Jenis Lelaki Yang Setia.

kaifa halukum ? harapnya, semua ngah sehat bahagia lha gamaknya ea. HEHE.

allright ! kali ni nak cakap pasal the types of lelaki yang setia. ammboi tajuknya ea. HAHA. just untuk tatapan, tidak bermaksud ape - ape lah ea. jangan salah faham. *cuak kejap. by the way, again ini adalah kajian by Fya Pelangi. so, ni versi aku lha ea.

carian google
perasan atau tak, perempuan kalau yang dah berpunya akan setia dengan pasangannya. manakala, perempuan yang single, dy akan main redah je ngan mana - mana lelaki yang mahu berdamping dengannya. mungkin sebab masalah lelaki < perempuan. da akhir zaman ni kann, ouh Allah ! lelaki pulak, tak usah cakap lha kann. kalau perempuan tu dah melayan, takkan dy nak tolak. ye dakk ? dalam hal ni, sikit pun aku tak salahkan lelaki begitu juga perempuan. bukan salah sesiapa. it is normal. manusia mahu sentiasa dijaga, dilayan dan sebagainya. fitrah.

lelaki kalau dy betul - betul setia, dy akan ade differ siket kat perempuan yang dy setia tu compared to others. mungkin dy layan lain siket ke or pape je lha ! ade lha caranya yang mungkin kita tak tahu. tak semestinya kena show off baru setia, kann ? kadang, budak - budak yang show off tu, lagi lha tak bole percaya. setakat buat in a relationship kat FACEBOOK, korang da rase tu cukup setia ke ? haktuihhhh. setakat cara tu nak bangga ? silap sangat.

fiz graphic
namun, bila lelaki tu melayan mana - mana perempuan it doesn't mean dy syok kat perempuan tu. kadang, manusia ni ade pelbagai menda yang dy rase nak buat. tak semua lelaki are same. lets say lha lelaki yang melayan tu, dah berpunya. si dia tu plak tak payah nak cepat melenting. once kau dah percaya dy, kau dah sayang dy, so why kau nak rase mencurigai dy ? kalau kau mencurigai dy, kenapa kau percaya dan sayang dy, kann ? baik tak payah.

next, katekan si perempuan ni da sabar, da everythings lha but still nampak yang lelaki tu suke kat orang lain. kau call dy, dy tak jawab. text tak reply. maknanya, dy da tak nak lah tu. maka, cari lha orang lain ea. HAHA *gelak jahat. sebab ape aku cakap macam tu ? sebab, lelaki takkan lepaskan perempuan yang dy betul - betul mahukan dengan caranya yang tersendiri. kadang, nak tahu dy setia atau tak, perempuan tu sendiri je tahu. orang lain tak tahu. kau yang kenal dy kann ? so, kau je tahu jawapannya.

carian google
okay lha. setakat ini je kot nak berceloteh. ni setakat tips hasil dari pemerhatian, kenal org sane sini. nanti, bila da kawen, buat tips lain plak lha ! HAHA. ammboi, kemain panjang lagi entry kali ni ea ! semangat nak taip sebelum nak naik kuliah balik ni haa. cuti da semakin mencemburui. nampaknya, akan berhabuk semula lha blog ni. alahai. takpe, kot lha ade mase lebih time hujung minggu tu, akan try di update lha ea !

uhibbukum fillah ! ilal liqa'.

Comments

uhu..pantang betol ng lelaki cenggini kan.. dah couple ckp single..grr!!xpnh ckup..
missswafea said…
As salam. Sebagai perempuan kena tau lah lelaki tu betul-betul bersungguh atau tak dengan kita. Kalau dia dah taknak or tak suka terima ja la. Kalau tak macam-macamlah perangai dia nanti sampai pening pulak kepala kita. huhu
Joe_Hans said…
xnak komen apa2 lar... hahahaha
Yasmin Zahirah said…
biar kita dicintai jangan mencintai itu lebih baik :)
Eiqa Almond said…
Betul2x..
Setuju pendapat Fya tuu..
baq sh said…
Tp knapa wanita sanggup tinggalkan lelaki yang setia???
baq sh said…
Tp knapa wanita sanggup tinggalkan lelaki yang setia?ak xpernah hancurkan hati wanita tp bl dh jd cmnie aku mmg ssh nk pcya kat girl lg....almost 8years....biar Allah tentukan segala-galanya
baq sh said…
Tp knapa wanita sanggup tinggalkan lelaki yang setia???
Anonymous said…
Xde jodoh la tu.. adess
Anonymous said…
Apa yg dckp tu btul jgk
jannah said…
Emmm,setuju sgt..100%!!!tp x kesemua ad yg baekkk...
jannah said…
Hhaaha,btl 2..
Anonymous said…
assalamualaikum kak fya..maksudnya apa nie ..cuba akak jelaskan dgn lbih terperinci..boleh x akak ..hehe.. lelaki takkan lepaskan perempuan yang dia betul2 mahukan dengan caranya yang tersendiri..
Anonymous said…
I don't trust girl ..sebb dorang ni x pandai ...hargai lelaki dah setia still ml sakitkan hati ... Lagi ... Mls nk bercinta tunggu jodoh ... Jela...
Anonymous said…
Eem
Amirah Hanis said…
Perempuan mmg xpandai dah diberi satu akal mmg xpandailah .. Sy lembab tu yg da putus br menyesal means br belajar