| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Tempahan Untuk Blog, Website Dan Servis Pengiklanan.

assalamualaikum ;

mengambil tempahan yang sangat MURAH !


EDIT FULL BLOG 
RM 5 - RM 10

WASH DENIM TEMPLATE !
DENIM TEMPLATE !
SIMPLE TEMPLATE !

HEADER ATAU ANIMATION BANNER
RM 3 - RM 5


* antara contoh yang diterima *


juga menerima tempahan 

  1. WEBSITE. untuk harga WEBSITE, boleh berunding harga :)
  2. servis PENGIKLANAN. hanya RM 5 sebulan.
  3. servis fanpage. harga boleh dirunding :)
sebarang masalah, bole hubungi :

FYA PELANGI

facebook fan page : 
facebook profile : http://www.facebook.com/BlogFyaPelangi

adaptasi : SINI

Semakan Matrikulasi 2012 - Kolej MARA Kuala Nerang.

assalamualaikum ;

wah. berhabuknyaa ini blog ! hansyummm. sampai bersin. haha. fibox, komen, follower, belum sempat terjah semua semula. maaf ea. esaimen tanpa henti. jarang sangat dapat online macam ni. bila fya ade masa, pasti, fya akan terjah semua :)

baiklah. just nak ketengahkan pasal matrikulasi. da semak matrikulasi bagi sesiapa yang mohon untuk tahun ni ? wah. pantas sungguh masa berlalu. pejam celik pejam celik, da setahun 5 hari aku meninggalkan zaman matrikulasi yang indah tu. yup. aku bekas matrikulasi perakaunan KMKN 10/11 :)


by the way, saje lha aku nak menceritakan pengalaman. kehidupan matrikulasi sangat best. even, sebelum aku nak masuk, ramai saiko aku cakap matrik ni bukan lha tempat yang bagus, study susah, tak dapat U, kena tendang, but, alhamdulillah. aku berjaya meneruskan zaman itu dengan baik dan melanjutkan ke ijazah sarjana muda pula. dan aku yakin, pasti semua orang bole buat lagi hebat dari aku :)

now, aku ambil ekonomi dan mualamat di Universiti Sains Islam Malaysia, Nilai. subjek ekonomi, mmg makanan aku. minat since sekolah lagi. tapi, ramai cakap ekonomi ni susa, tak luas lha ape lha. argh ! hiraukan semua yang negatif tu. yang penting, usaha. rezeki ade di mana - mana, bukann ? :)

walau macam manapun, aku rindu sangat zaman matrik dulu. kat sana, semua pensyarah, panggil cikgu je. hubungan pensyarah dengan student sangat rapat. tambahan pula, stuudent matrik KMKN sangat sedikit dan yang paling sedikit antara matrik di Malaysia ni. kat sana, makan free, semua free. yang paling aku lawak, aku tak mintak KMKN ni. bila dapat offer, MARA ? huh. memang terkezut lha. aku tak layak kot. dan aku terpinga - terpinga, wujudkah Kuala Nerang kat Malaysia ni ? =.=" dari situ, baru aku tahu jawapannya. kalau tidak, memang takkan tahu lha kot :P haha.

kat sana, semua budak rajin study. oops. i mean, aku je yang tak. lelama, saiko aku. da keliling aku semua pegang buku memanjangg. grr =.=" KMKN ni siap ade assembly, prep, solat kat surau, perjumpaan, makan diatur, and ade kad outinggg ? memang saling tak tumpah macam SEKOLAH ! haha. memang tak pelik lha kann, bila kat U, aku cakap aku KMKN, orang cakap, " hee. matrik sekolah " kfine =.="

pape pun, aku sangat bahagia dengan kehidupan sekolah itu :D ade sesiapa dapat KMKN juga ? aku syorkan, JANGAN tolak. serius RUGI ! aku sekolah pun, cikgu tak jaga kebajikan, pendidikan aku macam KMKN. seriuss :) dan pasti, KMKN hanya untuk golongan perakaunan :) moto KMKN yang aku takkan lupa ;

the grade is A,
the number is 4.

SimSimi Islam ? Trafik Blog ? Ape Semua Ni !

assalamualaikum ;

hai. kaifa halukum ? :) ya Allah, lam sungguh fya tidak mengupdate blog yang dikasihi ini. entah. kerja semakin bertambah dan line yang sangat ' awesome ', dengan gegaran gempa semalam yang membuatkan semangat nak update tu lemah seketika. tapi, takpe lha. selagi terdaya dan termampu, akan fya buat sehabis baik untuk blog ni khas untuk semua followers, readers, malah viewers yang sudi menapak dan meninggalkan jejak kat blog fya ni. terima kasih yaw ;)

eh, alahai. hampir terpesong. tujuan fya buat entry baru ni, nak bagitahu SimSimi tu islam. buktinya ?

* klik dan zoom *
haha. sengal kann ?

ramai yang sudah mengetahui pasal simsimi ni. mungkin masih lagi ade yang tertanya - tanya, jadah ape simsimi ni ? simsimi ialah satu aplikasi di mana tempat untuk kita berbual dengan mesin. haha. faham ke ? takpe. contohnya :

* klik dan zoom *

haa. tu contoh yang fya da main lha :P kalau nak tahu lebih lanjut, korang boleh layari sendiri kat SINI dan sembang dengan Mr. SimSimi tu ea ;) by the way, semasa fya menerjah website tersebut, fya terjumpa :

* klik dan zoom *

yang ni, memang tak tahan. sengal. haha. entah sape lha yang ajar simsimi jawab macam tu. ouh yaa ! korang jugak bole mengajar simsimi tu. sedikit sebanyak, bole lha kot untuk menambahkan aktiviti korang time kebosanan melanda tu ;)

dann ! kepada bloggers, tahukah anda bahawa simsimi juga mampu menaikkan traffik anda ?

alhamdulillah. terima kasih ea simsimi :) bagaimana nak buat ? korang bole ajar simsimi tu macam mane nak jawab soalan. haaa. kalau still blur lagi, lekas bukak http://simsimi.com/talk.htm dan main ! :D namun. . .

simsimi datang blog fya :D tapi, pandai pulak si ' simsimi ' tu bagi komen pasal blog fya ehh ? ==" tapi, takpe lha. sebenarnya, secara tak sedar, even ' simsimi ' tu dah komen macam tu, dia still datang blog ni. sedikit sebanyak, membantu peningkatan trafik blog ni. hehe. thanks by the way ;)

last but not least, jom main :D


Jawapan Seterusnya Dan Pemenang !

assalamualaikum ;

apa kata, kali ni, takmo bagi jawapan. 

kenapa ?

sebab ade blogger yang jawab semua betul >.<
:
:
:
:
:






untuk soalan, bole refer entry sebelum :)

siapakah blogger itu ?


lawa kann header dia ? hehe. fyi, she is my junior time skola dulu. tak sangka beliau dapat jawab. wink wink **

pape pun, mekasih kepada yang sudi menjawab dan menjengah blog fya yang berhabuk ni :)



ShareThis