| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

T-Shirt Dan Baju Bukan Hadiah Terbaik ?

assalamualaikum ;

entry peribadi ? ntah. biase je. tapi, fya saje fya terdetik nak cerita pasal t - shirt ni.


penah dengar tak, kalau kapel, jangan bagi t - shirt, nanti clash. penah ? or maybe macam kalau nak bagi barang kat orang, jangan bagi t - shirt. nanti mesti ada mende buruk jadi antara korang. penah ? haa. nak citer pasal tu lha. jum lha layan sat. hehe.

nak taw, fya penah mengalami kejadian ni sebanyak 6 kali. and tu dah cukup serik fya nak terima hadiah t - shirt again. and fya pon akan elakkan bagi orang t - shirt. fya taw tu mitos je. kalau jadi tu, kebetulan. tapi, memang tak bole lha. fya trauma. dah 6 kali kot. takkan tak serik. ye dak ?

first kak nur bagi. warna merah. kitorang rapat sesangat. fya fom3, dia fom5. selalu fya cerita, ngadu macam - macam kat dia. lepas dia spm, keluar sekolah tu, kitorang macam dah tak kenal da.

second my ex bf bagi time fom4 dulu yang fya first time sayang sangat - sangat. dia bagi t - shirt levis warna coklat. tu. ada lagi. sometimes, fya pakai je even dah takde pape. sebulan lepas dia bagi, kitorang pun clash. yang ni paling terkilan lha.

third kawan baik fya. fom 5 dulu. dia bagi t - shirt indie. warna putih. cantik ! aroud 2 - 3 hari lepas dia bagi, ada insiden menyebabkan kami bertengkar and tak bertegur sapa. bila nak spm, cam try jugak lha cakap. tapi, da tak seakrab sebelum tu. nak baik macam sebelum tu, memang ambil masa sangat - sangat. sekarang, oke lha. tapi, memang tak seakrab sebelum t - shirt tu.

fourth kawan baik fya yang lagi sorang. lepas t - shirt tu pun, ada pergaduhan. tapi, time tu fom 5. fikir spm, try jugak lha baik. and sekarang, baik lha jugak.

fifth kawan baik fya jugak. haa. yang ni, lelaki. time kat matrix dulu. dia da bagi fya baju kurung. cadangnya, dia nak bagi t - shirt jugak. tapi, fya dah warning awal - awal. tamaw t - shirt. sebab takut gaduh or whatever. so, dia bagi baju kurung warna biru. penah sekali je fya pakai pun. tup tup, dia dah tak nak contact fya. alasan, nak study. nape tetibe ? frust sangat. nape erk ?

latest kenalan fya. yes. lelaki jugak. kat matrix jugak. dia nak bagi baju bola. fya pun oke. aik ? da tak trauma da ? lepas insiden yang fifth tadi, fya nekad tak nak da percaya mitos bengong tu. sebab, bagi baju pun camtu. so, same je lha, kan ? so, fya terima. dalam sebulan lepas tu, fya jadi tak bole nak ngam. bila sembang ngan dia, rasa nak mencarut je. sampai lha sekarang.

kini, fya kembali trauma dengan penerimaan t - shirt :(

anyway. peace yaww !

* ini adalah repost. namun, terserah lha pendapat pada setiap individu ;))

Blog Ribuan Pageviews Dengan Sekadar Karya ?

assalamualaikum ;

wah wahh. lame da rasenya aku tak update sebarang post kann. and kini aku datang kembali and nak promote satu blog ni. yang hanya KARYA dan ribuan pageviews? WOWW ! padahal, blog ni baru sahaja ditubuhkan. ingin tahu blog apa ?



and biarpun entry JARANG diupdate, namun pageviews tetap tinggi. menarik bukann ? ingin tahu rahsianya ? jom singgah dan baca entry beliau ! ^^,

psssst : tengah tunggu masa nak promote blog followers pulak. ngah tunggu and carik followers bertuah ;))

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

assalamualaikum ;

hey hey ! buat ape tu semua ? jom sekalian kita join segmen by Lyssa Faizureen ni nakk ? serius tak rugi maa. tapi, dengan syarat, kome semua hendaklah pelajar IPTA 2011. so simple right ?

klik banner untuk melayang jauh !


Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Korporat dan Perhubungan Dengan Kepujian. tu lha cos yang aku amik sekarang. dimana aku sekarang baru nak abis sem 1. aku amik cos ni sebab aku dah no choice. aku lebih prefer cos perakaunan. minat aku lebih kat sana. tapi, aku pun tak tahu kenapa rezeki aku kat cos ni. lagipun, cos ni tak jauh beza dengan perakaunan. and lebih kepada ekonomi. aku minat ekonomi ^^, peluang nak tukar cos tu ade, tapi aku tak nak. tahu kenapa ? sebab aku percaya dengan nasib pertama. and sudah pasti aku takkan pernah menyesal and berjanji akan bawak cos ni dengan baik ;) insyaAllah.

pesanan aku, kepada nak masuk u tu, pilih lha yang terbaik. bawak berbincang dengan orang lain. banyakkan buat survey. and berdoa supaya kita dapat ape yang terbaik. yang dok mengharap sangat yang nak dapat ape yang kita nak. sebab, ape yang kita nak, tak semestinya itu yang terbaik ;)

last but not least,



Contest My Blog Simple Enough

assalamualaikum ;

haii. da lame rasenya tak join contest segala bagai dalam blog ni. maka hari ni, saje lha pulak nak junamkan diri dalam contest ni. mane lha nak tahu, kot ade rezeki kann ? layann je lha. ye dak ?



