Anda Berani Nak Jawab Teka Teki ? Jom Jawab Beramai - Ramai !

assalamualaikum ;

sejak ber mood asyik nak mengupdate blog ni, suka pulak aku menaburkan idea untuk blog ni supaya tak berhabuk lagi >.< so, enjoyy !


1. Amin dan Aminah baru sahaja berkahwin. setahun sebulan kemudian, mereka mendapat anak dan dinamakan Afifah. kenapa ?

2. dalam banyak - banyak ikan, ikan ape yang kurus ?

3. kenapa Cicak Man tak bernikah dengan Super Woman ?

4. Ali dan Abu menyeberangi jambatan untuk ke sebelah sana. setelah separuh perjalanan, Ali berpatah balik sementara Abu teruskan perjalanan. kenapa ?

5. Ahmad dan Raja menaiki kapal terbang dari KL ke Langkawi. tiba - tiba, kapal terbangnya terhempas. siapa yang mati ?

# amcam ? ade berani ? jom jawab di ruangan komen. fya takkan approve komen sehingga entry jawapan diberikan >.< next entry, fya bagi jawapan pulak ea. blogger yang bertuah, fya REVIEW blog dia :)


SELAMAT MENCUBA ^^,

Comments

Darwish said…
1.kerana mereka fikirkan anak mereka lelaki,jadi mereka meletakkan nama afif dan tiba2 doktor memberitahu bahawa mereka mendapat anak perempuan,jadi mereka menamakannya afifah.

2.Ikan kering la...

3.Sebab cicak man tu Cicak ! mana boleyh kawin degan super women..

4.Kerana jambatan itu hendak jatuh disebabkan berat badan abu

5.Pilot la
ANISA said…
susahnya soalan nieh...
meya miyo said…
1. Sebab anak dorang tuu Perempuann
2. ikan kering
3. sebab takde jodoh :P
4. tertinggal barang kutt xD
5. enjin yang mati :P
Cik Nabieyla said…
hihi , try luck , susah lahh

1.sebab anak die perempuan
2.ikan kering , sebab kurus kering
3.sebab takde jodoh
4.sebab abu nak sana,
5.enjin yang mati
CikHoneyBee said…
salam.cikhoneybee sahut cabaran jwb teka teki. hehe. so, cikhoneybee try jawab la eh

1. dah anak yg keluar itu perempuan, pasti la sesuai namanya afifah. kalo lelaki, pasti nama lain. hehe

2. ikan kering. sebab tiap tiap hari kena jemur dek matahari

3. Cicak mne buleh kawin dengan manusia.

4. haha. yg ini no idea. bantai jew la.. mungkin ali takde urusan pun kt sebelah sana. so, die patah balik la.

5. enjin yg mati. hehe
hijabisbeauty said…
Assalamualaikum semua..

salam perkenalan dan jemput singgah ke hijabismybeauty.blogspot.com
Kami menawarkan tudung bawal plain no.1 'Dian Pelangi'
dengan warna yang menarik dan harga yng berpatutan..

http://hijabismybeauty.blogspot.com/

sebarang order boleh dibuat melalui sms 013-3189358 atau email ke hijabisbeauty@yahoo.com

Wanita Hiasan Dunia Seindah Hiasan adalah Wanita Solehah..
InsyaAllah

terima kasih senyum2 [:)