| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Mereka Sudah Join. Anda Bila Lagi ?

assalamualaikum ;

ini adalah entry istimewa untuk blogger yang telah menjoinkan diri dalam segmen yang fya baru buat semalam.  nak tahu segmen ape ? KLIK SINI.
mengikut entry, fya akan promot link para peserta dan akan letakkan entry referral yang tertinggi di entry blog fya seusai tamat segmen ini pada 6 FEBRUARI akan datang.

berikut adalah referral tertinggi setakat ini :)

* klik untuk tumbersaran menyeluruh *

jadi, korang tunggu apa lagii ? jomm !
PESERTA :)
on 26th January 2012

on 27th January 2012
http://tunzhotspot.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html

on 28th January 2012
http://mujadafewa.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://ceritahidupmayrochelle.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://fiesayangrul.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://www.kakyong.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://mohdyunus89.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://sweetahlolipop.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://naurahalwani.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://captainaidzam.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://gadisbiasa2je.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html

on 29th January 2012
http://pulau92.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://kawaiiraz.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://storyofnurnajwa.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://cookies-boy.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://nurferl.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog_6136.html

on 30th January 2012
http://merpatipurple-kis.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html
http://cikhusnasukaoren.blogspot.com/2012/01/segmen-promosi-dan-header-blog-saya.html

on 4th February 2012
http://shahiraismail.blogspot.com/2012/02/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html

on 6th February 2012
http://aenstorymorry.blogspot.com/2012/02/segmen-promosi-header-dan-nama-blog.html



Segmen : Promosi Header Dan Nama Blog Saya !

assalamualaikum ;

nampaknya, entry ni, ade jugak yang terkena ehh ? HAHA. gilos. and ade jugak yang marah. adudu ~ tengok tajuk tu pun, aku rasa, bole fikir sama ada tipu atau tak. alahaiii. tapi, tak mengapa lha. aku anggap, semua tu pengalaman :)

Credit Image : Google
eh, bukan nak story pasal entry tu ! nak buat segmen ni haa. bila aku blogwalking, aku tengok, macam - macam name blog, tagline yang korang buat. ade yang aku sendiri tak terfikir. hurm,, apa kata, kita semua bersharing caring apa maksud tersirat dalam semua tu ! JOMM ! 

CARANYA MUDAH :
1 ) like SINI dengan seikhlas hati :)
2 ) tajuk entry : Segmen | Promosi Header Dan Nama Blog Saya ! dan linkkan ke entry sini.
3 ) letakkan HEADER anda dan LINK fanpage anda jika ada di entry tersebut. supaya, bole LIKE mengelike sekali :)
4 ) dalam entry tu jugak, ceritakan lha kenapa and mengapa nama blog anda sedemikian.
5 ) submit link anda di entry ni dan SINI supaya ramai lagi bole follow, komen, and berblogwalking ke blog korang.
6 ) DONE !

link peserta akan diupdate dari masa ke semasa sementara link korang itu juga akan dipromot oleh fya sendiri :) TARIKH TUTUP : 6 FEBRUARI 2012
------------------------------------------------------------------------------------
header ni, bukan aku buat. tapi, aneyz. haritu, aku terpaksa dengan rela hati untuk edit blog secara tidak sengaja. and kebetulan, beliau ade bagi header. aku sungguh teruja dan menghargainya, lalu, aku letak lha kat atas tu haa :) ni salah satu header yang beliau buatkan ^^,

kenapa nama blog ni, SANGAT SETIA ? ouhh. sebab, aku rasa nama tu unik. tak pernah lagi aku tengok blogger yang letak nama SANGAT kat blognya. so, aku rasa menarik, dan aku letak. and aku rasa macam sesuai dengan nama aku, FYA PELANGI. sebab, pelangi ada 7 warna. setia pada 7 warna itu :)


#UPDATE : blogger yang berjaya menjadi REFERRAL yang tertinggi, akan dipromot entrynya itu di blog fya :) senarai peserta : SINI ;))

Jangan Dipersoal - Najwa Latif

assalamualaikum ;

pix_gal0

Najwa yakin lagu Cinta Muka Buku kuat pada liriknya

DILIHAT pada barisan lagu pada Anugerah Juara Lagu ke-26 (AJL26), semuanya mempunyai kekuatan tersendiri dan sememangnya bukan calang-calang nama yang tersenarai.


