Zaman Sekolah, Zaman Terbaik !

assalamualaikum ;

alhamdulillah, aku masih dikurniakan umur dan kudrat yang utuh untuk menaip entry pada malam ni. isu yang cuba aku ketengahkan ialah zaman sekolah. kalau nak compare zaman sekolah aku dulu dengan zaman sekolah budak sekarang, jauhhh sangat bezanya. zaman aku, takde maknanya nak share soalan spot PMR, SPM kat myspace tu. apetah lagi friendster. twitter, facebook entah jadah hape pun aku tak tahu. nak chat, guna ym je. tu pun, kalau ade friend. kalau nak compare dengan game pulak kann, zaman aku kecik - kecik dulu, petang - petang, nunn aku berlari kat padang belakang rumah tu. main besbol, galah panjang, aci duduk. sekarang, ade ? petang - petang, bebudak ni, balik sekolah, dok mengadap facebook !

tapi, walau ape pun jua keadaan. tu semua peredaran zaman. dunia makin mengecil, semua di hujung jari. nampak sangat tu salah satu petanda yang dunia ni dah tua sangatt. papepun, hargai lha zaman sekolah korang sebab aku sure tu lha zaman yang terbaik dalam hidup kita semua kann ?


Perakaunan 2008


Perakaunan 2009

kat sini, aku jugak nak ucapkan sekalung tahniah buat semua kawan - kawan aku yang kini berjaya menjejakkan kaki ke menara gading, serta melanjutkan pelajaran. alhamdulillah ! takkbir !

sab - UIA
azuwa - KMKN = UMK
tikah - UIA
eah - KUIS
amal - UIA
una - KPM
iswani - UIA
azita - KMKN = UPSI
myra - UIA
piah - KMKN = UiTM
yuyu - KMKN = UiTM
lin - KMKN = USM
sudoku - KMKN = USIM
pidah - UiTM
yanie - UiTM
atik - UiTM
syaqina - UIA
shira - KMKN = UKM
syery - STAM = USIM
apak - F6 = oversea ( insyaAllah :) )
ana - nurse ;)
timah - STAM = USIM
wan hanisah - KMPk = UUM
syuk - KMPP = UMK
dila - UiTM
hani - UiTM
izzati aishah - UIA
nas - IPG

pesanan untuk bebudak kat atas ni :-
and now, sekarang aku as ex monitor kelas dulu lha kann, aku nak bukak undi gath ni. seperti janji kita, nak jumpa time umur 20. see, shira da 20 tau on last 11th even majoriti dari kita semua yang masih 19 macam aku. haha. kira, reunion kelas lha. oke ? aku harap, korang yang kat atas ni, sudi lha mengundi yaww ;) jemput undi kat bawah ni ehh. bole letak komen korang kat situ. eh, jangan lupa like sekali entry ni tau ;)




Tarikh Mana Yang Korang Rasa Sesuai Nak Hangout 5K 2009 ?
 22 Januari 2012
 23 Januari 2012
 5 Februari 2012
 4 Februari 2012
 12 Februari 2012
 11 Februari 2012



  

Comments

CeritaSekupang said…
gambar kecik sangat nak skodeng pun ta leh :kecewa
Shusha Milky said…
Zmn skool lh yg mngjar kte bnyk erti hdp..Cthnye tntg prshbtn..Hope prshbtn yg trjln brkkln.. ^_^ Slm ukhwh drpd sy..
Shusha Milky said…
Zmn skool adlh zmn yg bnyk mngjr kte smua erti hdup..Cthnye prshbtn..Ape2pn msT brmla dgn kwn,shbt..Hope prshbtn yg trjln d antra awk dgn teman2 brkkln..Slm ukhwh drp sy.. ^_^
Watin Wardah said…
http://muslimahcintaislam.blogspot.com/2012/01/ciri-ciri-wanita-solehah.html
salam sume mmbr2 ku, especially kat @fya pelangi. thanks sebb sgt prihatin kt ktorg. semoga dpt jumpa ngan korg sume. sbb aq kt uitm kedah jadi date yg t'baik yg aq pilih ialah 22nd januari.^_^ <3

-rafidah abd rashid-
-rafidah abd rashid-

salam ceria utk sume mmbr2 ku, ^_^ . terima ksih sgt2 kat @fya pelangi atss invitation yg sgt aq nnt kan ni. maybe feeling tu nanti akan ade perubahan sbb we've change a little bit. aq sgt m'nnt'kn saat tu. thanks sgt2 >_^ <3. aq suggest wt dlm 22nd January sbb time ktorg cuti CNY. klu wat tarikh lain, aq tak dpt la nk join sekaki. wlw cm ne pun, ikut majoriti la. ^___^

slm syg utk sume. ^_______^ <3
salam sume mmbr2 ku, especially kat @fya pelangi. thanks sebb sgt prihatin kt ktorg. semoga dpt jumpa ngan korg sume. sbb aq kt uitm kedah jadi date yg t'baik yg aq pilih ialah 22nd januari.^_^ <3

-rafidah abd rashid-
FYA PELANG! said…
@CeritaSekupang: haha. padan muka :yes
FYA PELANG! said…
@Shusha Milky: terima kasih ;)) salam ukhwah.
Ana Shuwaa said…
amal hayati, dan iswani my bestfriend kat uia :D
Paris Lipton said…
yeahhhh perakaunan, terbaekkkkk ><
teringat zaman skula ..mmg indah :(
FYA PELANG! said…
@Ana Shuwaa: ngehh. kecil saja dunia ini rupanya :)
FYA PELANG! said…
@Paris Lipton: tahu takkpe :)
Ana Shuwaa said…
haha,, diorang pom ckp kat saya yang awak kawan diorang jgak ^^
FYA PELANG! said…
@Ana Shuwaa: hihi. tahu takpe. skelas since fom4 tu ;))
alahai knp kite tibe2 rindu nak sekolah semula nieeeee :'(
FYA PELANG! said…
@ILA SYAMILA ♥♥: itu biasa yangg :)
myracupcake said…
TT___TT terharu sambil kesat air mata *hugs sikit* dengan ini dimaklumkan juga, bahawa macam x dapat nak attend sebab dah start new sem *sobs sobs*
FYA PELANG! said…
@myracupcake: adudu ~ awat tak rojer awal2 ? =.="