| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Sifat Lelaki Yang Famous !



oppps. gambar sekadar hiasan. HEHE.

baiklah. sebelum fya huraikan panjang lebar, adalah ingin memberitahu bahawa ini adalah hasil kajian berdasarkan pemerhatian fya sendiri. mungkin ada yang tak sama, tetapi kebanyakkannya adalah serupa. juga sebagai entry santai untuk mengenali diri mahupun orang disekeliling kita. so, enjoy your reading ! ;)

1. bajet bagus.
ewww. macam kasar je kann bunyinya ? HAHA. well, maksudnya kat sini, perasan tak, lelaki kalau nak bercerita pasal diri dia, especially kat perempuan, dia akan cerita yang menunjukkan dia bagus sahaja. hish. jarang teramat sangat lelaki nak cerita benda buruk or mungkin akan menjatuhkan martabatkan dia sebagai lelaki even cerita yang dia nak cerita tu, takde lha hebat mane pooon. HAHA.

2. berfikir sebelum bertindak.
okayy, katekan dalam situasi nak accident. kalau perempuan, mesti dia akan menjerit dulu and then baru nak fikir nak buat ape lepas tu. compare tu lelaki, even dia menjerit pun, fizikal dan akalnya pasti berfungsi untuk mencari jalan penyelesaian. err. faham kann maksudnya ? :P

3. tidak pentingkan meminta maaf.
okayy, ade yang akan cakap " argh, semua jantina same je " tapi kann, adalah lebih jelas dalam situasi lelaki bergaduh dan memang dia yang silap. mesti tak lama. tup tup, da baik. buat macam biasa je. kalau berlaku kat perempuan, mesti akan ada ungkapan " i tunggu dia yang mintak maaf dulu, baru i maafkan " zzzz.

4. sangat menyayangi.
yess. lelaki suka mainkan perempuan and bla bla bla. da lapuk lha menda tu. kalau da sayang, pandai - pandai lha kann ? okayy, dalam situasi ni, kalau makwe kena rampas, bole betumbuk tau. kalau pakwe kena rampas, ade bertumbuk ? paling kuat, tarik rambut. tak pun, tarik tudung.

5. malas.
malas kat sini bukan malas ape lha. cumanya, lelaki ni kalau perkara yang dia rasa dia tak perlu amik tahu, dia takkan kisahkan pun. contohnya, para stalker. rasenya, ratio 1:100 antara lelaki : perempuan. kann ? HAHA.

next entry, mungkin nak masuk pasal tips plak kot. HEHE.

2 Comment[s]:

Kumbang Jingga said...

malas tu sgt betul lah sbb aku malas sgt hehe

Izzat Eshak said...

lelaki sangat menyayangi!

ShareThis