| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Tips Cinta Remaja

salam setia ;

mak aihh. berhabuknya blog Sangat Setia ni kan ? bilek aku lagi semat dan kemas kot. komen pun, dah tak sebanyak dulu. kadang, bila bukak dashboard, kosong komen. huhu. abis lha blog aku camni, kan ? tapi, apakan daya, aku busy. nak update blog pun, takde masa. ehem. busy lha sangat. err. betul lha busy ! busy makan -_-"

kita sebagai manusia, takkan lari daripada fitrah yang akan menyintai, menyukai seseorang yang lain. samada dalam diam mahupun diketahui. kan ? maka, adakah anda sedang menyukai seseorang ?


tips nak kenal pasti perasaan tersebut versi Fya Pelangi
1 ) kita akan berasa gugup apabila berhadapan atau berbual dengannya.
2 ) sering bertanya keadaan orang yang kita sukai itu kerana mahukan kepastian bagaimanakah keadaan orang yang kita sukai itu.
3 ) rasa tidak mahu berpisah dengan orang tersebut meskipun hanya dalam mesej.
4 ) selalu melebihkan orang itu dalam apa jua situasi.
5 ) seringkali bercakap tentang orang itu kepada orang lain.
6 ) akan rasa tidak boleh terima jika orang yang kita sukai itu mempunyai orang lain yang lebih penting dari kita. namun, kita juga akan beralah selepas itu semata - mata nak lihat orang yang kita sukai itu bahagia disamping orang yang disukainya.
7 ) setia menunggu kehadiran orang itu walaupun dalam jarak jauh. . .

maka, anda di mana ? adakah anda sedang menyukai seseorang ? adakah anda sedang merelekan hati kepada seseorang ? adakah anda sedang terpaksa menyuakai seseorang ?

psst : nak gi beli buku ICT ni. RM60. ade sesape nak belanja ?

peace ^.^

15 Comment[s]:

AleeyaLiya said...

xnak ngaku..hihi..

Abdul Farique said...

eheemmm ehemmmm

FYA PELANG! said...

@AleeyaLiya: haha. tak nak, suda ;DD

FYA PELANG! said...

@Abdul Farique: pehhhal ? nak ubat ka ? ;DD

c@PtA!n a!Dz@M said...

apekah ni ? haha . merepek sekali . aku tak terlibat dah dalam gejala songsang macam ni okay .

diba said...

kdg2..sush gk nk nilai..awal2 nmpk cm setia..huu

syErAh said...

aku tengok dia dari jauhh je....sobs3 =D

FYA PELANG! said...

@c@PtA!n a!Dz@M: haha. sengal kau.

FYA PELANG! said...

@diba: betul jugak tu :)

FYA PELANG! said...

@syErAh: same :)

amranaiman said...

tips nk tau org suke kat kite ade x? ;p

FYA PELANG! said...

@amranaiman: ade. kite dapat rasakan semua ni oleh seseorang :)

Anonymous said...

yesss.. haha same with me laa.. hari2 nk tgk muka dia je.. mujur sekelas :)

leogurl94 said...

amboi . huhu . adalah jugak kot >.<

suhaida said...

Saye adela mencintai 2 lelaki tapi x tau nak pilih yg mama

ShareThis