| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Jom Main Teka - Teki Lagi :D

assalamualaikum ;

ouhh kome. syok ehh bagi teka teki hari tu. ade yang request nak main lagi, terharu jap >.< ouh ! bole sajaaa :) jawab kat komen. jawapan siapa terbaik, fya letak kat next entry, sekali ngan jawapan ^^,


1. bas Plusliner dalam perjalanan dari Ipoh ke Seremban pada bulan lepas. Muhammad, Amin, Zubaidah, Adee, Anwar, Hafizuddin, Danial adalah penumpang bas tersebut. perjalanan mereka dijangka sampai pada jam 3 pagi keesokan harinya. soalan, siapa yang turun dulu ?

2. Malaysia, ouh tanah airku. begitu indah wahai Malaysiaku. dan, jika kita benar - benar sayang akan tanah air, pasti dapat menjawab soalan yang berbunyi, dalam banyak - banyak tempat, daerah, negeri kat Malaysia ni, kat mane paling kecil ?

3. Budin suka sangat buat solat sunat. macam - macam jenis solat sunat yang dia buat. solat apa yang mempunyai 3 tahiyat, dalam masa yang sama, 3 rakaat ?

JOM SAHUT CABARAN ^^,
nantikan jawapan :)

; aku nak review follower ke 1414. tapi, beliau tak tinggalkan link =="

3 Comment[s]:

Cappuccino said...

Nak jawab ! Nak jawab !

1. yang first tu, mestilah meter yang turun dulu kan .

2. tempat yang paling kecik ?? SETAPAK lah ! sebab ? 'setapak' je .. haha

3. yang ni mencabar sikit. jwapan dy masbuq rakaat ke-2 solat maghrib. hehe


hope jawapan ni betul :O

Yumida said...

JAWAPAN:

1. Adee turun dahulu

2. negeri plg kecil: Perlis
klo daerah...haaaa..susahnya..teka jer la: Daerah Cameron Highlands

3. solat ape erk? solat sunat witir..

AlyNn NyzAa said...

xtau..tp nk jgk try..hehe
1)org lain selain daripada nama2 tu
2)lubang cacing :P
3)ade ke?

wuwu fya..xdpt den nk jwb la..huhu~

ShareThis