| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Cemburu itu MELEMASKAN ?

salam setia ;

Ya Allah ! aku ngah buat assignment ni kot. assignment ape ? assignment arab oke. sekian -_-" dan telinga aku disajikan dengan lagu rindu by saiful. sebab, aku bercita - cita nak hafal lha lagu ni ;DD dan sambil buat tu, saje lha aku mengonline sebab esok, kelas aku pukul 9. maaf bukan 9 pagi. tapi, 9 malam until 10 malam. only that for tomorrow -_-"

ouh ! abaikan pasal diri aku atas tu. just nak sharekan something yang kerap dialami oleh golongan remaja pada masa kini. iaitu, perasaan cemburu !


selalunya, berlaku untuk hubungan jarak jauh.

actually, pada pendapat aku, maksud cemburu ini global. mesti dalam pale korang fikir, bila nampak word, ' jealous ', ' cemburu ' ni tertumpu untuk golongan couple, pasangan. err. for me, it is global. oke.

first, ape yang cuba aku nak mention. jangan runsing jika perasaan itu sedang membelenggu diri korang semua. sometimes, mesti korang rasa tension dengan diri korang sendiri sebab korang memiliki perasaan yang terlalu cemburu, kan ? err. jangan dok menipu aihh. aku pun pernah alami. esspecially, perempuan ! am i right ? jealous ngan boyfie and so on. relax ! jika korang memilikinya, korang adalah normal ! anda masih waras !


cemburu juga memaparkan perasaan kasih dan sayang korang terhadap pasangan jika cemburu itu kepada kekasih. sometimes, berlaku juga cemburu terhadap kawan - kawan yang sangat tekun belajar, rasa nak berjaya macam kawan lain. and ade jugak kes cemburu dalam melakukan ibadah kepada Allah. that is why kenapa aku cakap maksud cemburu itu global.

namun, perasaan ini jugak ade kekurangannya. korang, kalau rasa perasaan ni terlalu melampau, baik korang jaga. sebab, ia akan merosakkan hubungan. serious ! bagi aku, perasaan cemburu ni, perlu ada. tapi, harus dijaga. macam aku, aku memang sangat kuat cemburu. tapi, aku cepat hilang. sebab, aku ni style kalut. sedang jealous, hati aku tak tenang. haha. ehhem. korang cemane pulak ? kongsikan lha !

16 Comment[s]:

Areliff said...

cemburu tandanya sayang :)

Rosalia said...

betul tu setuju :) sy kalau cmburu berbncg dgn si dia so smua dh terjwb tak perlu cmburu dh :)

FYA PELANG! said...

@Areliff: yes :)

FYA PELANG! said...

@Rosalia: betul. ia harus dikawal :)

c@PtA!n a!Dz@M said...

blah , blah ! entry tah pape . haha . macam lah aku tak kenal hang tu macam mane . sampai mati tau aku ingat kena tengking dengan hang . sob , sob .

! ❤ PINKaholicx ❤ ! said...

tapi kalau dh cemburu melampau smpi bawak gadoh dgn bf/gf teruk jugak,,haha

FYA PELANG! said...

@c@PtA!n a!Dz@M: kejam ! bhaha ;DD

FYA PELANG! said...

@! ❤ PINKaholicx ❤ !: yezza ;))

Abdul Farique said...

jeles kat saye ke tu ? hahahahah XD

FYA PELANG! said...

@Abdul Farique: yuppp ! :)

Cik Ladies said...

Ehem ehem. Jelos kat ai ke? Bhaha!

FYA PELANG! said...

@Cik Ladies: mungkin. jika anda terasa. layankan aje ;DD

Rohaizam Rosli said...

cemburu kena ada pada tempatnya.... kalau tak namanya akan jadi cemburu buta... huhu~~~

FYA PELANG! said...

@Rohaizam Rosli: haha. tau takpe :P

angah salamah said...

aku la manusia paling cemburu kat dunie ni wei!!!

*follower ke 771... patotnye, nak jadi ke 777... ong gitu...*

FYA PELANG! said...

@angah salamah: hehe ;)) terima kasih !

ShareThis