Namun dalam kalangan barisan penyanyi seperti Aizat Amdan, Faizal Tahir, Yuna dan 3 Suara (Ning Baizura, Jaclyn Victor & Shila Amzah), penyanyi paling muda dalam anugerah kali ini dipersoalkan penyertaannya.

Lagu yang dipertandingkan iaitu Cinta Muka Buku diragui kekuatannya dengan melihat kepada lagu serta liriknya yang mudah, ringan dan biasa saja berbanding 11 lagu lain seperti Sedetik Lebih nyanyian Anuar Zain, Kalau Berpacaran (Sohaimi Mior Hassan, Anna Rafali & Altimet), Beribu Sesalan dan lain-lain. 


Walaupun sebegitu, penyanyinya, Najwa Latiff yang dihubungi baru-baru ini sedikit pun tidak goyah dengan kritikan seperti itu kerana baginya, setiap pendengar mempunyai pendapat masing-masing untuk menilai sesebuah karya seni itu. 

“Saya terima semua komen itu sebagai positif dan pada masa sama juga memperbaiki diri serta karya saya. Saya percaya setiap individu mempunyai pendapat berbeza. Perihal mempersoalkan lagu itu, ia tidak membuatkan saya patah semangat. 

“Saya pun tak sangka lagu Cinta Muka Buku dipilih layak ke final. Sebalik itu, pengalaman ini adalah satu yang seronok bagi saya kerana dapat berkongsi pentas dengan barisan penyanyi yang hebat-hebat belaka. Dengan usia saya yang baru 17 tahun ini, saya sudah ada pengalaman untuk berkongsi pentas dengan penyanyi senior dan ini membuatkan saya sangat gembira,” katanya. 
Najwa berpendapat kekuatan lagu Cinta Muka Buku pada lirik yang mudah difahami dan senang dihafal walaupun hanya sekali dengar. 

Penulis lirik lagu itu iaitu kakaknya, Ika turut berbangga dengan kejayaan adiknya serta lagu ciptaan mereka itu. Bagi Ika, mereka sama sekali tidak sedih serta patah semangat dengan kritikan orang ramai, malah lebih bersyukur dengan peluang yang diterima untuk beraksi di atas pentas yang berprestij itu nanti. 

“Sejujurnya, saya dan Najwa iaitu sebagai pencipta serta penulis lagu Cinta Muka Buku sentiasa berbangga dengan karya kami yang tersendiri. Orang ramai boleh memberi komen apa saja dan kami mengambil ia sebagai pendorong untuk terus berkarya. Kami akan buktikan pada orang ramai bahawa lagu itu juga layak untuk bertanding, sekali gus dihormati ramai. 

“Pada mulanya pun, kami mencipta lagu ini untuk suka-suka, tapi akhirnya layak dipertandingkan sehingga ke final. Ini membuatkan kami rasa sangat teruja untuk beraksi,” tambahnya. 

Bercakap mengenai persiapan pula, Najwa dan Ika itu akui mereka tidak banyak melakukan persiapan buat masa ini kerana Najwa sendiri sibuk dengan kelas tuisyen dan rutinnya sebagai pelajar sekolah. 

Persiapan untuk persembahan pada malam itu tidak banyak dibincangkan lagi, tapi sekarang mereka sedang mengusahakan pakaian yang akan dipakai oleh Najwa nanti. 

Tiada gimik yang besar-besaran akan dilakukan nanti dan pembawaan lagu tidak banyak lari dari yang asal, tapi semestinya Najwa menjanjikan persembahannya yang terbaik. 

