Posts

Showing posts from November, 2014

Tips Upload Gambar di Instagram

Image
*promot lah kejap*
Rata-rata pengguna laman sesawang Instagram sangat menggemari akan gambar. Tak kisah lah gambar ape pun. Ade yang suka update muka sendiri hari-hari (muak aku), suka upload gambar environment, kenangan dan sebagainya. Tapi, lantaklah kan. Instagram korang, kisah plak aku. Wakaka.
Tetapi, dalam masa yang sama, para pengguna laman sesawang ini mesti lah nak ade segelintir instead of segerombolan followers, likers supaya takde lah nampak forever alone sangat kot dalam akaun sendiri tu. Ye dak? Lelebih yang dah berabad buat... Tapi, still takde orang nak like, follow. Macam kesian lah, kan? Lulz.
Instagram user pun bukanlah semuanya peribadi. Ade jugak yang buat bisnes. Lelebih yang bisnes tu, lagilah kena pastikan masa dan caption segala bagai tu, memang kena dengan situasi. Baru lah market free menggunung. Moh lah kita ke tips tersebut.

1. Caption Tolonglahhh... Jangan berjela. Hello, this is Instagram. Upload gambar. Bukannya nak baca karangan kauuu. Kalau aku lah, s…

Goal of The Year: FIFA Puskás Award 2014 - Robin van Persie!

Image
It's that time of year again, when you get to cast your vote for the FIFA Puskas Award. We have finished whittling the thousands of goals from around the world between 3 October 2013 and 26 September 2014 down to just ten. Now you have an even tougher challenge – choosing just one which you believe is worthy of succeeding Zlatan Ibrahimovic's stunning effort that scooped the 2013 award. Find out on 1 December to see if it makes the final three.
-------------------------------------------------------------------------------------
VOTE! VOTE! VOTE!


Korang faham je, kannn? Semua bijak belaka. Hiks. So, moh lah kita pilih siapa yang layak before 1st December 2014 bagi menggantikan arwah award Zlatan Ibrahimovic tahun lepas. Lulz. Nampaknya, semua calon tak lah famous mana. Aku nasihatkan, tak payah lah vote for Diego Costa since he was leave his former club at La Liga.

CLICK HERE to VOTE!
Ke Robin van Persie ke Kita? Ngeee...

Gosip Bola: Herrera Bakal Meninggalkan Manchester United Januari Ini?

Image
Reports earlier in the week claimed that Bayern Munich are desperate to sign the Spaniard after he failed to impress Louis Van Gaal at Old Trafford. Herrera joined United from Athletic Bilbao for a fee believed to be around £30million, but injuries have seen him take to the pitch just five times since August. Bayern boss Pep Guardiola was hoping that an offer of £7m plus Shaqiri would be enough to land Herrera, and sources in Germany understand that United will accept his tempting offer. Van Gaal has struggled to get the best out of his squad since taking the reigns after the World Cup, publicly admitting that he wants to add more wingers to his team, and Shaqiri could become a key player in the starting XI should the proposed transfer go ahead.
Credit: http://www.express.co.uk/sport/football/538729/Ander-Herrera-set-for-Man-Utd-exit-as-Van-Gaal-accepts-Bayern-s-Shaqiri-swap-deal
Komen Penulis Aku harap van Gaal fikir masak air masak ubi semua ea. Herrera not bad. Kekadang, nak jadi excel…

Gosip Bola: Jual Persie Kerana Falcao?

Image
The Holland striker will be due £10m if he sees out his four-year contract at Old Trafford. And, according to the Evening Standard, United are hoping to move the former Arsenal man on to save the cash.
Van Persie cost United £20m in 2012 and helped Sir Alex Ferguson to his final league title.  United last week announced a near 10% drop in revenue in their quarterly report, and that their failure to qualify for the Champions League has cost them around £50m. Van Persie, who has scored three time all season, appears to be on the wane and Louis van Gaal is keen to replenish his attack.
The loan signing of Radamel Falcao has so far been a disaster with the Colombia striker struggling to overcome injury issues after injury issue - and scoring just once. Wayne Rooney, named club captain, is also occupying a deal role under Van Gaal and Danny Welbeck was sold to Arsenal for £16m.
Van Gaal's spell as United boss as so far been underwhelming with the club riding in seventh after 11 games, and fou…

Semakan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) Sesi 2015

Image
Assalamualaikum;
Alhamdulillah. Masih diizinkan untuk update di blog ini. Almaklum, semalam baru renew domain. So, macam semangat sket lah. Haha.

Rasa macam dah lama tak berceloteh dalam ni. Kalau ade pun, pasal isu semasa je. Tapi kali ni, macam nak buat luahan rasa plus idea plak. Haha. Gitttew.



Rata-rata tahu ape itu PLKN. Dan adik kedua Fya, dapat panggilan tersebut dan sangatlah bersyukur sebab dekat dengan rumah. Tapi kannn... Ade jugak sedihnya. Dia ni tak pernah duduk jauh, adik bongsu terlalu baik dengan dia, time dia pergi plak ayah outstation dan sebagainya lah.

Namun, baiknya plak... Haruslah ade kan. Dia ni gempal (Lalala) So macam, insyaAllah dia balik, kurus lah kot. Haha. Lepas tu, bagi pendedahan awal sebelum dia terus masuk sambung belajar nanti kan... Tapi, tu lah. Bohong lah takde sedih dalam gembira tu.

Jadual aku plak jadi lain. Dulu, balik rumah cuti... Mesti ade adik dedua. Kali ni, mesti dah lain... Dah tak sama. Heee... Dah lah susah nak jumpa. Terasa lah jug…