PANAS : Janji Askar Memang Tak Boleh Pakai !


kalau cakap pasal askar, tak semua orang terutamanya perempuan, yang bole terima. sebab ape ? sebab askar selalu tinggal rumah. isn' t it ?

 
image google


A : kau kalau ngan askar ni, kau jangan lha percaya cakap dia. semua tak bole pakai.
B : weh, asal plak. kau askar. so, aku tak payah percaya kau ke cmane ?
A : bukan. maksud aku, macam ni tau. kalau kau ajak laki kau pergi pantai esok. mesti laki kau akan jawab, " ye sayang. kalau ade masa, kte pergi ". btol tak ?
B : lebih kurang lha. pasal ape erk ?
A : kau tahu sebab ape ? sebab, askar ni kerja tak tentu. kejap kerja tu, kerja ni. semua on the spot. sebab tu laki kau jawab ' kalau ade masa '.
B : aah erk. tu pun, orang cakap askar goyang kaki, kannn ?
A : tahu takpe. diorang bukan di tempat kte. diorang takde family yang bersangkut paut. mungkin sebab tu, diorang kurang pendedahan kot. tak bole salahkan diorang jugak.
B : eh kejap. so, janji setia laki aku, tak bole pakai ke cmane ?
A : okayyy. ce kau fikir. askar, mostly tempatnya hutan. kerja tak menentu. balek kerja, penat. tido. bangun kena awal. kau rasa, sempat tak nak cari spare ?
B : :)


pssst : ayah kena pergi lahad datu lagi. 3hb ni. sah sah sebulan dan lebih. op-cos skip raya. RAYA KOTTT ! baru je plan raya sesama tahun ni :'( pelik btol. cmana lha mak aku bole tahan. ajaib sungguh.


Comments

Ikhma Maa said…
mostly. betapa kuatnya cinta mak dan ayah akak ni. hihihi~
leogurl94 said…
Mak akak isteri yang memahami . Susah nak dapat tuh . :) Btol jugak . Askar kje tak menentu . Paling btol tak sempat cari lain >.<