| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Ketika Aku Berbicara Sebagai Blogger.


Kaifa halukum jami ‘annn ? antum semua sihat ? sunyi seketika rasanya teratak tercinta ini. Namun, setelah biarkan blog ni using begitu lama, tup tuppp ! terpacul lha idea nak mengarang beberapa topik yang tidak kurang menariknya. Dan mungkin, bole membuatkan kalian lebih gemar dan mencuba untuk berblogging ? hiks.

Mungkin sesetengah pihak akan cakap, kat mana hasilnya apabila berblogging, kannn ? bagi fya, pada permulaannya, fya jadikan blogging ni Cuma sekadar hobi. Alhamdulilah. Banyak yang fya belajar. Siket, siket. Then, mula minat dalam coding, design. Haaa. Rezeki jugak peee. Dapat ilmu. Rezeki, tak semestinya duit, kannn ?

Lepas tu, fya tolong member publish novel dia. Seperti yang korang tahu lha ( aceceh, macam lha orang tahu :P ) iaitu  &Novel Kontrak Janji Setia Antara Kita. See ? memula, sesaje je kannn ? lepas tu, terus dihidu publisher. Alhamdulillah



But sebelum tu pun, blog fya pernah masuk tb kata kooo. HEHE. Yang tu, fya yang sesaje test. Tup tup, dapat plak masuk. Korang nak baca entry tu ? bole, silaaa :D SINI.

Then, merasa lha masuk paper jap. Ehhhem. Pada 1st Disember 2012. Mak aihhh, besor gambornya. Segan jeee rasa. HAHA. Da lha selekeh. Lantakkk. HAHA. Errr. Tak ngape lha. Layankannn aje.  SINI.


Setelah itu, fya pernah dijemput untuk menghadiri majlis berbuka puasa bersama Domino Pizza. Haaa. Yang ni, fya takde lha buat entry. Tapi, fya ade tunjuk kat insta fya. Usha lhaaa. Tekan je link tu. Nk follow pun boles. HEHE. Promot jap !

Next, Zalora Malaysia. Fya pernah diajak untuk menjalinkan kerjasama dengan pihak beliau. Best gilaaa ! takde lha. Yang ni, macam lawak siket kesnya. Fya da lame sangat tak online pakai laptop. Lepas tu, ade satu malam tu macam tergerak hati gila nak bukak laptop and check emel. Fyi, fya tak suka check emel fya kat tempat laen, except for my own laptop. Kehkeh. Bukak bukak je, eh, ade ZaloraTeamMy bagi komen. Heee. Teruja tahuuu. Lepas tu, MayFair plak. Haaa. Yang ni, bila fya da pegi, nanti fya citer tauuu. HEHE.

Takde lha semua manisss je pengalaman tu. Ade jugak pahitnya. Kalau korang nak tahu, fya penah sampai dua kali tau kena hack. Satu tu, memang salah fya lha. Dok sebarkan emel tak tentu pasal. Ntah sesape pun, fya balun je bagi. Yang kali kedua tu plak, taktik pishing. Fya pegi login emel ngan password kat link yang kononnya untuk fya sign in blog. Kirenya, kena tipu lha ni kesnya. Ntah hidup lagi ke tak mamat tu. Budak lagi kot. Pffft. Ntah ape yang dia tak puas hati ngan fya. Tapi, menda ni, siket pun tak patahkan semangat fya nak blogging tau.


Mungkin ade sesetengah pihak fikir macam, alahai. Ape lha sangat. But, ce fikir balik. Fya jadikan blogging ni just sebagai hobi je tau. Lepas tu, masuk contest itu ini. Dapat hadiah plak. Dapat join blogger event. Best kottt. Ce imagine macam mana plak kepada orang yang jadikan blogging sebagai income ? contoh income yang kita bole buat such as designer, advertiser. Heyyy. Ingat murah ke ? mahal kottt.

Tak lupa jugak kita dapat melontarkan idea yang kita jumpa. Macam fya, fya tak bape gemar akan entry yang kopi pasta even sangat lha bole naikkan trafik blog. Fya lagi suka kalau entry tu fresh dari pale fya sendiri. Hurm,, agak agak, bila baca sampai sini kannn, bole naikkan mood korang untuk update blog tak ? or sign up maybe. Hiks.


0 Comment[s]:

ShareThis