| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Tips Nak Minat Bola - #WorldCupVersion

haaa. fes, kena kenal ini logo. kalau tak kenal, mohon clash. HAHA.
hai geng ! da lama rasenya tak mencoret sebarang idea yang melimpah selimpahnya ni. disebabkan 5PA1N kalah semalam, teruk aku kena bahan, so macam terdetik nak lontarkan idea ni.
mesti gegirl di luar sana macam nak maki hamun je sebab pakwe korang sanggup tak tido sebab nak tengok bola dari nak bergayut or mesej korang kannn ? so, ni memang aku provide tips untuk korang. kalau awek korang yang layan bola, tapi korang tak... haaa. untuk golongan korang jugak lha ea. wakaka.
aku memang menyampah kalau gegirl minat bola sebab pakwe. korang seolah-olah macam takde pendirian. habis, kalau kau clash, kau da tak minat lha ? zzzz. macam ni. bukan tak boleh. cuma, cuba korang masukkan diri korang sekali dalam dunia bola pasangan korang tu. katekan pasangan korang sokong GERMANY. okayyy, korang cari lha sebab kenapa mungkin pasangan korang tu sokong GERMANY. then, keep asking them why. so, nanti korang akan adapt tau.
next, join lha pasangan korang stay up tengok bola (stay up qiamullail lebih baik). so, tengok bola sesama. tak semestinya kena sama kedai, sama tb. cukup untuk sama siaran *elak maksiat*. bila korang tengok siaran yang sama, so, korang akan faham kenapa pasangan korang emo, happy, eksaited terlebih. sebab bola, jiwa akan meronta ouhhh.
then, try usha jadual match. ingatkan pasangan korang jadual team yang diorang support. bagi aku lha kan, takkan korang ingat saje ? mesti korang akan rasa macam, ehhh. nak tengok lha kejap. so, layan lha siket. dapat first half pun jadi lha.
lepas tu, korang kena faham. worldcup, euro, bukan setiap tahun. so nya, bagi lha peluang pada mereka melayan minat mereka. korang kan anytime bersama. so, ape salahnya korang biarkan mereka seketika. tengok bola je pun. lepas tu kemaruk FIFA. bukan ke mana pun. alahai :)
oh yaaa. aku minat bola. aku pecinta MANCHESTER UNITED. harap maklonggg. so, bila world cup ni, aku jadi blur nak sokong yang mana sebab player MANCHESTER UNITED bersepah. *well, kami kan hebat* tapi, saje aku petik SPAIN. lagipun, ade DAVID DE GEA, JUAN MATA.  layan lha kannn. diorang tak kurang hebatnya. tetiba kalah plak malam tadi. HAHA. silap betul aku analisis team dengan group diorang. main petik je aku nak sokong mana.
untuk malam ni. aku rasa orang akan highlight pada ENGLAND and ITALY (15th June). so ? pergi whatsapp diorang cepat. HAHA.
macam aku, piala Malaysia, aku agak kureng sebab asek gaduh je. bosan. so, aku tak kisah sapesape pun yang menang manamana piala. sebab semua bole menang. sama lha macam world cup ni. kesah plak aku. HAHA.
aku start minat bola dalam hujung tahun 2008. huuu. payah jugak nak belajar seketul seketul. aku akui itu. aku sendiri pernah pandang senget je dekat lelaki yang gila bola. sekarang aku baru faham kenapa. sebab rasa macam best plak. bukan senang perempuan nak gila bola kannn ?
aku harap tips ni membantu. sorry panjang.
WE ARE UNITED :)

ShareThis