Posts

Showing posts from August, 2017

ME When People Say, "Minat Bola Sebab Handsome"

Image
Assalamualaikum dan hai. Post ini merupakan post pertama selepas setahun lebih berkerak. Banyak idea yang tergerak hati. Tapi, kekangan masa maka aku jadi malas. Harap masih ada generasi yang menjadikan blog sebagai bahan bacaan. Kalau tak, sia-sia lah post aku selepas setahun lebih ni.
Baiklah, izinkan aku masuk topik.
Adalah lumrah seseorang itu mempunyai minat, hobi, kelemahan dan kelebihan yang tersendiri. Memang manusia Tuhan jadikan sedemikian rupa. Macam aku, bola sepak merupakan salah satu sukan kegemaran dan sememangnya aku suka akan sukan. Macam kau, mungkin kau suka pergi karaoke.
Pasal bola ni, style aku tengok je mana-mana liga/game yang aku rasa nak tengok. Tak kisah lah liga luar mahupun liga tempatan. Faktor pemilihan biasanya aku akan pilih match yang rare (khusus untuk liga luar) sebab aku memang jenis tak suka sangat kalau sama dengan orang, match panas kalau aku rajin, gamestyle pasukan tersebut, pemain yang aku suka dan sebagainya.
Sumpah frust bila orang cakap (…