| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

News: Penyokong Manchester United Diburu ?

Assalamualaikum ;

Salam Ramadhan ea semua. Sunyi da blog ni ehhh. Aku pun 'mati kering' idea tak timbul. Alhamdulillah, ni Allah izinkan jugak aku menghapdate. Kehkeh.


Jersi terbaru untuk Home Kit Manchester United. Sudah bertukar sponsor tapi masih kekal manufacture. Adakah ini topik utama ? Ouhhh. Masih belum sebenarnya. Bole teruskan pembacaan.

Sekarang musim kelab² mempamerkan jersi terbaru. ManUtd, Liverpool, Arsenal, Barcelona. Aku dah tengok. Yang lain, aku tak tahu lha ape ceritanya. Aku admit bahawa mesti punya lhaaa ade antara jersi² tu buruk pada aku. Tapi perlu ke kita kutuk dan bahan supporters diorang ?

I'm ManUtd supporter. Bila keluar jersi baru ManUtd, datang lha sekor dua yang anti ManUtd, kutuk bagai. Siap suruh aku tukar design. What theee. Aku naik pangkat jadi peneraju kelab ke hape ? Semak. Ok. Rasa macam baru nak masuk mainpoint ni.

Bagi aku lha kan, perlu ke kita datang dan bahan member kita yang support team lain dari kita ? Effect makan minum kau ke ? Bukan apa, kadang aku rasa, sorry to say... You're so childish. Pity youuu.

Aku rasa angin bukan sebab orang kutuk or bahan. Tu lantak kau lha dengan tak matang kau tu. Tp, aku angin sebab nak memperlekeh minat aku. Eh. Aku kacau kau ke ? Salah ke aku bangga dengan apa yang aku minat ? Kalau kau nak jugak, eh. Pegi lha buat. Aku tak heran. Wakaka.

Lainlah kalau antara family saje nak fight², laki bini nak ramah mesra, kau sesaje kutuk makwe or pakwe kau, member² nak berseloroh, tu aku tolak tepi. Ni kes bahan tak tentu pasal. Lebih², macam Worldcup ni. Aku pilih Spain kali ni. Spain keluar awal. So ? Aku masih warganegara Malaysia yang sah. Kau bahan lha sampai aku menangis air laut pun, warganegara aku tetap sama. Kau plak nak banggakan negara yang bukan darah daging kau. Yek. Ntah pahape.

Tapi oleh sebab Spain da out awal kan, aku pilih Netherlands. Sebab apa ? Sebab Netherlands tu Group B. Sama dengan Spain. So, bila Netherlands menang, nampak macam Spain ni kuat lah kannn. Sebab tu Spain kalah awal. Sebabnya, group dengan team kuat. Haha. Lepas tu sebab 'bos' besar ManUtd ade dalam tu. RvP tu plak abang angkat aku. Bagus kan ? Eh, aku punya suka lah reason aku. At least aku takde lah takde keja macam kau dok membahan orang je. Tetiba nak cakap aku lalang bagai. Mesti kau malu bila tahu reason aku. Aku setiaaa lah beb. Wakaka.

Based on this type of people, negara kita punya bola sepak ntah pahape je. Gaduh sana sini. Kau maki hamun orang yang tak sekufu. Heee. Sampai bila nak maju ? Menang kalah tetap piala Malaysia, it is still belong to our country isn't it ? Weh. Kayyymon. Banggalah siket. Malaysia Boleh ! Sokong negara sendiri. Tanah tumpah darahku !

Aku tetap aku. Kau kutuk lah ManUtd dapat nombor 7 musim lepas pun, aku tetap nak support. Kau kutuk lah Spain macam mana pun tetap bukan kau yang main atas padang kat Brazil tu. Aku bukan orang yang takde pendirian. Wakaka. Terasa ? Ouh. Kau telan cili kot masa buke tadi. Eh, sorry lah. Panjang sangat. Chill.

Selamat mencari malam al qadr. Jom berzikir selalu. Bola tetap bola beb. Amalan jangan lupa bebbb :)


posted from Bloggeroid

2 Comment[s]:

Montana said...

saja mai blogwalking ja..selamat berjaya atas apa sahaja yang anda semua lakukan noo..mai dari blog mia ni dia rajin sungguh kumpul link supaya mudah kita blogwalking ;-)

fadhil eda said...

datang dari langit follow sini.,:)

ShareThis