Posts

Showing posts from January, 2012

Mereka Sudah Join. Anda Bila Lagi ?

Image
assalamualaikum ;

ini adalah entry istimewa untuk blogger yang telah menjoinkan diri dalam segmen yang fya baru buat semalam.  nak tahu segmen ape ? KLIK SINI.
mengikut entry, fya akan promot link para peserta dan akan letakkan entry referral yang tertinggi di entry blog fya seusai tamat segmen ini pada 6 FEBRUARI akan datang.

berikut adalah referral tertinggi setakat ini :)

* klik untuk tumbersaran menyeluruh *
jadi, korang tunggu apa lagii ? jomm ! PESERTA :) on 26th January 2012 http://iniciteaxoe.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html http://fyfyliew.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
on 27th January 2012 http://missaunty-storyboutmyworld.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html http://nuriyliagenevieve.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html http://www.mialiana.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html ht…

Segmen : Promosi Header Dan Nama Blog Saya !

Image
assalamualaikum ;
nampaknya, entry ni, ade jugak yang terkena ehh ? HAHA. gilos. and ade jugak yang marah. adudu ~ tengok tajuk tu pun, aku rasa, bole fikir sama ada tipu atau tak. alahaiii. tapi, tak mengapa lha. aku anggap, semua tu pengalaman :)
eh, bukan nak story pasal entry tu ! nak buat segmen ni haa. bila aku blogwalking, aku tengok, macam - macam name blog, tagline yang korang buat. ade yang aku sendiri tak terfikir. hurm,, apa kata, kita semua bersharing caring apa maksud tersirat dalam semua tu ! JOMM ! 
CARANYA MUDAH : 1 ) like SINI dengan seikhlas hati :) 2 ) tajuk entry : Segmen | Promosi Header Dan Nama Blog Saya ! dan linkkan ke entry sini. 3 ) letakkan HEADER anda dan LINK fanpage anda jika ada di entry tersebut. supaya, bole LIKE mengelike sekali :) 4 ) dalam entry tu jugak, ceritakan lha kenapa and mengapa nama blog anda sedemikian. 5 ) submit link anda di entry ni dan SINI supaya ramai lagi bole follow, komen, and berblogwalking ke blog korang. 6 ) DONE !
link peserta akan d…

Jangan Dipersoal - Najwa Latif

Image
assalamualaikum ;

Najwa yakin lagu Cinta Muka Buku kuat pada liriknya
DILIHAT pada barisan lagu pada Anugerah Juara Lagu ke-26 (AJL26), semuanya mempunyai kekuatan tersendiri dan sememangnya bukan calang-calang nama yang tersenarai.

Namun dalam kalangan barisan penyanyi seperti Aizat Amdan, Faizal Tahir, Yuna dan 3 Suara (Ning Baizura, Jaclyn Victor & Shila Amzah), penyanyi paling muda dalam anugerah kali ini dipersoalkan penyertaannya.
Lagu yang dipertandingkan iaitu Cinta Muka Buku diragui kekuatannya dengan melihat kepada lagu serta liriknya yang mudah, ringan dan biasa saja berbanding 11 lagu lain seperti Sedetik Lebih nyanyian Anuar Zain, Kalau Berpacaran (Sohaimi Mior Hassan, Anna Rafali & Altimet), Beribu Sesalan dan lain-lain. 

Walaupun sebegitu, penyanyinya, Najwa Latiff yang dihubungi baru-baru ini sedikit pun tidak goyah dengan kritikan seperti itu kerana baginya, setiap pendengar mempunyai pendapat masing-masing untuk menilai sesebuah karya seni itu. 
“Saya terima semua …

BLOG AKU LAGI BEST DARI BLOG BEN ASHAARI kerana ..

Image
assalamualaikum ;
* klik header di atas untuk melayang jauhh *
haha. speechless. aku tak tahu. tapi, takpe. aku letak gambar sebagai ganti dari kata - kata aku yang tak dapat nak ungkap ni ea :D


korang pun nak cerita jugak ? jom ! join ramai - ramai ! sambil boleh menambahkan kenalan sesama blogger. kann ? :) tutup : 12 malam ni ! so, tunggu ape lagi ? jomm ! keep blogging !

Hajat Izwan Pilus Tidak Kesampaian.

Image
assalamualaikum ;
MELAKA – Industri tanah air dikejutkan dengan pemergian seorang artis, Khairil Izman Pilus, 33, ke rahmatullah pada Jumaat lepas berikutan demam kuning dan akibat jangkitan kencing tikus serta kuman dalam darah yang serius. Khairil Izwan Pilus atau lebih dikenali sebagai Izwan Pilus tidak sempat untuk menunaikan hasrat hatinya iaitu ingin menyambung pengajian ke peringkat sarjana dalam bidang penyiaran. Ibunya Allahyarham, Normah Abdullah, 54, berkata, anak keduanya itu sebelum ini sedang mencari institusi pengajian tinggi yang sesuai untuk melanjutkan pelajaran. Namun Allah lebih menyayanginya dan perancangan dilakukan itu tidak sempat dilaksanakan. “Itu antara perancangan yang mahu dilakukan arwah, menuntut ilmu pada peringkat lebih tinggi walaupun sudah mempunyai Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Pelancongan dari Universiti Utara Malaysia (UUM). “Selain itu, arwah juga ada menyatakan mahu berjaya dalam kerjaya sebagai penyanyi dan pengacara,” katanya Lebih 500 ahli keluarga…

Berita Tergempar ! - JAKIM Halalkan Pegang Tangan ?

