Segmen | Teka Maksud Tersirat [STICKY POST]

salam setia ;

- ini entry melekat. sila scroll untuk entry yang fresh dan sangat awesome :) -
kali ini, fya menjalankan satu segmen bersama adik http://amanithecraziest.blogspot.com/.

- ini BANNER segmen -

- ini GAMBAR untuk diteka -

dalam gambar ni, apa yang korang faham ehh ?
contoh jawapan : ngah bako bbq. kite bakoooo je !

pemenang akan dipilih berdasarkan jawapan paling best. BUKAN jawapan tepat yang kami cari !
korang takkan tak rasa tercabar kot ? cabaran ni !

syarat penyertaan :
1. mesti ada blog sebab kena buat entry.
2. follow blog fya and blog amani ( kalau nak )
3. buat entry bertajuk : Segmen | Teka Maksud Tersirat
4. dalam entry tu, wajib copy banner, link ke blog ni and berikan jawapan 
( copy and letak gambar adalah optional )
5. tag seorang dua blogger yang aktif. dan pastikan mereka tahu ( amanah )
6. submit link di blog fya ni ehh. supaya kami tak pening :)

* cara penyampaian, mengikut kreativiti *
* tiada had limit patah perkataan. sepatah dua pun takpe *

SIMPLE !

saguhati tetap kami sediakan. biarpun ini hanya sekadar segmen picisan :P


tempat pertama
kad dari luar negara ( pilih sendiri ) + topup + review blog 3 kali + feed blog selama 5 hari

tempat kedua
kad dari luar negara ( pilih sendiri ) +  review blog sekali + feed blog selama 3 hari

tempat ketiga
kad dari luar negara ( pilih sendiri ) + review blog sekali

saguhati ( 5 pemenang )
review blog sekali + feed blog sehari

biar TRAFFFFFIC jem kat blog korang !
* nanti mesti ramai blogwalking ke blog korang *

* hadiah akan ditambah jika ramai yang join *

maka, tunggu apa lagi ? rajin rajinkan jari jemari anda untuk join sementara masa masih ada !!

peace ^.^

Comments

Rohaizam Rosli said…
Iejam da join....~~~~

http://nyuting88.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html
FYA PELANG! said…
@Rohaizam Rosli: orang first ! haha. tengs :)
http://adzahaiqal.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html
FYA PELANG! said…
@Adza Danial Haiqal; anda juga tidak mghmpakan. tengs :)
Tukang Godam said…
hahaha walaupun x berkesempata untk join.. nak try gak bagi ayat "weh agak2 kalau kiter bakor ikan ni sedap x? sebab mak aku selalu cakap kalau goreng lagi sedap.."



Entry Baru: Hack Account User Windows
FYA PELANG! said…
@Tukang Godam: ape pon bole. haha.
anamizu said…
wahh mcm best nih..hehe
FYA PELANG! said…
@anamizu: join jgn xjoin :)
KennyArmada said…
apabila KennyArmada<< jejaka separa ensem berkata2 :

lu org agak2 dgn arang kita yg banyak nih je, cukup kuat tak kita nak lawan meriam buluh kolej sebelah tu?

sambil pada itu, brader baju polis cadet dan brader baju merah tgh mmbincangkan strategi2 lawan :hoho

tq. :muah fya
FYA PELANG! said…
@KennyArmada: ok settle :salam
L said…
gudluck!
kita seorang pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html
FYA PELANG! said…
HARAP MAAF EA. KALAU KORANG NAK LETAK LINK KAT ENTRY NI, HARAP LETAK ENTRY SEGMEN SAHAJA. KALAU NAK LETAK LINK, BOLE. TAPI, LETAK KAT ENTRY LAIN. HARAP BERI KERJASAMA :)
Abdul Farique said…
semoga terbaik :D
saya join...

id : Fadzillah Kamarudin

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html
FYA PELANG! said…
@Fadzillah Kamarudin: tengs :) sedang ke blog anda :D
alepridz said…
good luck... :P
FYA PELANG! said…
@alepridz: ouh. tengs. bila nak join ? :P
insyaAllah choki join ya

thanks ye jempot

:)
Cik Meifaa' said…
yeah, sudah diiklankan disini :)

http://gift4blogger.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html
PReDicToR said…
wahh menarik nei..
FYA PELANG! said…
@PReDicToR: yeah. terima kasih :)
ohohohoh..menariknye,,,maceh2 :)
sweet heart said…
saya join. http://misziza.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html
Harisya Diary said…
menjoinkan diri dan sokong fya..


http://harisyadiary.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html
kinah said…
kinah join

http://kinahnazari.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html
fatIn nanAd said…
hello dunia ! saya join ni tau~ hehee

http://nadiakiran.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html
FYA PELANG! said…
@fatIn nanAd: hai dunia ! checked ! :P
Hans said…
mesti ramai join
eqbalzack said…
Salam Fya,
Terima kasih singgah blog abg eq dan komen. Kad raya 'cyber' kat blog abg eq tu abg eq alu2kan untuk letak kat blog Fya k...ikhlas dari abg eq...
Selamat berpuasa dan menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba...
FYA PELANG! said…
@eqbalzack: rojer and out :)
Flower Mega said…
menarik segmen ni..sbb tu saya join...hihi

http://anisaida97-hidupkuduniaku.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html

sdh follow blog fya dan amani :)
FYA PELANG! said…
@Flower Mega: alhamdulillah. terima kasih :)
eqbalzack said…
salam,
abg eq ada terima email tapi tiada alamat.
harap dapat emailkan semula alamat untuk abg eq pos cenderamata sebelum hari isnin (22/8/2011). terima kasih..
Amanina Azizan said…
did i should make a entri untuk semua contestant nie?
Joel Leslie said…
Saya join :D

http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html

thank youuu so much :)
Amanina Azizan said…
@FYA PELANG!amani semakin retis? mandai jer akk nie..haha XD okey2 amani buat :) nanty amani letak link kt komen box n entri amani skali :) klu nk letak ..letak lah jugak..hihi
Amanina Azizan said…
@FYA PELANG!amani semakin retis? mandai jer akk nie..haha XD okey2 amani buat :) nanty amani letak link kt komen box n entri amani skali :) klu nk letak ..letak lah jugak..hihi
Amanina Azizan said…
@FYA PELANG!amani semakin retis? mandai jer akk nie..haha XD okey2 amani buat :) nanty amani letak link kt komen box n entri amani skali :) klu nk letak ..letak lah jugak..hihi
Amanina Azizan said…
http://amanithecraziest.blogspot.com/2011/08/senarai-peserta-segmen-teka-maksud.html
http://akufarrah65.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html

kk ! dh ! huhuhuhuhuuh :'(
amranaiman said…
nk kad raya :/
Golden Rose said…
sha join ya...

http://goldenrosegacontest.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-maksud-tersirat.html
FYA PELANG! said…
@amranaiman: meh alamat :D