipta sejarah untuk negara. Pingat ini juga yang pertama selain daripada badminton dan saya berpuas hati kerana be…

Remaja Gusar Apabila Umurnya Mencecah Angka 20 ?

Image
assalamualaikum ;

kebayakkan remaja *including me T___T tak suka bila usia mencecah 20. da masuk 'alam lain' plak. da tua katenya ! da bole kawen da haaa. tapi, tidak untuk saya, 20 hanya angka. dalam hati, still 19. muda lagi gitu. HAHA. tak best lha da tak dapat nak mengaku 19. dan rasenya, remaja akan berasa paling best time 19. sebab tu usia angka 1, yang paling senior. #Eh. HAHA.



thanks mom & dad :)

special suprise gitu. aku tak sangka diorang ingat tau. aku buat sengap je. aku tengok, diorang pun macam busy je. tiba - tiba, ehhh ? HAHA. *blushing. siap ade Big Apple lagi. nyum nyum. tapi, tahun lepas, Pizza. #Eh. *demand lebih jap. HAHA. takde ape lha. ini pun, da lebih dari bersyukur da ni, alhamdulillah sangat. dan lebih aku rasa bertuah, tahun lepas, dalam bulan ramadhan dan tahun ni, jatuh pada Nuzul Quran 1433H :)

6hb Ogos 2012

juga kepada semua geng yang da wish untuk aku, kat fon, tweet, fb. ade yang siap call lagi, thanks ehh ! orang yang aku tunggu dari tahun…

VIDEO : I'm Sorry - Dato' Lee Chong Wei

Image
assalamualaikum ;
wahhhh. alhamdulillah, sejuk hati tengok rakyat Malaysia bersatu hati menyokong DLCW. tolak fahaman politik, tolak pasal bangsa. semua sokong. alhamdulillah ! tengok TL twitter, tak henti melaungkan #ThanksLCW sampai trending jadinya. even, masih terdapat sesetengah pihak yang kolot nak melibatkan politik dalam hal ni. pffft. namun, alangkah indahnya jika kita bersatu untuk islam juga begitu :)



serius, bila terbaca TWEET pertama DLCW selepas game, sebak aku jadinya. yela, korang pun tengok game td kann ? see, he was did the best ! Lin Dan kecut perut jugak nak lawan DLCW tadi. serius kagum. atau lebih tepat lagi, Lin Dan menang hanya nasib. dan jujur, aku tak nampak DLCW nak menang sebab RM 4 juta yang ditawarkan. beliau cuma mahukan emas untuk negara. untuk kita !


kat sini, ade beberapa babak game diorang dan ulasan diorang kepada pihak pemberita.

Olimpik London
Lin Dan VS Lee Chong Wei

akhirulkalam, TAHNIAH DATO LEE CHONG WEI !

WE ARE PROUD OF YOU :)

jangan lupa untuk…

Kemuncak IMAM MUDA 3

Image
assalamualaikum ;

haa. korang layan IM ni ? sejujurnya, fya tak. rumah takde astro -_-" dalam finalist ni, fya kenal IM Naufal sorang je. sebab ? sebab beliau budak U fya. USIM ! same batch. just dy ni tua setahun tak silap sebab dy masuk sekolah tahfiz dulu. kenal dy ni dulu sebelum dy masuk IM lagi. sebab dy ni classmate kepada roomate fya. agak HOT orangnya. dan tak layan perempuan sebarangan. bayangkan, number perempuan classmate pun dy tak save -_-" maka, kome tak payah lha nak ngorat dy. wakaka. then, ade lha lagi tahu siket pasal beliau yang kini da jadi public figure ni. HO HO HO.
---------------------------------------------------------------------- Malam ini.. Kemuncaknya sudah tiba! Siapakah yang bakal dinobatkan sebagai Imam Muda Unggul? Saksikan Kemuncak Imam Muda 3, 9 malam ini, tayangan serentak di Astro Oasis (106) dan Mustika HD (134)
dari : IMAM MUDA
sedih jugak lha. kenapa tak buat lepas teraweh kann ? hurm,, takpe lha. mungkin mereka ade perancangan yang lebih…

Tazkirah Ramadhan - Surah Al - Asr

Image
assalamualaikum ;


walaupun sekadar hanya 3 ayat, namun, perisiannya sangat mendalam.



terbukti, masa memang takkan pernah menunggu kita walau sesaat untuk kita berbuat kebaikan. hanya kita perlu sedar bahawa masa itu harus diisi dengan amalan sebagai bekalan kita di akhirat kelak. semoga kita semua bukan dalam golongan orang yang rugi.

maka, sempena masih ada masa kita merasai kenikmatan yang Allah bagi dalam bulan ramadhan ni, hargai lha masa ini. jangan asek eksaited nak raya je ! bukan tak bole. cuma, bersederhana. lagipun, masih terlalu awal nak fikir makan ape pada hari pertama syawal, kann ? ramadhan, setahun sekali. entah ade lagi ke tidak untuk selepas ini. semoga kita semua mendapat rahmat dan keberkatanNya. aminn. . .

Wordless Wednesday #28 - Shaheizy Sam

Image
assalamualaikum ;