| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Perempuan Lebih Peka. Jangan Tipu Mereka.

baiklah, seperti dijanjikan, akan ade entry sebelum balik U, kann ? yeahh. dan terjumpa lha idea yang untuk disajikan. alhamdulillah, Allah masih mengizinkan untuk fya mencoret dalam jurnal maya yang serbaguna ini. dan kali ini bermotifkan kaedah psikologi. tapi, ni versi Fya Pelangi lha ea. HEHE.
kalau nak cari kaedah psikologi versi Fya Pelangi yang lain, bole korek kat entry lepas. insyaAllah masih tersusun rapi di situ. cuma, takde lha banyak sangat. HEHE. okay, back to the topic !

a paint made by my adik :D

okay, percaya atau tak perempuan lebih peka lebih daripada lelaki. first, korang bole lakukan ujian ni. apabila perempuan menerima panggilan telefon dalam keadaan bunyi televisyen yang kuat, perempuan akan terus angkat. sebab, perempuan tahu bunyi yang kuat tu bukan masalah untuk menjawab telefon. jika betul - betul memberi masalah, baru lha akan ade tindakan susulan. manakala lelaki, mungkin akan slow kan bunyi televisyen tu terlebih dahulu dan baru angkat call. kan ? perasan tak ? okay, tu satu.
was made by my adik again :D
next, apabila sedang bercakap telefon, jika background kawan yang dia telefon tu ade bunyi something yang tak kena ke ape ke, perempuan akan lebih alert. buktinya, bila keadaan jadi macam ni, perempuan akan lebih tangkas bertanya " eh, bunyi ape tu ? kau kat mana ni ? ". padahal, kawan yang dia telefon tu tengah bercakap dengan dia. kan ? jarang sekali lelaki nak bertanya. selalunya, mereka akan buat tak tahu dan sambil lewa. dan katakan kawan dia tu jawab, " ouh, aku kat feri ni. ngah cuci pinggan ngan potong bawang ". then, perbualan itu bole bersambung dengan topik yang sedang dibualkan tadi. compared tu lelaki, kalau perempuan or ade yang dah tegur, tanya kat mana, bunyi apa semua tu, lelaki mesti akan cakap, " eh, kita kat mana tadi ? ". see :)

ade lagi kalau nak list kan. tapi, takpe lha. hulurkan yang ni dulu. nantikan entry susulan. HEHE.
semoga kita bertemu lagi, insyaAllah. maas salamah wa ilal liqa' :)

Lamanya Awak Merajuk Dengan Saya. . .


" awak pergi mana ? saya tunggu awak. . . sedihnya, Allah sahaja yang tahu. . .

awak biar saya sendiri, sunyi. awak sibuk dengan urusan harian awak. sampai hati awak abaikan saya. tapi takpe, saya faham keadaan awak. dan akan tetap setia menunggu awak. . .
awak tahu, kawan - kawan awak pun ade tanya pasal awak kat saya. diorang tanya, kenapa awak biarkan saya sendiri ? tak update saya  pun ? saya pun cakap, awak kan busy. saya faham awak, faham sangat ! tapi, awak jangan lha lupa untuk jenguk saya lagi tau. saya tunggu ni. tu, kesian followers awak, yang shout awak, awak tak reply pun. nanti awak free, awak jenguk diorang sekali tau :) ", kata blog kepada tuannya -.-"


kome hado blog kome cakap macam tu kat kome ? hadooo ? HAHA. blog aku je cakap macam tu. alhamdulillah, Allah masih berikan aku peluang untuk bernafas pada hari ini, perbetulan kesilapan selama aku hidup sebelum aku mati dan mengupdate blog kesayangan aku ni. teruja jugak rasenya bila ade kawan - kawan alam realiti, alam maya bertanya, kenapa aku tak update blog ? haizz. rasa macam best friend plak aku ngan Lisa Surihani. *ape kaitan ? -.-" HAHA. busy sket ngan hal dunia kat USIM tersayang tu. ewahh ! alhamdulillah, ni mid sem break + cuti raya haji ni, berkesempatan lha jugak bukak teratak ni. entry ni sebagai muqadimmah lha untuk entry selepas ni setelah 2 bulan lebih tak update. HEHE. insyaAllah, idea tu da ade. tinggal nak cari cara je biar idea tu diolah menarik. HEHE. *bajet bagosss jap :P
nah, fya tinggalkan https://twitter.com/fyapelangi untuk mengeratkan ukhuwah di sane. HEHE. jangan lupa follow tau. eh, tegur jugak lha sekali :3

ShareThis