| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Jawapan Cabaran Teka - Teki ! Dan Pemenang !

assalamualaikum ;


seperti dijanjikan di entry SINI, fya nak bagi jawapan teka teki last thursday and review serba sedikit pemenang yang berjaya jawab teka teki paling gempak, kann :) and now, fya nak tunaikan ^^,

1. Amin dan Aminah baru sahaja berkahwin. setahun sebulan kemudian, mereka mendapat anak dan dinamakan Afifah. kenapa ?
sebab, da anak dy perempuan. afifah lha gamaknya. kalau lelaki, afif.

2. dalam banyak - banyak ikan, ikan ape yang kurus ?
ikan kering.

3. kenapa Cicak Man tak bernikah dengan Super Woman ?
sebab takde jodoh.

4. Ali dan Abu menyeberangi jambatan untuk ke sebelah sana. setelah separuh perjalanan, Ali berpatah balik sementara Abu teruskan perjalanan. kenapa ?
sebab, Abu nak pegi sane. manakala, Ali tak jadi nak pegi sane.

5. Ahmad dan Raja menaiki kapal terbang dari KL ke Langkawi. tiba - tiba, kapal terbangnya terhempas. siapa yang mati ?
Ahmad. sebab, Raja tak mati. Raja, mangkat.

haaaa. mesti ade yang cakap, " waaaaa, jawapan dia, pahape siottt ". HAHA. da name pun teka teki, standard lha. ye dak ? tapi, still ade yang jawab hampir semuanya tepat tau :)


siapa pemiliknya ? mari kita saksikann. . .



si gadis cilik yang berusia 15 tahun. so, tunggu ape lagi ? jom terjahh :D

btw, tidak dilupakan untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang sudi nak jawab teka - teki tu kann, even tak terpilih. next time, try lagi okayy :)

; bole lha try teka - teki ni kat geng korang :D

2 Comment[s]:

SuparMan SuaRez said...

Alaaaa...xsempat join..bila nak buat lagi?? Hihihihi

Ain GreenChubby said...

nk jwb..nk jwb..kalau kite jwb tentu btl semua nye..haha..>_< (perasan)

ShareThis