| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Memahami Itu Hati.

salam setia ;

a n g g u k !

kat sekolah, kelas, bila cikgu mengajar, bila cikgu tanya, kita pun angguk. isyarat sebagai tanda, ' faham '. even, sebenarnya tak faham satu hapak pun.

tapi, bila kita memahami seseorang, adakah kita memberi ' angguk ' sebagai tanda sedang memahami ?

sebab tu aku cakap, memahami itu, hati. jika kita memahami seseorang, kita tahu ape yang perlu dilakukan kerana kita mengikut gerak hati disamping akal untuk berfikir. begitu jugak dalam kelas. kalau kita faham, hati mesti membuak - buak nak sambung belajar sesuatu tu. sekadar angguk, bukan bermaksud sangat pun. ye dakk ?

yela ! kalau tersengguk pun, angguk jugak. padahal ??

11 Comment[s]:

FarhanahAdzlan said...

tersengguk tu kadang2 jadi dalam kelas..haha..

stuju dngan apa yg awk cakap=)

btw macam lama xdtang blog ni..rindulahh..hehe=)

FYA PELANG! said...

@FarhanahAdzlan: hihi. ni nak majuk ni ! lame da tak datang. grr ~ hehe.

scha said...

setuju :)

ReYnn said...

em,betul2... :P

FYA PELANG! said...

@scha: :)

FYA PELANG! said...

@ReYnn: :zas

Rtp Farra Arisha said...

don't do angguk2 geleng2 sudah ;) hihihi.

FYA PELANG! said...

@Rtp Farra Arisha: haha. bole jugak ;)

IEQAH said...

ehem ehem....sukaa sukaa

FYA PELANG! said...

@IEQAH: hehe. kalau suka, kena like. haha. thanx ^^

Norashiqin Kamaruzaman said...

:angguk angguk angguk :geleng geleng :hihi ha'ah....kekadang angguk je walopon hati kate tak.... :apa sbb bdan je kat situ, otak tah kemana :hihi...

ShareThis