Posts

Showing posts from October, 2012

Perempuan Lebih Peka. Jangan Tipu Mereka.

Image
baiklah, seperti dijanjikan, akan ade entry sebelum balik U, kann ? yeahh. dan terjumpa lha idea yang untuk disajikan. alhamdulillah, Allah masih mengizinkan untuk fya mencoret dalam jurnal maya yang serbaguna ini. dan kali ini bermotifkan kaedah psikologi. tapi, ni versi Fya Pelangi lha ea. HEHE. kalau nak cari kaedah psikologi versi Fya Pelangi yang lain, bole korek kat entry lepas. insyaAllah masih tersusun rapi di situ. cuma, takde lha banyak sangat. HEHE. okay, back to the topic !
next, apabila sedang bercakap telefon, jika background kawan yang dia telefon tu ade bunyi something yang tak kena ke ape ke, perempuan akan lebih alert. buktinya, bila keadaan jadi macam ni, perempuan akan lebih tangkas bertanya " eh, bunyi ape tu ? kau kat mana ni ? ". padahal, kawan yang dia telefon tu tengah bercakap dengan dia. kan ? jarang sekali lelaki nak bertanya. selalunya, mereka akan buat tak tahu dan sambil lewa. dan katakan kawan dia tu jawab, " ouh, aku kat feri ni. ngah c…

Lamanya Awak Merajuk Dengan Saya. . .

Image
" awak pergi mana ? saya tunggu awak. . . sedihnya, Allah sahaja yang tahu. . .
awak biar saya sendiri, sunyi. awak sibuk dengan urusan harian awak. sampai hati awak abaikan saya. tapi takpe, saya faham keadaan awak. dan akan tetap setia menunggu awak. . . awak tahu, kawan - kawan awak pun ade tanya pasal awak kat saya. diorang tanya, kenapa awak biarkan saya sendiri ? tak update saya  pun ? saya pun cakap, awak kan busy. saya faham awak, faham sangat ! tapi, awak jangan lha lupa untuk jenguk saya lagi tau. saya tunggu ni. tu, kesian followers awak, yang shout awak, awak tak reply pun. nanti awak free, awak jenguk diorang sekali tau :) ", kata blog kepada tuannya -.-"

kome hado blog kome cakap macam tu kat kome ? hadooo ? HAHA. blog aku je cakap macam tu. alhamdulillah, Allah masih berikan aku peluang untuk bernafas pada hari ini, perbetulan kesilapan selama aku hidup sebelum aku mati dan mengupdate blog kesayangan aku ni. teruja jugak rasenya bila ade kawan - kawan alam …