| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Tips Berblogging ! - Edisi Fya Pelangi

assalamualaikum ;

yeah, alhamdulillah. masih berkudrat nak buat entry untuk blog tersayang ni. tapi, kali ni pasal tips plak. nak share ngan korang semua, tips berblogging. pada fya, is simple. hanya ade satu je tipsnya. iaitu : -



kenapa fya cakap macam tu ?

1. kita dalam dunia blogging ni, kena banyak mencuba untuk mendapat readers, dan followers tegar di blog kita. kita kena mencuba dalam pelbagai  medium dan cara dalam mengembangkan entry kita untuk mencapai matlamat.

2. okay, tu dari segi readers dan followers. disamping, design. macam mane nak design bagai kalau tak main tekan - tekan ape yang kita nak ? kalau asek bergantung pada tutorial semata - mata, tak berkembang lha design blog kita tu.

3. kita kena bijak dalam membuat ujikaji. cuba buat post macam A, adakah readers suka ? kalau post macam B, bagaimana pulak hasilnya, dan seterusnya.

korang pun ade tips jugak ? JOM ! sharing is caring kann ? ;)

8 Comment[s]:

Cik Rongoks said...

tips blogging ika. kena rajin bw dan tegur2 bloggers lain. hihi

Anonymous said...

tidak best tip ini

rebellion said...

aku dah lama tak buat BW

FYA PELANG! said...

@Cik Rongoks : yeah. itu pun bole :)

FYA PELANG! said...

@Anonymous : err. suka hati. huhu.

FYA PELANG! said...

@rebellion : ohoho, okayy ;)

Sofinah.L said...

saya rasa, kena rajin blogwalking kot.

dan...reader suka baca cerita HOT2!! HAHA... =P

Fya Pelangi said...

@Sofinah.L : tu lha. kne rajin komen, singgah, kann ? ;)

ShareThis