Najwa yang kini tinggal di Batu Pahat, sudah berada di Kuala Lumpur pada cuti Tahun Baru Cina untuk menjalani latihan selama seminggu. Gadis bertudung ini tidak mengharapkan kemenangan yang besar serta tidak meletakkan harapan yang tinggi, malah dia hanya berhasrat menyampaikan persembahan yang menghiburkan untuk segenap penonton nanti. 

Selepas tamat dengan anugerah itu, Najwa akan kembali fokus dengan pelajarannya kerana tahun ini dia akan menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). 


sumber : Berita Harian

BLOG AKU LAGI BEST DARI BLOG BEN ASHAARI kerana ..

assalamualaikum ;

* klik header di atas untuk melayang jauhh *

haha. speechless. aku tak tahu. tapi, takpe. aku letak gambar sebagai ganti dari kata - kata aku yang tak dapat nak ungkap ni ea :D

Google

Google

Google
korang pun nak cerita jugak ? jom ! join ramai - ramai ! sambil boleh menambahkan kenalan sesama blogger. kann ? :) tutup : 12 malam ni ! so, tunggu ape lagi ? jomm ! keep blogging !

Hajat Izwan Pilus Tidak Kesampaian.

assalamualaikum ;

Gambar : Google
MELAKA – Industri tanah air dikejutkan dengan pemergian seorang artis, Khairil Izman Pilus, 33, ke rahmatullah pada Jumaat lepas berikutan demam kuning dan akibat jangkitan kencing tikus serta kuman dalam darah yang serius.
Khairil Izwan Pilus atau lebih dikenali sebagai Izwan Pilus tidak sempat untuk menunaikan hasrat hatinya iaitu ingin menyambung pengajian ke peringkat sarjana dalam bidang penyiaran.
Ibunya Allahyarham, Normah Abdullah, 54, berkata, anak keduanya itu sebelum ini sedang mencari institusi pengajian tinggi yang sesuai untuk melanjutkan pelajaran.
Namun Allah lebih menyayanginya dan perancangan dilakukan itu tidak sempat dilaksanakan.
“Itu antara perancangan yang mahu dilakukan arwah, menuntut ilmu pada peringkat lebih tinggi walaupun sudah mempunyai Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Pelancongan dari Universiti Utara Malaysia (UUM).
“Selain itu, arwah juga ada menyatakan mahu berjaya dalam kerjaya sebagai penyanyi dan pengacara,” katanya
Lebih 500 ahli keluarga, saudara-mara, rakan artis serta peminat sempat menziarahi jenazahnya di rumah keluarganya
Majlis pengebumian bekas pengacara Bintang RTM itu telah dilaksanakan di Tanah Perkuburan Orang Islam, Nyalas, dekat sini, semalam.
Sementara itu, adik Allahyarham, Khairil Azam Pilus atau Aril berkata, Allahyarham sempat berpesan kepadanya supaya menjaga ibu bapa mereka.
Malah, abangnya itu pernah memarahinya beberapa minggu lalu hanya kerana dia tidak tahu melipat baju.
Sama-samalah kita mendoakan dan sedekahkan Al-Fatihah untuknya agar roh Allahyarham tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin.
Oleh: NAIMAH SHAARI
Sumber : SINI

Berita Tergempar ! - JAKIM Halalkan Pegang Tangan ?

assalamualaikum ;



Pada mulanya bahagian ini merupakan suatu Urusetia di Jabatan Perdana Menteri. Urusetia tersebut diberi nama Urusetia Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia. Urusetia tersebut mula ditubuhkan oleh Majlis Raja-Raja dalam tahun 1968.


sambungan dan sumber : SINI

adakah ini benar ? sejauh mana kesahihannya ?





























oke lha. aku ade adik lelaki. umurnya, dalam area 10 tahun.


tu gambar dia. aku dengan dia, memang sangat akrab. lebih - lebih pulak, siblings aku memang tak ramai dan dia adalah satu - satunya lelaki, bongsu pulak tu. bila berjalan dengan family, secara automatik, berpimpin tangan. and aku rasa, tak pernah salah. dan juga, perbezaan ketinggian yang sangat ketara. then, nape nak usha pelik ? pelik sangat ke ? amboii. yang berkapel, dok hinggap entah mane - mane, kau tak usha pelik pulak ? argh !

berikut adalah lokasi aku dengan adik aku dan suspek pengusha tersebut.

