Posts

Showing posts from June, 2015

Tips Mudah Dapat Pekerjaan Selepas Tamat Pengajian

Image
Alhamdulillah, Allah masih bagi peluang untuk meluahkan idea dan pendapat dalam ni. So, macam mana puasa korang setakat ni? Hiks. Kejap je kan. Dah 13 Ramadhan. Nak separuh bulan dah. Terawaih amcam? Solat dengan tiang ke orang? HAHA. Dalam entry ni, aku nak tegaskanlah dulu ye. Bukan nak berlagak ke ape ke. Cuma sebagai sharing. Mungkin ade kekawan aku sendiri yang tak sedar peluang ni sebab rata-rata dah set 'kerja sekarang susah nak dapat'. So, mostly ramai yang mencuba tapi give up terlalu awal. Okayyy, meh aku share. Alhamdulillah jugak, baru-baru ni aku baru je selesai praktikal. Kalau korang nak tahu kisah tu, boleh tekan SINI . Aku habis praktikal, 12 Jun 2015. Suppose 16 Jun 2015 aku dah start kerja. Tapi aku malas masa tu. Ghase macam tak cukup plak rehat aku. So, aku tangguh sehari jadinya 17 Jun aku start kerja. Alhamdulillah, setakat harini, aku dapat 5 panggilan interview. Baru 2 minggu lebih aku habis praktikal. 2 kat KL. 3 kat area rumah sini je. Present re…

Tips Memilih Laksa di Bazar Ramadhan

Image
Hai gaisss. Macam mana Ramadhan setakat ni? Ade yang dah monteng? HAHA. Pape pun, alhamdulillah Allah masih bagi kita semua peluang nak merasai dan mencari keberkatan Ramadhan tu. Dan yang paling kita lebih patut rasa bersyukur, Allah masih bagi peluang untuk kita bernafas hari ini. Syukur...

Okayyy gaisss. Kenal tak ape menda ni? HAHA. Terliur takkk? Sodapppppppppppppppp, awww :3
Sebagai seorang yang menggilai makanan atas ni, for sure pantang lain macam kalau tak sedap, mi tak kena, kuah cayor miyor and so on. Laksa punya penangan ni memang lain macam sikit. Satu-satunya feberet makanan aku yang dari kecik dan aku tak muak bila dah besau. Makanan lain, rata-ratanya kalau aku dah suka time kecik, time besau aku muak. Contohnya, kuih lopis. I iz kenod enymore.
Baiklah. Meh sini nak share tips untuk korang macam mana nak cari LAKSA yang kebabom time berkunjung ke Bazar Ramadhan ni.
1. Solo Solo sini maksudnya pilih gerai yang jual Laksa SAHAJA. Satu gerai dia memang laksa je. Confirm s…

Alhamdulillah, Unofficially Married!

Image
Assalamualaikum;

Fuh. Tarik nafas dalam sampai ke jantung nak buat entry ni. After a few years, I want to publish about my own life.

Alhamdulillah, on 12th June 2015, I am unofficially 'married' with my Bachelor of Corporate Administration and Relation with Hons at Universiti Sains Islam Malaysia after finish my internship program at Kumpulan Wang Simpanan Pekerja at Ipoh branch.

Yes. It is my 'partner' because it takes 4 years to finish it. It has many challengers and experiences. So, it same goes to partner in loving couple isn't it? Kehkeh.

It was really fantastic when I did my internship program there. For me, I achieved my target because at there I was given a few tasks and challenging. So, I don't think so that I just waste my 20 weeks at there. It's also reasonable because you got the allowances. A big amount for student. So, if you get their offer, just grab it. Believe me. It is so berbaloi-baloi.

That was not the main point. This entry is a speci…