| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Likers Facebook Sangat Berbahaya ?

assalamualaikum ;

oh yeah ! result sem lepas u aku sudah pun keluar secara officially nya pada malam ini. kalau semalam, da just bole check berapa pointer. untuk hari ni, da bole check gred and segala bagai. pointer aku, alhamdulillah. aku puas. terima je lha. ye dakk ? yang aku tak puas hati, aku sedang tak bole nak tembus website untuk check result penuh aku. ouh damn ! grr. oke fine. sabar fya, sabar -.-"
baiklah, bukan tu yang aku nak ceritakan sebenarnya. entry ni, bertujuan nak bagitahu kat korang kenapa LIKERS tu bahaya ! korang jangan ingat LIKERS ni semua baik tau. choii -.-" HAHA. *tak pasal - pasal.

LIKERS
eh korang jangan ingat si pengeLIKE status, post korang tu saje buat part time tau. actually, kalau korang nak tahu. before mengeLIKE, mestilah akan baca dulu. kenapa ? ye lha. kot lha ter LIKE menda - menda yang berlanggar syariat ke, ape ke, kan da susa. so, itu da cukup untuk memberi bukti lha kann ?

then, lelebih kan, kalau korang main - main komen kat status ngan orang lain, tup tup si dia mai like kat mane - mane antara komen tu. nampak sangat dia memang baca dari atas, sampai habis. kalau tak, macam mane dia boleh pilih nak LIKE komen yang mane kann ?

so, tak rase ni berbahaya ke ? HAHA.

anda antara LIKERS itu ?

sila LIKE : SINI :D


; Fya Pelangi : korang patut hargai jasa baik likers ni. kalau tak,takde sape nak LIKE. ngee.

10 Comment[s]:

Zaki Muhammad said...

For me it is just simple,
think twice before you post something.
Jangan main ikut suka saja, kelak merana diri. But at the same time janganlah terlalu mengadil seseorang itu dari perbuatannya sahaja, cuma apa yang penting berhati-hati.
Pesanan ikhlas dari Zetchi.

wanabee said...

salam , 1st komen kat blog ni..rajin pulak nak mengomen..
hehe ..yes ..setuju dgn apa yang zaki ckp tadi :)

kalau wana , akan like benda perlu je...setakat benda tak ada isi / info dan benda2 menarik..takkan like..just baca je .hehe >_<

faiz fakhirin said...

ingtkn apa tadi....haishhh...kompius koompius

Kamil Kahar said...

well...still...likers ni bknnye mengancam keselamatan or privasi kte pon...so xkesah la diorg nk like...

Lea Isnawi said...

kadang2 je.
kalo rasa menarik LIKE
kalo tk scroll lelaju

Fendy said...

kalau saya suka status tu..sy senyum dan suka dlm hati...dah memadai

Affan Ruslan said...

So dlm kate lain likers ni blh jadi stalker lah ek?
Status or gambar lama, tetiba die like. Pelik gak tu haha

Pahlawan Kucing said...

mmg ramai pengelike tegar skrg ni

FYA PELANG! said...

; Affan betul. dia dapat ape yg fya cuba sampaikan sebenarnya :)

aku_suka_hijau said...

saspen betol bace tajuk td..hehe.. ade jgak org yg kadang2 tu like utk suke2 walaupun benda tu xde faedah pun.. org yg nak bt status or pape, just tulis ape yg patot sudah la.. yg "pelik2" sgt tu, xtulis pn xpe.. ~klo sy bt satus kt fb,sy mmg xsuke org like.. ^_^

ShareThis