* klik lha kalau nak bagi besar even map ni hudus -_-' *

siyesly suspek usha pelik siot and aku sungguh geram =,=". and aku memang sangat sayang adik aku tu pun. tu ajeee. HAHA.









ape kaitan dengan JAKIM ? err ~ takde kaitan pun sebenarnya. nak cakap pasal pegang tangan je :P *peace.



just nak ingatkan, kau gilaa ke JAKIM halal menda camni ? kepala tengkorak ! aiyooo. berfikir dulu maa. jangan main celup aje. adoyy. tajuk yang sekadar gimik. harap, takde yang kecik hati. sekadar mahu berkongsi di entry :) pihak JAKIM lansung takde kaitan antara yang hidup mahupun dengan yang mati. 

pssst : hamboii komee. gosip cenggini, laju je ea =,="

Tambahan Freebies Float Button

assalamualaikum ;


alhamdulillah maha suci Allah aku masih berkudrat nak buat entry kedua untuk hari ni. and tetiba rase nak bagi lagi tambahan freebies. still yang sama macam freebies kat sini, cuma ade penambahan ikon lain. blogger retis Cik Dil mintak ikon tumblr. agak teruja gitewww. haha. ahh, alang - alang, buat je lha banyak siket. so, keep enjoying ^^,

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptambah2.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptumblr.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pbb.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pbunga.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pjeli.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pphotobucket.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pplay.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptambah1.png

fuhh, alhamdulillah. selesai ;)
* freebies sebelum : SINI

*sorry, terdelete gambar. but, coding still bole guna dan ambil. so, kalau nak tgk macam mane rupenya, just copy dan paste kat new tab :)

Freebies Float Button

assalamualaikum ;

entah kenapa, tak bole nak tidur malam ni. adess. tapi, tak ngape lha. da alang - alangkan, saje nak bagi freebies ni. entah ade tak yang nak amik :P

firstly, float button tu ape ? float = timbul, yang tepi blog korang tu. antara contohnya, adalah camni :


guna untuk function lain pun bole :) maka, ini lha freebiesnya ^^,

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/putube.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pesbuk1.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pfarid.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/pgoog.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/plagu.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/psecond-1.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/psena.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/psenyum.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptalk.png

http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/sangatsetia7/ptweet1.png

keep blogging ! ;)
* tambahan ikon : SINI

*sorry, terdelete gambar. but, coding still bole guna dan ambil. so, kalau nak tgk macam mane rupenya, just copy dan paste kat new tab :)

Zaman Sekolah, Zaman Terbaik !

assalamualaikum ;

alhamdulillah, aku masih dikurniakan umur dan kudrat yang utuh untuk menaip entry pada malam ni. isu yang cuba aku ketengahkan ialah zaman sekolah. kalau nak compare zaman sekolah aku dulu dengan zaman sekolah budak sekarang, jauhhh sangat bezanya. zaman aku, takde maknanya nak share soalan spot PMR, SPM kat myspace tu. apetah lagi friendster. twitter, facebook entah jadah hape pun aku tak tahu. nak chat, guna ym je. tu pun, kalau ade friend. kalau nak compare dengan game pulak kann, zaman aku kecik - kecik dulu, petang - petang, nunn aku berlari kat padang belakang rumah tu. main besbol, galah panjang, aci duduk. sekarang, ade ? petang - petang, bebudak ni, balik sekolah, dok mengadap facebook !

tapi, walau ape pun jua keadaan. tu semua peredaran zaman. dunia makin mengecil, semua di hujung jari. nampak sangat tu salah satu petanda yang dunia ni dah tua sangatt. papepun, hargai lha zaman sekolah korang sebab aku sure tu lha zaman yang terbaik dalam hidup kita semua kann ?


