Dodol Hari Raya Edisi Fya Pelangi

salam setia ;

niatnya hari ni, fya malas nak buat pape entry pon. saje nak biar entry semalam tu melekat sikit. korang da baca belum ? Santai Sabtu #1 - Muzik. huu. first time aku selak balik buku, carik fakta sebab nak buat entry tu. pernah baca, tapi ingat - ingat lupa. nak tak nak, selak lha jugek. kang terbagi fakta salah. so, rugi lha kalau korang tak baca, kan ? kan ? :P or rasa nak singgah second blog fya ? haha. promote. kat sini ehh.

yang nak dijadikan cerita, fya blogwalking sana sini sambil nak promot segmen. da join belum ? klik sini. sambil blogwalking tu, sana sini dok wat dodol. jelous gila den ! semua dah pandai buat ! lebih - lebih budak bcr yang bos jejaka terhangat dah promote kat sini. hyyyye ! tak bole jadi ni ! aku pun nak try !

hasilnya ? haha. jangan gelak ehh !
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


taraaa ! haha. seorang wanita memegang banner nama gue. aku taw tak berapa cantek. sila jangan kutuk. haha. so, ni lha dodol raya fya. nak bawak balik kampung. fya saje jugak nak try setelah dicabar hebat oleh adindaku yang sangat hebat melukis T.T

* persoalannya, kenapa aku amik warna ijou ehh ? siyes tak pernah suka. ouh. abaikan *

tapi kan, dari apa yang fya belajar, why not yang lain pun try ? buat slow - slow, lama - lama nanti, mesti pro. kalau korang terdesak sangat takde jugak dodol nak bawak balik kampung, korang amik je lha dodol atas tu. buat frame sekali ehh. letak kat bilek tido. haha.

peace ^.^

Comments

ainina jelani said…
:) hahaha, :P same lah aku baur lepas buat dodol, tapi ukan raya punya
hahhaah ok sume nak wat dodol mentang2 nak raye dah... hihi :larikkkkkkkkk
Cik Ladies said…
Hehe, yang first pun dah lawo ni.. Berusaha lagi, nnti boleh jadi pelukis terkenal cam pelukis Mona Lisa lak.. Ahaha. Hamboi, besau nye harapan.. :lari
►AdamXis◄ said…
assalam...wow,comei2 hijaunya...nina pun dh kena penyakit doodal.hi3
sergeant keroro said…
sebab keroro warna hijau, hehe XD

p/s : nape fya komen camtu? cam sedih jek?
Kakkoii said…
kk tersenyum kambing bila scroll ke bawah ^^
FYA PELANG! said…
@ainina jelani: haha. den sj nk gmpak lebey. haha.
FYA PELANG! said…
@Cik Ladies: heh. perli diaaaa. pedasss ! :zas
FYA PELANG! said…
@►AdamXis◄: wslm. abis lha kalu da minat. nnti jd cm fm. haha. tp, fm wt mmg cntek. tu nina terikut tu :P
FYA PELANG! said…
@sergeant keroro: haha. mungkin. sebab rindu sgt kt kero kot :P kan kan ? haha.
FYA PELANG! said…
@Kakkoii: kureng hensem. haha. senget en mulot die. pehhal ntah. :P
c i k a n a said…
wrna ijau sbb wrna ketupat la...hehe.. cubaan mula2 mmg la bg diri kita xcntik tp skrg2nya kita dh bjya buat kan... =)
FYA PELANG! said…
@c i k a n a: yes ! kena try dulu maa :)
ceritasekupang said…
lawa dodol yang fya buat ni...semua tau buat dodol kecuali cs... :ohno
FYA PELANG! said…
@ceritasekupang: yoyoo lha cs. cs tak cuba. heee. haha.
~ Cik Azz ~ said…
hakhakhak..

Yg senget kat dahi dia tu anak tudung ke rambut..?

:ragu di situ... :P

Semua hijau ni... tp takpe... hijau itu mendamaikan... selalulah tengok warna hijau untuk mencerahkan mata... huhu...
FYA PELANG! said…
@~ Cik Azz ~: haha. tu scraf ! trend. haha. yes. nabi pn sk wrne ijou :)
c@PtA!n a!Dz@M said…
comey2..haha
Hans said…
hehehehe
rajin buat doodle
maziah said…
haha...cute gile....yuhu...
FYA PELANG! said…
@c@PtA!n a!Dz@M: pedas giler ko. ces.
FYA PELANG! said…
@maziah: haha. nipu daaa.
FYA PELANG! said…
@Hans: bukan ahh. ni dodol. haha.
syErAh said…
ehhh...kire ok la tu...ijou..kau kan sponsor bcr..haha

aku terkial2 agi nak wat doodle haa...x0

asyik main bulat2 je. xD
FYA PELANG! said…
@syErAh: haha. jenuh den tenyeh ehh.
Nurulee said…
kalaw ijau kuning, da jd kaler kedah tuh. xD
btw cute what dodol tuh :D
FYA PELANG! said…
@Nurulee: haha. tamaw :P