| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Tutorial : Lagu di Website irondj.net Tidak Berfungsi ? Dan Langkah Mengatasinya.


oke. untuk entry lewat malam ni jugak nak buat tutorial sket. kalau nak, amik. kalau tak nak, bole cuba. krikkk krikkk.

HEHE. okayyy. perasan tak kalau masuk blog mana - mana blog, ade lagu, play plak tu. tapi, takde lagunya. oic. sah lha tuan empunya blog tu pakai kod lagu di irondj.net. itu bukan masalah hantu. itu adalah masalah website irondj.net itu sendiri. kalau nak amik lagu laen pun dari website tu, akan keluar network error. so, cmane nak selesaikan ?

pergi ke mp3skull.com
 
suda ?

okayyy, di sana,

*klik untuk tumbesaran

setelah copy code lagu yang anda pilih itu, pastekan ia di mana - mana halaman laen. sebab, kte tak pakai semua kod tu. ade kod terpilih sahaja. 

suda ?

lepas tu,

*klik untuk tumbesaran

haa. nampak kannn ? amik kod yang merah itu je dan gantikan di kod irondj.net yang korang guna sebelum ni. then, save.

SIAP !

mudah kannn ? ni sempena menyambut bulan ramadhan ni, bole lha try search lagu yang bole membina siket kannn ? tak payah tukar coding laen. guna coding lame je pun takpe. HIHI

any tutorial ? bole request ;)

DONE !

3 Comment[s]:

Adam Faiz said...

nice tuto ^^V

Aku Penghibur said...

thanks toturialnye :)

Ikhma Maa said...

finally. thanks kak !

ShareThis