Perakaunan 2008


Perakaunan 2009

kat sini, aku jugak nak ucapkan sekalung tahniah buat semua kawan - kawan aku yang kini berjaya menjejakkan kaki ke menara gading, serta melanjutkan pelajaran. alhamdulillah ! takkbir !

sab - UIA
azuwa - KMKN = UMK
tikah - UIA
eah - KUIS
amal - UIA
una - KPM
iswani - UIA
azita - KMKN = UPSI
myra - UIA
piah - KMKN = UiTM
yuyu - KMKN = UiTM
lin - KMKN = USM
sudoku - KMKN = USIM
pidah - UiTM
yanie - UiTM
atik - UiTM
syaqina - UIA
shira - KMKN = UKM
syery - STAM = USIM
apak - F6 = oversea ( insyaAllah :) )
ana - nurse ;)
timah - STAM = USIM
wan hanisah - KMPk = UUM
syuk - KMPP = UMK
dila - UiTM
hani - UiTM
izzati aishah - UIA
nas - IPG

pesanan untuk bebudak kat atas ni :-
and now, sekarang aku as ex monitor kelas dulu lha kann, aku nak bukak undi gath ni. seperti janji kita, nak jumpa time umur 20. see, shira da 20 tau on last 11th even majoriti dari kita semua yang masih 19 macam aku. haha. kira, reunion kelas lha. oke ? aku harap, korang yang kat atas ni, sudi lha mengundi yaww ;) jemput undi kat bawah ni ehh. bole letak komen korang kat situ. eh, jangan lupa like sekali entry ni tau ;)




Tarikh Mana Yang Korang Rasa Sesuai Nak Hangout 5K 2009 ?
 22 Januari 2012
 23 Januari 2012
 5 Februari 2012
 4 Februari 2012
 12 Februari 2012
 11 Februari 2012



  

Followers ke 1000 !

assalamualaikum ;

alhamdulillah. setelah sekian lama yang aku tunggu, akhirnya aku jumpa jugak followers yang bertuah ni. jutaan terima kasih kerana sudi memfollow. cewahh ! bajet artis AJL26 jap. bhaha. agak - agak, siapa ea ?

































taraaaa !


yahhh ! jom lawat dia !
psst : follow, follow jugak. jangan lupa singgah dan komen tau ! ngee ~

* jangan risau, lepas ni, kome kome pulak tau ;)

Kewujudan Minuman Untuk Para Blogger ?

assalamualaikum ;


yeah ! first of all, nak meluahkan rasa syukur dan bangga kerana ini adalah entry pertama pada tahun 2012 setelah sekian lama blog SANGAT SETIA ini sunyi menyepi tanpa sebarang entry dan aktiviti. dan alhamdulillah, biarpun esok aku ade paper final, tapi semangat aku membuak - buak nak update entry hari ini.

oke lha. tak guna aku letak intro panjang - panjang kann ? just nak introduce korang semua. sejak bila kewujudan minuman ni ? apa kegunaannya ?

kewujudan minuman ini adalah pada tahun 2005 di Singapura. kegunaanya pula ? kegunaanya sudah pasti untuk diminum. am i right ? dan aku pun tak sure minuman itu adakah hanya untuk para blogger ? ooo emm gee #bak kata shuib sepahtu. jom kita siasat !






aikk ? mana ?










































































scroll lha lagi !












































ehhhh. macam da. . .







































heheeee.



google.com

ini lha minuman tu. COOL BLOG ! hehe. aku tahu pasti ramai yang sudah mengetahuinya. just nak ajak korang enjoy dengan entry ni agar blog aku tidak bersawang lagi :D

ehem. nak usha menu dia tak ? SINI. siap ade lagu kaww ;))

ShareThis