Posts

Showing posts from December, 2011

T-Shirt Dan Baju Bukan Hadiah Terbaik ?

Image
assalamualaikum ;
entry peribadi ? ntah. biase je. tapi, fya saje fya terdetik nak cerita pasal t - shirt ni.


penah dengar tak, kalau kapel, jangan bagi t - shirt, nanti clash. penah ? or maybe macam kalau nak bagi barang kat orang, jangan bagi t - shirt. nanti mesti ada mende buruk jadi antara korang. penah ? haa. nak citer pasal tu lha. jum lha layan sat. hehe.

nak taw, fya penah mengalami kejadian ni sebanyak 6 kali. and tu dah cukup serik fya nak terima hadiah t - shirt again. and fya pon akan elakkan bagi orang t - shirt. fya taw tu mitos je. kalau jadi tu, kebetulan. tapi, memang tak bole lha. fya trauma. dah 6 kali kot. takkan tak serik. ye dak ?

first kak nur bagi. warna merah. kitorang rapat sesangat. fya fom3, dia fom5. selalu fya cerita, ngadu macam - macam kat dia. lepas dia spm, keluar sekolah tu, kitorang macam dah tak kenal da.

second my ex bf bagi time fom4 dulu yang fya first time sayang sangat - sangat. dia bagi t - shirt levis warna coklat. tu. ada lagi. sometimes, fy…

Blog Ribuan Pageviews Dengan Sekadar Karya ?

Image
assalamualaikum ;
wah wahh. lame da rasenya aku tak update sebarang post kann. and kini aku datang kembali and nak promote satu blog ni. yang hanya KARYA dan ribuan pageviews? WOWW ! padahal, blog ni baru sahaja ditubuhkan. ingin tahu blog apa ?

SINI : http://novelpelangi.blogspot.com/
and biarpun entry JARANG diupdate, namun pageviews tetap tinggi. menarik bukann ? ingin tahu rahsianya ? jom singgah dan baca entry beliau ! ^^,
psssst : tengah tunggu masa nak promote blog followers pulak. ngah tunggu and carik followers bertuah ;))

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

Image
assalamualaikum ;
hey hey ! buat ape tu semua ? jom sekalian kita join segmen by Lyssa Faizureen ni nakk ? serius tak rugi maa. tapi, dengan syarat, kome semua hendaklah pelajar IPTA 2011. so simple right ?
klik banner untuk melayang jauh !

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Korporat dan Perhubungan Dengan Kepujian. tu lha cos yang aku amik sekarang. dimana aku sekarang baru nak abis sem 1. aku amik cos ni sebab aku dah no choice. aku lebih prefer cos perakaunan. minat aku lebih kat sana. tapi, aku pun tak tahu kenapa rezeki aku kat cos ni. lagipun, cos ni tak jauh beza dengan perakaunan. and lebih kepada ekonomi. aku minat ekonomi ^^, peluang nak tukar cos tu ade, tapi aku tak nak. tahu kenapa ? sebab aku percaya dengan nasib pertama. and sudah pasti aku takkan pernah menyesal and berjanji akan bawak cos ni dengan baik ;) insyaAllah.
pesanan aku, kepada nak masuk u tu, pilih lha yang terbaik. bawak berbincang dengan orang lain. banyakkan buat survey. and berdoa supaya kita dapat ape yang te…

Contest My Blog Simple Enough

Image
assalamualaikum ;
haii. da lame rasenya tak join contest segala bagai dalam blog ni. maka hari ni, saje lha pulak nak junamkan diri dalam contest ni. mane lha nak tahu, kot ade rezeki kann ? layann je lha. ye dak ?


klik mane - mane banner untuk ke link contest oke ? NEXT !
kenapa ea aku cakap yang blog aku ni layak untuk menyertai contest gempak camni ?

first, aku start ngan header lha ea. oke aku rase ianya so simple and tak crowded. and bila mouse ke hover, header akan senget ke tepi. sekadar untuk menceriakan blog. tulisannye yang nice and jelas kelihatan. susun atur iklan yang sangat kemas. juga diikuti float button follow dan dashboard bagi memudahkan pekerjaan sesama blogger. malah, juga ade float button untuk facebook, twitter, second blog, and blog lagi satu untuk lebih mengeratkan tali perhubungan sesama blogger dan pengunjung dengan owner untuk ke website lain.

secondly, aku terangkan pasal widget. oke. kalau tengok widget aku kat sidebar kanan tu kann, ade berapa je pun ? tahu ke…

Perbezaan Mesej Lelaki dan Perempuan.

Image
salam setia ;

tetiba pada waktu pagi yang hening ini, ditemani test HUBUNGAN ETNIK pada esok pagi serta secara kebetulan group aku yang diberi nama as PELANGI PETANG ( permintaan aku ! haha ) juga untuk sebjek HUBUNGAN ETNIK yang akan dibentang pada esok pagi bersama seorang jejaka yang mempunyai suara yang cukup romantik dan 4 orang lagi kawan baik aku sehidup semati kat USIM ni.
haha. see. melalui introduction aku ni punn, sekali baca, aku berani cakap lha orang boleh detect ni lelaki atau perempuan. do you agree with that ?
oke. ni pulak cara mesej.
AMINAH : i benci sangat kat you ! ABIDIN : i benci sangat kat you.
kebanyakan perempuan lebih mengekspresskan perasaan melalui tanda baca berbanding lelaki. sekali baca, nada ABIDIN tu macam lembik je kann ? haha. oke. kita tengok lagi.
AMINAH : kita jumpa kat kl sentral petang ni. oke tak ? ABIDIN : settle ! kita jumpa petang ni !
bila baca mesej seperti ni, AMINAH mesti fikir yang ABIDIN sedang marah. sebab ape ? sebab ABIDIN menggunakan t…

Pemenang Muktamad | Segmen : Aku Mahu Readers Setia !

Image