| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Kenapa Juan Mata dan Ander Herrera Jarang Diturunkan?


Juan Mata yang handsome berjambang. Hashtag serious talk.


Ollla! Sekali sekala, sembang bola pun ok kan. Kehkeh.

Siapa tak kenal dengan dua jejaka ni? Pemain yang berasal dari Sepanyol. Kalau dah diri tu die hard fans bola sepak, confirm lah kenal even menyokong pasukan yang tidak sekufu. Am I right?

Rata-rata fans mesti sedar LVG tidak memasukkan kedua-dua pemain hebat ini ke first eleven squad Manchester United. Sedangkan, Juan Mata baru sahaja menyertai kelab gergasi eropah itu pada musim lepas semasa kelab itu di bawah pengendalian David Moyes. Sementara Ander Herrera lebih 'fresh' dalam kelab ternama itu.

Perasan atau tak, LVG ni suka bermain dengan philosophy dan sangat suka bergantung pada 'luck'. Tengok je lah masa Worldcup haritu. Semasa mengendalikan Holland/Netherlands. Gantikan Krul untuk Cillesen. Pernah pegang kelab besar dari liga lain dan memberi aksi yang impak sedangkan LVG itu sendiri tak pernah main bola. Kan kan? If I am not mistaken lah pasal info ini. Then, kalau betullah dia ni terer gilew olah squad, susun strategi, suppose Manchester United sekarang teratas liga okayyy. Bukan hanya target lepas UCL je. Belanja banyak, tara tu je dapat. Emmmm... Yelah, bagi masa. Cliche.



Hiks. Kembali ke topik asal. Bagi Fya lah kan. LVG bukan tak tahu pasal semua ni. Dia tahu je Herrera tu main cantik, cun bila pair dengan Mata... Mata plak, bukan dia tak tahu passing cantik, shoot on target. Tapi, bila dianalisa semula dan tengok dengan teliti, Herrera dan Mata agak kecil sedikit bentuk fizikalnya berbanding pemain yang lain. Contohnya, Fellaini. Fellaini ni, bukan tak ok. Ok je. Cuma, ade masa yang dia tak ok. Tapi, sebab dia ni tinggi kemain, LVG suka lah.

Kalau diperhatikan pun, squad LVG semua badan besar, tough, nampak kental. Paling kecil pun, rasanya Young sorang je. Tapi, Young tu pun, kalau tengok betul-betul, badannya pun sado. Yang lain, semua tinggi dan agak kuat nengoknya. Bila diperhatikan pun, Mata Herrera kalau main, senang kena tolak by opponent. Terpusing-pusing mamat dua ni. Kalau perasan lah kan.

So, logik tak? Hiks. Lagipun, macam wonder kenapa LVG tak sebut dan tak usik pun isu kenapa tak bagi Mata Herrera main. Macam takde bunyi dari dia. Sebab LVG style megah sikit. Tak ke pelik kenapa dia tak usulkan? Aku pun nak try guna philosophy jugekkk. Haha.
Sekian :)
#GGMU

Psssst: Ni esok main Liverpool LVG tak masukkan dua ni jugak, aku nak rotan LVG ni. Kehkeh.

0 Comment[s]:

ShareThis