Tips Nak Pandai Adobe Photoshop.

Assalamualaikum ;

Haaa. Ini kisahnya bermula bila menunaikan tanggungjawab buat poster untuk Minggu Keusahawanan Siswa, iCEPS10. Korang boleh explore lagi pasal ni kat www.iceps10.wordpress.com. Lepas tu, ade lha sorang member ni tanya, macam mana kau belajar buat semua ni ? *dalam hati ni, ya Allah. Ape menda lha dia ni merepek. Bukan lawo pun aku buat*

Bila berlaku insiden tu, terpanggil lha rasa hati nak hapdate. Kehkeh. So, nak tahu tak ni ? Ngeee.

First, kne lha install dulu kan ? Google je. Amik yang file portable. Senang. Amik Cs3 pun da ok.

Then, kena tekan² itu ini. Lepas tu, siap ! Haha. Mesti rasa tak membantu kan ? Tapi, gitu lha caranya macam mana Fya tahu ape itu photoshop pada zaman dulu kala. Sedih kan ? Guru pun takdok. Haha.




Tapi, alhamdulillah. Walaupun tak hebat mana, at least da ade basic nak buat sendiri. Lepas ni, insha Allah nak try berguru plak. Nak cuba lebih jauh :) Korang² pun bole jugak ! Ngeee...



posted from Bloggeroid

Comments

Mimi dh bjngut bljq Photoshop tp x reti2 jgk..sdih :'(