Image
assalamualaikum ;


Pada mulanya bahagian ini merupakan suatu Urusetia di Jabatan Perdana Menteri. Urusetia tersebut diberi nama Urusetia Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia. Urusetia tersebut mula ditubuhkan oleh Majlis Raja-Raja dalam tahun 1968.


sambungan dan sumber : SINI

adakah ini benar ? sejauh mana kesahihannya ?





























oke lha. aku ade adik lelaki. umurnya, dalam area 10 tahun.

tu gambar dia. aku dengan dia, memang sangat akrab. lebih - lebih pulak, siblings aku memang tak ramai dan dia adalah satu - satunya lelaki, bongsu pulak tu. bila berjalan dengan family, secara automatik, berpimpin tangan. and aku rasa, tak pernah salah. dan juga, perbezaan ketinggian yang sangat ketara. then, nape nak usha pelik ? pelik sangat ke ? amboii. yang berkapel, dok hinggap entah mane - mane, kau tak usha pelik pulak ? argh !
berikut adalah lokasi aku dengan adik aku dan suspek pengusha tersebut.
* klik lha kalau nak bagi besar even map ni hudus -_-' *
siyesly suspek usha pelik siot and…

Tambahan Freebies Float Button

Image
assalamualaikum ;

alhamdulillah maha suci Allah aku masih berkudrat nak buat entry kedua untuk hari ni. and tetiba rase nak bagi lagi tambahan freebies. still yang sama macam freebies kat sini, cuma ade penambahan ikon lain. blogger retis Cik Dil mintak ikon tumblr. agak teruja gitewww. haha. ahh, alang - alang, buat je lha banyak siket. so, keep enjoying ^^,
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptambah2.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptumblr.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pbb.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pbunga.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pjeli.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pphotobucket.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pplay.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptambah1.png
fuhh, alhamdulillah. selesai ;)
* freebies sebelum : SINI

*sorry, terdelete gambar. but, coding still bole guna…

Freebies Float Button

Image
assalamualaikum ;
entah kenapa, tak bole nak tidur malam ni. adess. tapi, tak ngape lha. da alang - alangkan, saje nak bagi freebies ni. entah ade tak yang nak amik :P
firstly, float button tu ape ? float = timbul, yang tepi blog korang tu. antara contohnya, adalah camni :

guna untuk function lain pun bole :) maka, ini lha freebiesnya ^^,
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/putube.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pesbuk1.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pfarid.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pgoog.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/plagu.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/psecond-1.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/psena.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/psenyum.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptalk.png
http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptweet1.png
keep b…

Wordless Wednesday #17 - Huh ?

Image
assalamualaikum ;

Zaman Sekolah, Zaman Terbaik !

Image
assalamualaikum ;
alhamdulillah, aku masih dikurniakan umur dan kudrat yang utuh untuk menaip entry pada malam ni. isu yang cuba aku ketengahkan ialah zaman sekolah. kalau nak compare zaman sekolah aku dulu dengan zaman sekolah budak sekarang, jauhhh sangat bezanya. zaman aku, takde maknanya nak share soalan spot PMR, SPM kat myspace tu. apetah lagi friendster. twitter, facebook entah jadah hape pun aku tak tahu. nak chat, guna ym je. tu pun, kalau ade friend. kalau nak compare dengan game pulak kann, zaman aku kecik - kecik dulu, petang - petang, nunn aku berlari kat padang belakang rumah tu. main besbol, galah panjang, aci duduk. sekarang, ade ? petang - petang, bebudak ni, balik sekolah, dok mengadap facebook !
tapi, walau ape pun jua keadaan. tu semua peredaran zaman. dunia makin mengecil, semua di hujung jari. nampak sangat tu salah satu petanda yang dunia ni dah tua sangatt. papepun, hargai lha zaman sekolah korang sebab aku sure tu lha zaman yang terbaik dalam hidup kita semua ka…

Followers ke 1000 !

Image
assalamualaikum ;
alhamdulillah. setelah sekian lama yang aku tunggu, akhirnya aku jumpa jugak followers yang bertuah ni. jutaan terima kasih kerana sudi memfollow. cewahh ! bajet artis AJL26 jap. bhaha. agak - agak, siapa ea ?

































taraaaa !

yahhh ! jom lawat dia ! psst : follow, follow jugak. jangan lupa singgah dan komen tau ! ngee ~
* jangan risau, lepas ni, kome kome pulak tau ;)

Wordless Wednesday #16 - Children !

Image
assalamualaikum ;


Kewujudan Minuman Untuk Para Blogger ?

Image
assalamualaikum ;


yeah ! first of all, nak meluahkan rasa syukur dan bangga kerana ini adalah entry pertama pada tahun 2012 setelah sekian lama blog SANGAT SETIA ini sunyi menyepi tanpa sebarang entry dan aktiviti. dan alhamdulillah, biarpun esok aku ade paper final, tapi semangat aku membuak - buak nak update entry hari ini.
oke lha. tak guna aku letak intro panjang - panjang kann ? just nak introduce korang semua. sejak bila kewujudan minuman ni ? apa kegunaannya ?
kewujudan minuman ini adalah pada tahun 2005 di Singapura. kegunaanya pula ? kegunaanya sudah pasti untuk diminum. am i right ? dan aku pun tak sure minuman itu adakah hanya untuk para blogger ? ooo emm gee #bak kata shuib sepahtu. jom kita siasat !






aikk ? mana ?










































































scroll lha lagi !












































ehhhh. macam da. . .







































heheeee.




ini lha minuman tu. COOL BLOG ! hehe. aku tahu pasti ramai yang sudah mengetahuinya. just nak ajak korang enjoy dengan entry ni agar blog aku tidak bersawang lagi :D
ehem. nak usha menu dia tak ? SINI. siap ade lagu kaww…