Posts

Showing posts from May, 2012

Wordless Wednesday #23 - Generasi Saya :)

Image
assalamualaikum ;

Wordless Wednesday #22

Image
assalamualaikum ;







*dalam 30 minit. tanjat boboi >.<

Laman Sosial Media Yang Baru - kampus.my

Image
assalamualaikum ;
wah wah. alhamdulillah Allah mengizinkan fya nak update lagi untuk hari ini. haa. kali ni pasal social media yang baru. apekah iaa ?
nah, ni fya punya :)

amacam ? smart kann ? ni malaysian punya baa. jom ! kita ramai - ramai sokong dan sign up. setakat ni, jumlah pengguna sudah menjangkau 3000++. ni jugak menggabungkan facebook, twitter dan myspace. okay. dia menggunakan sistem follow memfollow macam twitter. design macam myspace. dan sistematik macam facebook. nice kann ? siap ade radio lagi tau. awesomeeee :)
ni fya punya : http://kampus.my/fyapelangi
eh eh, ape lha fya ni. tak bagi lagi ape linknya. hehe. nah ! sign up sini ---> http://kampus.my/

Terbaru ! - Extension Untuk Berchatting Di Twitter.

Image
assalamualaikum ;
twitter merupakan laman yang dicipta selepas facebook. dan pengguna twitter juga tidak kurang hebatnya. rata-rata artis mahupun orang biasa gemar menggunakan twitter kerana ramai yang berpendapat bahawa laman twitter akan membuat sesama pengguna lebih rapat berbanding facebook.

eh, kome ade twitter jugak ? ape lagi ? jom follow memfollow ! fya pun lebih aktif ditwitter berbanding laman sosial media yang lain :) https://twitter.com/#!/fyapelangi

baiklah. sekarang, nak tahu tak ape yang fya jumpa ? fine. rasenya, ramai dah tahu. tapi, saje nak share kepada sesiapa yang tak tahu. twitter sekarang da bole chatting macam facebook dan myspace tau. caranya ?
simple. kena install http://bonfire.im/extensions/, dan siap ! :)
ni kalau kat fya punya.


tp kann, orang yang ade install chat baru kita bole chat jugak ngan dia. so, tunggu ape lagi ? moh lha kitaaa ^^,

Bukan Sekadar Diari. . .

Image
assalamualaikum ;
pesanan penulis : idea yang lahir berdasarkan pemerhatian dan pengalaman. 
kisah juga ini tidak ada kaitan dengan sesiapa antara hidup atau meninggal dunia. 
jika ada, ia hanya satu kebetulan sahaja. hayatilah !

------------------------------------------------------------------------------------






banyak sangat kenangan manis mahupun pahit yang berlaku kepada diriku. yang paling aku tergamam, aku ditawarkan ke Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian di Universiti Sains Islam Malaysia, Nilai. sesuatu yang langsung tidak aku jangkakan. jauh difikiran even memang aku ade lha mintak :P meski, tidak aku nafikan bahawa aku pernah berhajat besar untuk menyambung pelajaranku di sini. how can aku same U dengan seseorang yang pernah aku sayang ketika suatu masa dahulu sampai sekarang. kesetiaanku yang langsung tidak bercambah. mungkin, ada pihak yang mengatakan, itu adalah kemanisan. tapi, keperitan adalah buatku. mana tidaknya, meskipun begitu, aku sedang berusaha melupakannya, tetapi A…

Hutang Negara 2012 - RM 456.1 Billion

Image
assalamualaikum ;
salam jumaat yang barakah ! :) fya sebagai warga ekonomi dan muamalat tetiba rasa nak share pasal artikel ni. nak kata terkejut, tak. nak kata dah biasa dengar pun tak. hurm,, entah lha. pape pun, jemput baca :)
-----------------------------------------------------------------------

Ketika ini hutang negara berada pada paras RM456.1 bilion di mana bersamaan 53.5 – 54 peratus daripada Kadar Dalam Negara Kasar daripada had yang telah ditetapkan Kementerian kewangan (MOF) setakat ini iaitu pada paras 55%. Walaubagaimanapun jawatan balas Timbalan Menteri Kewangan (Datuk Seri Awang Adek) di Dewan Rakyat menasihatkan rakyat Malaysia tidak perlu risau. Tahap hutang negara yang tinggi untuk tempoh yang berterusan, sebenarnya boleh memberikan kesan ekonomi dan kewangan negara dalam tempoh jangka panjang. Keadaan ini akan bertambah buruk jika wang yang telah dipinjam dibazirkan untuk tujuan projek-projek mega yang sebenarnya tidak perlu pada masa sekarang, tetapi diperuntukkan sem…

Wordless Wednesday #21 - Not Only Just A Picture

Image
assalamualaikum ;

Segmen : Doodle Nama Saya Part 2

Image
assalamualaikum ;


huu. akhirnya, alhamdulillah ! berjaya jugak aku join segmen Brader Apit ni. haritu aku nak join, da ramai. ade sekali tu, aku nak join, siap da copy banner da. entry pun da siap separuh. tetiba lappy hang. sabar je lha ==" ade jugak aku nak join, tarikh da tutup :O huu. banyaknya dugaan. at last, dapat jugak ! hehe ^^,

kalau korang nak tahu lebih lanjut, bole klik banner itu taww ~
sebelum terlupa, nak tag :
http://coretanakhir.blogspot.com/
http://sayabudakbejurus.blogspot.com/

butiran yang ingin diletakkan :
nama : Fya Pelangi
warna : Biru ( #2E64FE )

DONE !
mudah - mudahan ade rezeki ^^,

BEN ASHAARI Tanya Blogger Siapa Nak ?

Image
assalamualaikum ;
klik untuk lebih infomasi :)
fya rase, blogger patut memilih blog fya sebab blog fya ni global. tidak hanya tertakluk kepada mana - mana golongan tertentu. isinya juga umum. pelbagai kategori disajikan. maka, senang dan effisien untuk semua para pembaca :)