klik mane - mane banner untuk ke link contest oke ?
NEXT !

kenapa ea aku cakap yang blog aku ni layak untuk menyertai contest gempak camni ?


first, aku start ngan header lha ea. oke aku rase ianya so simple and tak crowded. and bila mouse ke hover, header akan senget ke tepi. sekadar untuk menceriakan blog. tulisannye yang nice and jelas kelihatan. susun atur iklan yang sangat kemas. juga diikuti float button follow dan dashboard bagi memudahkan pekerjaan sesama blogger. malah, juga ade float button untuk facebook, twitter, second blog, and blog lagi satu untuk lebih mengeratkan tali perhubungan sesama blogger dan pengunjung dengan owner untuk ke website lain.


secondly, aku terangkan pasal widget. oke. kalau tengok widget aku kat sidebar kanan tu kann, ade berapa je pun ? tahu kenapa ? sebab, aku tak nak blog aku berat ngan widget yang tak perlu untuk diletakkan. so, aku letak widget yang penting je. then, pengunjung pun takde lha panas kalau masuk blog aku. ye kann ?


last but not least, bila nak komen entry aku, aku TAK gunakan pop up seperti kebayakkan blogger suka nak guna. tapi, aku guna embendded below post. kat mane tu ? menda ni bole edit kat setting komen. kenapa aku buat setting camtu ? sebab, bila tekan button nak komen, secara outomatik akan bukak new tab. seperti yang aku tunjuk kat atas tu kann. then, aku nak kotak komen berada di atas kotak yang dah komen seperti gambar. selalunya, kotak tempat nak komen tu, kat bawah kann ? tapi, aku punya kat atas :) disamping ruang kotak komen yang luas. macamane nak buat ? bole klik SINI. next, diikuti scroll bar aku yang simple. just untuk nampak lebih ceria. dan fan page aku di bawah setiap post.


p/s  : diharap, fya dah ikut segala peraturan yang ditetapkan dan ade chance nak menang :P

Perbezaan Mesej Lelaki dan Perempuan.

salam setia ;


tetiba pada waktu pagi yang hening ini, ditemani test HUBUNGAN ETNIK pada esok pagi serta secara kebetulan group aku yang diberi nama as PELANGI PETANG ( permintaan aku ! haha ) juga untuk sebjek HUBUNGAN ETNIK yang akan dibentang pada esok pagi bersama seorang jejaka yang mempunyai suara yang cukup romantik dan 4 orang lagi kawan baik aku sehidup semati kat USIM ni.

haha. see. melalui introduction aku ni punn, sekali baca, aku berani cakap lha orang boleh detect ni lelaki atau perempuan. do you agree with that ?

oke. ni pulak cara mesej.

AMINAH : i benci sangat kat you !
ABIDIN : i benci sangat kat you.

kebanyakan perempuan lebih mengekspresskan perasaan melalui tanda baca berbanding lelaki. sekali baca, nada ABIDIN tu macam lembik je kann ? haha. oke. kita tengok lagi.

AMINAH : kita jumpa kat kl sentral petang ni. oke tak ?
ABIDIN : settle ! kita jumpa petang ni !

bila baca mesej seperti ni, AMINAH mesti fikir yang ABIDIN sedang marah. sebab ape ? sebab ABIDIN menggunakan tanda seru dibelakangnya ( ! ). padahal, ABIDIN langsung tidak mempunyai niat sedemikian.

mengikut kajian aku lha kann, kebanyakan lelaki tidak begitu mementingkan tanda baca. yang penting bagi mereka adalah content mesej tu. sedangkan, perempuan sangat mementingkan nada, tanda serta susunan ayat. malah content itu sendiri. so, no wonder lha kalau ade lelaki merungut, susah nak jaga hati perempuan. ye dakk ? namun, bergantung pada jenis lelaki jugak lha. kadang tu, ade je yang taip mesej macam perempuan. kena pepandai kenal lha.

oke. cuba tengok ni pulak.

AMINAH : i ade exam esok. i harap, u doakan i tau. doakan i boleh jawab :)
ABIDIN : insyaAllah. i doakan

ABIDIN tidak menggunakan nokhtah. respond macam pending je :P maksudnya ??

* kalau aku, aku da fikir lain kot :P

Pemenang Muktamad | Segmen : Aku Mahu Readers Setia !

salam setia ;


ya Allah ! lambatnya ea nak umukan pemenang. da berkurun kott kann ? jutaan kemaafan juga diharapkan kepada semua peserta yang menyertai atas kelewatan megumumkan keputusan kerana beberapa sebab yang tak dapat dielakkan. dan kini, pihak juri telah membuat keputusan yang muktamad !

REVIEW BLOG ( random )


EDIT BLOG


HADIAH MISTERI


TOPUP ( RM 10 )


TAHNIAH !

ade link anda ? tekan facebook fya disebar kanan untuk menuntut hadiah ^^,
kepada yang tidak berjaya, jangan bersedih. harapnya, anda terus mencuba lagi pada masa yang akan datang :) diharap, sedikit sebanyak telah membantu meningkatkan TRAFFIC dan FOLLOWERS serta READERS korang yukk !

segala yang baik itu, datang daripada Allah. dan yang buruk itu, juga datang daripada Allah berlandaskan atas kelemahan fya sendiri :)

senarai peserta : SINI

ShareThis