| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

T-Shirt Dan Baju Bukan Hadiah Terbaik ?

assalamualaikum ;

entry peribadi ? ntah. biase je. tapi, fya saje fya terdetik nak cerita pasal t - shirt ni.


penah dengar tak, kalau kapel, jangan bagi t - shirt, nanti clash. penah ? or maybe macam kalau nak bagi barang kat orang, jangan bagi t - shirt. nanti mesti ada mende buruk jadi antara korang. penah ? haa. nak citer pasal tu lha. jum lha layan sat. hehe.

nak taw, fya penah mengalami kejadian ni sebanyak 6 kali. and tu dah cukup serik fya nak terima hadiah t - shirt again. and fya pon akan elakkan bagi orang t - shirt. fya taw tu mitos je. kalau jadi tu, kebetulan. tapi, memang tak bole lha. fya trauma. dah 6 kali kot. takkan tak serik. ye dak ?

first kak nur bagi. warna merah. kitorang rapat sesangat. fya fom3, dia fom5. selalu fya cerita, ngadu macam - macam kat dia. lepas dia spm, keluar sekolah tu, kitorang macam dah tak kenal da.

second my ex bf bagi time fom4 dulu yang fya first time sayang sangat - sangat. dia bagi t - shirt levis warna coklat. tu. ada lagi. sometimes, fya pakai je even dah takde pape. sebulan lepas dia bagi, kitorang pun clash. yang ni paling terkilan lha.

third kawan baik fya. fom 5 dulu. dia bagi t - shirt indie. warna putih. cantik ! aroud 2 - 3 hari lepas dia bagi, ada insiden menyebabkan kami bertengkar and tak bertegur sapa. bila nak spm, cam try jugak lha cakap. tapi, da tak seakrab sebelum tu. nak baik macam sebelum tu, memang ambil masa sangat - sangat. sekarang, oke lha. tapi, memang tak seakrab sebelum t - shirt tu.

fourth kawan baik fya yang lagi sorang. lepas t - shirt tu pun, ada pergaduhan. tapi, time tu fom 5. fikir spm, try jugak lha baik. and sekarang, baik lha jugak.

fifth kawan baik fya jugak. haa. yang ni, lelaki. time kat matrix dulu. dia da bagi fya baju kurung. cadangnya, dia nak bagi t - shirt jugak. tapi, fya dah warning awal - awal. tamaw t - shirt. sebab takut gaduh or whatever. so, dia bagi baju kurung warna biru. penah sekali je fya pakai pun. tup tup, dia dah tak nak contact fya. alasan, nak study. nape tetibe ? frust sangat. nape erk ?

latest kenalan fya. yes. lelaki jugak. kat matrix jugak. dia nak bagi baju bola. fya pun oke. aik ? da tak trauma da ? lepas insiden yang fifth tadi, fya nekad tak nak da percaya mitos bengong tu. sebab, bagi baju pun camtu. so, same je lha, kan ? so, fya terima. dalam sebulan lepas tu, fya jadi tak bole nak ngam. bila sembang ngan dia, rasa nak mencarut je. sampai lha sekarang.

kini, fya kembali trauma dengan penerimaan t - shirt :(

anyway. peace yaww !

* ini adalah repost. namun, terserah lha pendapat pada setiap individu ;))

24 Comment[s]:

keri ikhwan said...

cube ubah situasi lak... klu rasa nk clash ke nk gaduh ke bg t-shirt.. kompem clash pastu haha

FYA PELANG! said...

@keri ikhwan: haha. giler :P

haszman said...

bru bg t-shirt kat kwn smlm..hopefully x jd mcm fya :)

Joe_Hans said...

kesiannyer... mintak kereta jerla lepas nie..hohohoh

Nur Ezzati said...

secare kebetuln je kot ..

FYA PELANG! said...

@haszman: hesh. takde aihh ;))

FYA PELANG! said...

@Joe_Hans: mintak blog je lha :P

FYA PELANG! said...

@Nur Ezzati: nothing imposible ;))

fafa designer said...

kalau kita selalu pikirkan menda 2.. ia akan terjadi :) so mase bg hadiah baju tu biar la ikhlas :)

Nota -Nota Terakhir Dariku said...

cm ner laa boleh jadik semua insiden yg sama..pelik nye..
xpelah..mgkin ade hikmah di sebalik nie kann :)

♥CIK SHA♥ said...

kebetulan je tu dik..sian baju tu dipersalahkan..ehehe..mungkin tak berjodoh dan tak berapa serasi nak kawan rapat sangat kot..;p

FYA PELANG! said...

@fafa designer: pendapat yg sgt menakjubkan ;DD

FYA PELANG! said...

@Nota -Nota Terakhir Dariku: betul tu ;))

FYA PELANG! said...

@♥CIK SHA♥: haha. tahu takpe :P

c@PtA!n a!Dz@M said...

jangan salahkan baju yang diberi , tapi salahkan orang yang memberi . hakhak .

FYA PELANG! said...

@c@PtA!n a!Dz@M: ye tak ye :D

CeritaSekupang said...

lepas ni kalau nak bagi hadiah kat fya tak bleh bagi t-shirt :tulis

FYA PELANG! said...

@CeritaSekupang: haha. tak kisah lha :geram :hah

NURFERL said...

dah byk kali bli baju tshirt at bf saye.. n dye pn bgi jugk.. stkat ni xde pape.. sthun 2kli bgi.. :)

FYA PELANG! said...

@NURFERL: untunglhaa :)

Miss Nadya said...

kat BTS ada jugak kan dear??

FYA PELANG! said...

@Miss Nadya: BTS ?

Anonymous said...

Errr....bgi je tshirt kt kwn....hadiah birthday...smpai skrg ok je...xlost contact, rapat cam biase...

Fya Pelangi said...

@Anonymous : err. relax sudaaa. name pun pendapat kann ? so, jgn menggelabah sgt tau ;)

ShareThis