| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Kesian Filem Kita

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah. Dia bagi jugak keizinan untuk update sesuatu malam ni.

Entah mengapa. Terpanggil diri ini serta jari jemari yang sudi untuk melontarkan idea yang lahir dari buah akal sejak akhirakhir ini.

Baiklah. Mainpoint is, kesian filem kita kannn ? Last week ade I have read some news about layunya filem tempatan. Pelbagai komen dan reaksi yang ditunjukkan terutamanya para pembikin filem tempatan. Justeru, ini salah siapa ?

For me, masyarakat lebih hebat memilih. Tapi, perasan tak, nowadays idea filem kita macam dah takde. Balikbalik, filemkan novel even dah tahu plotnya mesti sama. Nonsense. Macam mana filem melayu nak ada value dan meletop sanasini kalau semua buat perkara yang sama ?

Kalau ditanya, kamu ni tahu komen saja. Idea mana ? Yes. Saya bukan parapara sakura yang terlibat. So, no wonder lha kan idea pun tarak.

Cuma, sekali sekala, cuba kita fikir pasal masa depan negara. Buat something biar boleh memukau semua. Luaskan skop sesuatu production tu dan biar jangka panjang.

Tapi kannn, pelik juga dengan masyarakat. Even ntah pahape drama novel melayu kat tb tu, dok tengok jugak. Padahal, same je ceritanya. Typical malay. Ape korang tak nak pembaharuan ke ? Come on malaysian. Disebabkan perkara ni jugak para pembikin filem lebih gemar filemkan novel. Takkan meniaga tak nak untung kannn ?

Filem yang bole pegi lastlast ni macam papadom, juvana, kl gangster. Even hantu kak limah pun. Bagus what. Memang nampak macam zero. Tapi, cuba nilaikan dari satu sudut improvement. See. Filem malaysia bole je pegi sebenarnya. Just stop producing about couple love, cinta yang tak diduga lastlast happy. Ouh. Bosannya.

Ce tengok runningman. Ia sebenarnya, macam explorace je kannn ? Macam super spontan pun ade. Tapi, macamana ia bole pegang almost dunia ? Tak ke hebat namanya.

Wah. Da macam ape je erk. Takde, cuma kesian dengan industri kita. Panggung pun kosong. Semua pergi tengok movie omputih. Termasuk aku. Tak tuju pada siapasiapa pun. Okayyy ? Hiks. Salam muhibbah !

posted from Bloggeroid

ShareThis