Posts

Showing posts from September, 2014

Pelan Data Internet Terbaik !

Image
Assalamualaikum,

Alhamdulillah. Allah izinkan lagi untuk kita bersua. Pada Hari Malaysia yg indah, redup, sejuk... Cuti plak tu. Allah. Bestnya ! Aceceh. Mcm lah ade readers lagi kt blog aku ni.

Just wanna share about Pelan Data Internet Terbaik buat masa kini. Kalau nk diikutkan, pelbagai pelan yg ada sekarang ni. Yg sah ada, yg tk sah pun berlambak. Semua kalau boleh nk yg murah tapi laju dan unlimited. Kan ?

Kat sini, sy sebagai full-time student yg masih perlu berjimat cermat, yg takde income tetap. Maka, sy cadangkan gunalah Pelan Data Internet Umobile. Serendah RM28, IGB. Habis kuota, internet still on. Cuma, slow macam siput berlari. Gitttew.

Tapi, ramai yg dah complain pasal servis Umobile ni. For me, takde apa masalah pun. Aku guna yg postpaid, pakej RM28 je lah. Kalau tanya bab coverage, memang agak masalah sebab kalau kt kawasan pendalaman, memang tak dapat lah. Nak hantar mesej pun kena beberapa kali send. Tapi, bagi aku lah, takde masalah pun. Kau dah duduk bandar, 24/7 h…

Aku Anak Malaysia

Image
Assalamualaikum ;

Alhamdulillah. Dah boleh update. Selama ni, nak sangat update. Tapi, tu lah. Internet ntah pahape, handset problem kejap. Ni... Dah boleh. Yeayyy ! Haha. Macam bebudak plaksss.

Alhamdulillah jugak. Allah izinkan kita duduk di bawah langitnya yang merdeka. Semuanya kerana Allah. Semoga kita sentiasa mendoakan untuk kesejahteraan negara kita. Amin...

Cakap pasal Merdeka... Aku ade sedikit rasa kesal dengan anak bangsa yang mungkin terlupa apa erti kemerdekaan sebenarnya. Barubaru ni, aku ade tengok rancangan Melodi. Tengok Zuan interbiu artis kita... Ade sorang tu, tahun ni (2014), tahun ke berapa kali Merdeka pun, boleh silap. Ape ke hal nya ? Diorang tu lah paling orang nampak. Menda basic pun tak lepaih. Haishhh... Paling tabik masa tu pada Shaheizy Sam. Soalan yang Zuan tanya pada beliau, memang agak kena baca buku sejarah lah jugak dan beliau pass semua. Tu sebab gua sukaaa diaaa. Be mine pehlisss. Haha.

Ok lah. Tu, hidup diorang. Yang baik, kita angkut. Yang tak…