Posts

Showing posts from May, 2014

Isu "Last Seen" dan "Double Check" di Aplikasi Whatsapp

Image
isu whatsapp ni adalah masalah yang paling kesyeee. bila someone tu dah last seen, tapi tak balas, memang a big trouble will come ! kan ? tak pun, tulisnya online, tapi tak jawab-jawab apa yang kita tanya. lagi rasa nak meletup kannn ?

aplikasi whatsapp dah macam jadi kewajipan untuk semua. especially, students di IPT mahupun para penjawat am dan swasta. kalau takde tenet, takde whatsapp, rasa macam nak pengsan sebab tak tahu pape. HAHA.
bila naik isu macam ni, aku sendiri rasa pelik. macam mana aku boleh hidup tanpa whatsapp ni dulu ? sebab aku start pakai android ni pun, hujung tahun lepas. menda ni, dah start lama dah. kah ! aku pun tepuk dahi...
okayyy. bukan nak merepek sangat pun. just nak bagitahu sedikit informasi or cara untuk mengenal pasti masalah seseorang kat whatsapp ni.

these checkmarks are actually very important since they are indicators that acknowledge the delivery of a message. here is what they mean:  - message successfully delivered to the server. - message successful…

TERKINI ! Abby Abadi Kembali Solo !

Image
KUALA LUMPUR: Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur di sini diberitahu suami kepada pelakon Abby Abadi iaitu Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 24,  melakukan dua kali lafaz cerai terhadap pelakon itu termasuk salah satunya tidak dimaklumkan kepada mahkamah. 

Sehubungan itu Hakim Syarie iaitu Shaiful Azli Jamaludin terpaksa menangguhkan permohonan pengesahan lafaz cerai yang dibuat pelakon itu kepada 11 Jun depan bagi membolehkan lafaz cerai kali pertama difailkan.

Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 37, sebelum itu mendedahkan kepada mahkamah suaminya pernah memberitahu seorang kenalan bahawa mereka sudah bercerai.


Pasangan itu bagaimanapun meminta nasihat kes itu kepada bapa saudara Muhammad Noor Farhan yang juga defendan dalam kes ini dan mereka kemudiannya melakukan rujuk tanpa melaporkan kes berkenaan kepada mahkamah.

Pelakon drama bersiri Gerak Khas itu turut memberitahu kejadian itu berlaku pada Januari lalu. Abby dan Muhammad Noor Farhan bernikah pada 9 Julai 2013 iaitu se…

Wordless Wednesday #36 - Dia Bergaya Artis

Image
Assalamualaikum ;




*gambar google* posted from Bloggeroid

Jep Sepahtu dan Kemenangannya di ABPBH

Image
"la hau la wala quwwata illa billah" "segalanya milik ALLAH"
kata-katanya sebagai pembuka bicara. alhamdulillah. setidak-tidaknya, masih ada artis tanah air yang tahu ape itu agama tatkala di dalam majlis dan ucapan.
yang baik, kita jadikan ikutan. yang tak baik tu, kita jadikan tauladan. tak macam tu ? tak semua artis kita ni teruk walaupun........ k. sambung sendiri. hiks !
confirm ramai wanita-wanita yang cair dengan Jep Sepahtu ni. tak payah cakap budak, remaja. malah, mak-mak pun mesti suka si Jep ni. ade rahsia disebalik rupa dan bakatnya. kannn ? HAHA. angguk je lha.

by the way, tahniah ! ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR
as expected. you deserved to win :)

Senarai Pemenang ABPBH 2013 #24Mei2014

Image
Artis Baru Lelaki Popular 1. Achey
2. Dazrin
3. Mikael Andre
4. Nomad
5. Waris Artis Baru Wanita Popular 1. Atikah Suhaime
2. Chacha Maembong
3. Elfaeza Ulhaq
4. Hanis Zalikha
5. Zara Zya Pelakon TV Lelaki Popular 1. Adi Putra
2. Akim
3. Izzue Islam
4. Johan As’ari
5. Shah Iskandar Pelakon TV Wanita Popular 1. Ana Dahlia
2. Fasha Sandha
3. Neelofa
4. Raja Ilya
5. Siti Saleha Pelakon Filem Lelaki Popular 1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Pekin
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak Pelakon Filem Wanita Popular 1. Erra Fazira
2. Lisa Surihani
3. Nora Danish
4. Siti Saleha
5. Yana Samsudin Artis Komedi Lelaki Popular 1. Ebby Yus
2. Jep
3. Johan
4. Rahim Sepahtu
5. Zizan Razak Artis Komedi Wanita Popular 1. Didie Alias
2. Jihan
3. Noorkhiriah
4. Sharifah Shahira
5. Siti Chubby Penyanyi Lelaki Popular 1. Awi Rafael
2. Black Hanifah
3. Hafiz
4. Hazama
5. Shahir Penyanyi Wanita Popular 1. Alyah
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna Artis Duo/Berkumpulan Popular 1. Altimet & Awi Rafael
2. Forteen
3. Hyperact
4. Stacy & Akim
5. Tasha Manshahar & Sy…

Tips Nak Pandai Adobe Photoshop.

Image
Assalamualaikum ;

Haaa. Ini kisahnya bermula bila menunaikan tanggungjawab buat poster untuk Minggu Keusahawanan Siswa, iCEPS10. Korang boleh explore lagi pasal ni kat www.iceps10.wordpress.com. Lepas tu, ade lha sorang member ni tanya, macam mana kau belajar buat semua ni ? *dalam hati ni, ya Allah. Ape menda lha dia ni merepek. Bukan lawo pun aku buat*

Bila berlaku insiden tu, terpanggil lha rasa hati nak hapdate. Kehkeh. So, nak tahu tak ni ? Ngeee.

First, kne lha install dulu kan ? Google je. Amik yang file portable. Senang. Amik Cs3 pun da ok.

Then, kena tekan² itu ini. Lepas tu, siap ! Haha. Mesti rasa tak membantu kan ? Tapi, gitu lha caranya macam mana Fya tahu ape itu photoshop pada zaman dulu kala. Sedih kan ? Guru pun takdok. Haha.




Tapi, alhamdulillah. Walaupun tak hebat mana, at least da ade basic nak buat sendiri. Lepas ni, insha Allah nak try berguru plak. Nak cuba lebih jauh :) Korang² pun bole jugak ! Ngeee...



posted from Bloggeroid