Tips Isi Minyak Dengan Kadar Minima

  
Google Image
 
Tips ini berkesan untuk mereka yang memiliki kereta dan motosikal yang inginkan isian penuh dengan harga yang murah.
Sila ikuti step by step cara mengisi agar peratus keberjayaan meningkat.
 

masa-masa tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah.

Dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga RM2.52 sen kat pam minyak jadi 1.28 or suka ati korang la nak letak berapa sen...
mula2 mmg aku tak percaya...
tapi......
1. Korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapapun... dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik hargakat pam korang pilih tu... x kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV 
2. korang gi balik kat pam korang tu, dan jgn angkat nozel lagi. 
3. kat pam tu kan ada dua punat2 utk nomor (bukan utk credit card tau)yang bawah pada screen liter tu... kira mcm nak isi manual nyer hargala 
4. korang tekan 'clear' - utk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi
5. then korang tekan enter - 3x 
6. then korang tekan '0' , '0', '1', '2', '8' (1.28 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka 
7. pastu korang tekan enter - 3x sekali lagi 
8. tekan butang clear - 2x 
9. Then korang tekan berapa puluh korang nak isi 
10. Tekan enter lepas dah masukkan nilai isian pastu... supervisor petrol pam akan jumpa korang

"woi apa ko buat ni... main tekan-tekan ni... xde keje lain ker...!!!!"

so korang dengan muka tersipu-sipu isi jer la minyak dengan harga baru kerajaan
 

Comments

Ms. Kejupenyet said…
Hahaaa hampeh! Ingatkan betul2 tadi, baru nak try :)

Jom singgah ke teratak http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/07/ga-kawaidesu-concept-raya-2015-bernilai.html
Lutfi Azmi said…
Penat je nk try paham . hmmm >.<
Yusla Mahat said…
ummi tertipu...
Jom klik, ummi tak tipu k.. https://www.youtube.com/watch?v=qMqQTGhAF4Y