Posts

Showing posts from January, 2014

Kesian Filem Kita

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah. Dia bagi jugak keizinan untuk update sesuatu malam ni.

Entah mengapa. Terpanggil diri ini serta jari jemari yang sudi untuk melontarkan idea yang lahir dari buah akal sejak akhirakhir ini.

Baiklah. Mainpoint is, kesian filem kita kannn ? Last week ade I have read some news about layunya filem tempatan. Pelbagai komen dan reaksi yang ditunjukkan terutamanya para pembikin filem tempatan. Justeru, ini salah siapa ?

For me, masyarakat lebih hebat memilih. Tapi, perasan tak, nowadays idea filem kita macam dah takde. Balikbalik, filemkan novel even dah tahu plotnya mesti sama. Nonsense. Macam mana filem melayu nak ada value dan meletop sanasini kalau semua buat perkara yang sama ?

Kalau ditanya, kamu ni tahu komen saja. Idea mana ? Yes. Saya bukan parapara sakura yang terlibat. So, no wonder lha kan idea pun tarak.

Cuma, sekali sekala, cuba kita fikir pasal masa depan negara. Buat something biar boleh memukau semua. Luaskan skop sesua…