| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Tutorial : Meletakkan Gambar Instagram di Blog

setelah sekian lama tidak bertutorial di blog ini, akhirnya terdetik jugak nak buat. HERHER. tetiba mood rajin plak malam ni setelah sekian lama mood malas menyelubungi :3

okayy okayy, focus ! ape yang fya maksudkan dengan tajuk tutorial ini ea ? okayy, ape yang fya maksudkan, adalah begini :


nampak ? nampak ? haa. itu lha yang fya maksudkan. segala update gambar di instagram, akan auto juga update di blog. bagaimana caranya ? sangat lha mudah !

hanya klik ---> SINI

lepas tu, scroll bawah siket sampai lha jumpa :


okayy ? bila da jumpa, pilihlah ape taste yang anda suka. da siap ? just generate code, dan copy. cara nak letak di blog pula adalah :

DASHBOARD ---> LAYOUT ---> ADD GADGET ---> HTML

save !

mudah kann ? selamat mencuba ! :)

3 Comment[s]:

Nurulhuda Abu Hassan said...

macam mane nak buat icon jek yg mcm fya punya ?

Aida Shafi said...

Thanks kak,jadi :)

nahunabila said...

kenapa error bila nak preview ?

ShareThis