Posts

Showing posts from March, 2012

Jom Main Teka - Teki Lagi :D

Image
assalamualaikum ;
ouhh kome. syok ehh bagi teka teki hari tu. ade yang request nak main lagi, terharu jap >.< ouh ! bole sajaaa :) jawab kat komen. jawapan siapa terbaik, fya letak kat next entry, sekali ngan jawapan ^^,

1. bas Plusliner dalam perjalanan dari Ipoh ke Seremban pada bulan lepas. Muhammad, Amin, Zubaidah, Adee, Anwar, Hafizuddin, Danial adalah penumpang bas tersebut. perjalanan mereka dijangka sampai pada jam 3 pagi keesokan harinya. soalan, siapa yang turun dulu ?
2. Malaysia, ouh tanah airku. begitu indah wahai Malaysiaku. dan, jika kita benar - benar sayang akan tanah air, pasti dapat menjawab soalan yang berbunyi, dalam banyak - banyak tempat, daerah, negeri kat Malaysia ni, kat mane paling kecil ?
3. Budin suka sangat buat solat sunat. macam - macam jenis solat sunat yang dia buat. solat apa yang mempunyai 3 tahiyat, dalam masa yang sama, 3 rakaat ?
JOM SAHUT CABARAN ^^, nantikan jawapan :)
; aku nak review follower ke 1414. tapi, beliau tak tinggalkan link =="

Jawapan Cabaran Teka - Teki ! Dan Pemenang !

Image
assalamualaikum ;

seperti dijanjikan di entry SINI, fya nak bagi jawapan teka teki last thursday and review serba sedikit pemenang yang berjaya jawab teka teki paling gempak, kann :) and now, fya nak tunaikan ^^,
1. Amin dan Aminah baru sahaja berkahwin. setahun sebulan kemudian, mereka mendapat anak dan dinamakan Afifah. kenapa ? sebab, da anak dy perempuan. afifah lha gamaknya. kalau lelaki, afif.
2. dalam banyak - banyak ikan, ikan ape yang kurus ? ikan kering.
3. kenapa Cicak Man tak bernikah dengan Super Woman ? sebab takde jodoh.
4. Ali dan Abu menyeberangi jambatan untuk ke sebelah sana. setelah separuh perjalanan, Ali berpatah balik sementara Abu teruskan perjalanan. kenapa ? sebab, Abu nak pegi sane. manakala, Ali tak jadi nak pegi sane.
5. Ahmad dan Raja menaiki kapal terbang dari KL ke Langkawi. tiba - tiba, kapal terbangnya terhempas. siapa yang mati ? Ahmad. sebab, Raja tak mati. Raja, mangkat.
haaaa. mesti ade yang cakap, " waaaaa, jawapan dia, pahape siottt ". HAHA. da na…

Anda Berani Nak Jawab Teka Teki ? Jom Jawab Beramai - Ramai !

Image
assalamualaikum ;
sejak ber mood asyik nak mengupdate blog ni, suka pulak aku menaburkan idea untuk blog ni supaya tak berhabuk lagi >.< so, enjoyy !

1. Amin dan Aminah baru sahaja berkahwin. setahun sebulan kemudian, mereka mendapat anak dan dinamakan Afifah. kenapa ?
2. dalam banyak - banyak ikan, ikan ape yang kurus ?
3. kenapa Cicak Man tak bernikah dengan Super Woman ?
4. Ali dan Abu menyeberangi jambatan untuk ke sebelah sana. setelah separuh perjalanan, Ali berpatah balik sementara Abu teruskan perjalanan. kenapa ?
5. Ahmad dan Raja menaiki kapal terbang dari KL ke Langkawi. tiba - tiba, kapal terbangnya terhempas. siapa yang mati ?
# amcam ? ade berani ? jom jawab di ruangan komen. fya takkan approve komen sehingga entry jawapan diberikan >.< next entry, fya bagi jawapan pulak ea. blogger yang bertuah, fya REVIEW blog dia :)

SELAMAT MENCUBA ^^,

Wordless Wednesday #20 - Marketing Plan.

Image
assalamualaikum ;

Wah ! Blog Fya Pelangi Masuk TV ?

Image
assalamualaikum ;

hahh ! gempak siot tajuk. betul ke memain ni ? jappp. nak amik penyapu, nak bersihkan teratak blog ni jap ea. fuhhh ! berhabuk ! yeah. mintak maaf ea da lame tak update. ntah. sejak masuk semester 2 ni, macam susa pulak nak bukak blog. asek lha tweet, tweet, tweet sampai kena limit.
masuk tadi, 18 kali kena tweet limit >.<

okayy, balik kepada tajuk. adakah ianya kebenaran ? mari kita saksikan :D



so, amcam ? sekarang, mahu percaya enggak ? HAHA. alhamdulillah, blog fya terpilih untuk segmen AdaIT untuk ruangan BLOG PILIHAN dalam rancangan Apa Kata Wanita ( AKW ) bersama Zamzarina Zambri di TV 1 dan TV 2 ( siaran ulangan ). actually, fya sendiri tak sangka terpilih untuk ruangan segmen ini. tup tup, ada kawan tolong bagitahu. unntunglah dia pun sempat snap gambar atas ni >.< beliau adalah Yuu Esahal. terima kasih ea :) kalau lha fya tahu dari awal, pasti fya takkan biarkan blog fya berhabuk ouh >.<
wa akhiran, jutaan terima kasih kerana pihak AKW sudi me…