Bila Putus Cinta. . .

salam setia ;

huhu. tetiba aku dapat idea ni. kenapa ? err. saje. takde kaitan dengan sesiapa. saje nak share untuk semua :)

oke ! bila putus cinta, selalunya, pasti korang akan nampak kesedihan pada perempuan je kann ? yela. perempuan kann hatinya lembut, manja, mudah terasa, dan sebagainya. tapi, mengikut kajian aku lha kann. bila putus cinta, 80% lelaki yang akan lebih merana daripada perempuan ! adakah korang menyedarinya ?


bukti ? ouh ! ada. oke. aku pun pernah clash dulu. time aku sekolah dulu. so, depends on pengalaman aku jugak lha kann and orang sekeliling aku. 

oke ! bila putus cinta, sang lelaki akan mendapat pengganti sejurus dia putus cinta. dan bila berlakunya perkara itu, mesti korang fikir :

" dasar playboy ! baru clash, da ade awek baru ! "


tapi, adakah korang tahu sebenarnya, bila sang lelaki bertindak sedemikian adalah bermaksud dia sedang terlalu kecewa dengan teman wanitanya itu, ingin melupakan yang lama dan ingin menunjukkan bahawa dia mampu teruskan hidup tanpa teman wanitanya itu. dan sang lelaki akan lebih menjauhkan dirinya daripada bekas teman wanitanya itu. nampakk ?

then, bila putus cinta, selalunya, orang akan straight cakap salah kat lelaki tu. tapi, bila dikaji balik kann, pada aku, putus cinta ni lebih banyak berpunca dari golongan perempuan lhaa. buktinya ?

" perempuan ni, dia mudah menyayangi. bila nampak lelaki handsome siket, cair. da tu, mula lha nak abang angkat, adik angkat, pak cik angkat atuk angkat and segala bagai. then, keluar sama, bila sang lelaki jealous, terus herdik sang lelaki tu. cakap sang lelaki konon tak memahami. what the. . . ! "

" perempuan tak pandai jaga hati lelaki. serious ! kenapa ? bila sang lelaki bagi muka siket, nak nak lagi. and makin menjadi. suka benor carik point nak merajuk. dah tu, mula lha cakap, lelaki kena fahamm perempuan. perempuan emosi tak tentu. ater, lelaki ni pulak, sape nak jagenya kann ? "

" mesti korang akan cakap lelaki ni playboy and so on. padahal, sang lelaki ni, sekali dia dah cakap dia setia. means, dia setia lha tu. dia kan boyfie kamu. kamu mesti lebih tahu bila time dia menipu, bila time dia tegas, bercakap benar. kalau da tahu dia menipu, sape suruh percaya ? bagi aku lha kann, cakap lelaki lagi boleh pakai daripada cakap perempuan. tak caye, cuba korang berjanji antara lelaki dan perempuan. mana lebih bagus ? "


dan pada pendapat aku, perempuan lebih pandai curang daripada perempuan. lelaki curang, senang nampak. perempuan curang, tak nampak. perempuan memang bijak.

err. adakah aku sedang diskriminasi kaum ? huu. tidak !! aku saje bagi pendapat lha. and sedang menunggu seseorang. err. please forgive me -_-"

sumber gambar : google

Comments

diana said…
ye ke perempuan curang tak nampak???
tak la...

ramai orang bagi pendapat bergantung kepada apa yang dia alami..
kamu bagi pendapat untuk apa yang jadi pada kamu..
tapi cemana kalau akak kata
akak dulu pun putus cinta terus ada pengganti..
siap kawen lagi..
ha!cemana tu???
FYA PELANG! said…
@diana: mane nak tau. ni kann pendapat je :)
Asyikin said…
sangat agree, perempuan antara salah satu sebab putus !
c@PtA!n a!Dz@M said…
haha . pendapat hang neh macam bais kot . er , maknenye kan mesti hang lah yang selalu buat macam neh kan ? aku tak ! tet .
adam said…
setuju dgn pendapat ni. baru je mengalami. huhu
Red said…
fya, entry ni buat aku senyuuuuuuum aje bace ;)
FYA PELANG! said…
@Asyikin: :) pendapat je pungg. maybe bukan semua :)
FYA PELANG! said…
@c@PtA!n a!Dz@M: giler aku buat ? grr. agak agak lha dher ~ -_-"
FYA PELANG! said…
@Red: amboi amboi :P
Rohaizam Rosli said…
hahahhaa... hebat hebat.... sang lelaki mmg akan terus cari ganti supaya dia boleh lupa yang lama... so kalau nak ngorat sapa2 kna carik sang lelaki yang bru frust cinta la... hahahahaha~~~
FYA PELANG! said…
@Rohaizam Rosli: haha. takde keja :P
nini said…
that is so right...but still depends on both person..kene tngk perangai la...kdg2 tu, muke je cam baek..tp hampeh...
FYA PELANG! said…
@nini: yup. tak semua same kann :)
MizzMulan said…
=_= MEMANG ADE SEGELINTIR ORG YG MCM TUH...TAPI XBLEY SLH KN GURLZ JERPP...KANDANG KALA ORG LAKI POWN CURANG KITE XNMPK JGK KAN...(SETIAP ORG PENDAPAT N PANDANG MEREKA SENDIRI KAN...SO TEPUK DADA TNYE LAA ATY..HI2 XoX )
FYA PELANG! said…
@MizzMulan: hehe. tau takpe ;DD
Kakah said…
sgt stuju..
sbb ia brlaku kpd aq sndiri..

n sbagai llaki, aku tau aku akui aku pon ader wat silap..

but xper.. still waiting for her after so many time she break my heart..

now.. she leave me more than a year..
n still waiting for her, my first love.

feel free to visit my page for her..
http://perkakah.wix.com/fs

and pray for us to be together again.