| AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIK ! Sangat Setia of Fya Pelangi | +Follow | Dashboard |
HOME TUTORIAL & FREEBIES NOVEL ORDER


BREAKING NEWS !

Tutorial : Cursor Untuk Blog Dengan Mudah

salam setia ;

hokyeah ! saje je nak wat tuto plak hari ni. bajet hot kejap lha kan. haha. oke oke. how nak letak cursor cantik di blog ?

Dashboard >> Design >> Page Element >> HTML
then, pilih di :

A ) sini atau
B ) sini

ok. untuk di A, settle. just amik, and terus letak di HTML. untuk B, ada terma and syarat sikit. jika korang just amik kod di B, and terus letak di HTML, akan keluar watermark macam ni, kan ?


camne nak ilangkan watermark tu ?

* klik untuk tumbersaran *

ada faham ? baiklah. kat bawah ni, antara contoh cursor cantik. bole ambil dan tepek :D

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur273.cur), progress;}</style>

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur274.cur), progress;}</style>

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur275.cur), progress;}</style>

peace ^.^

2 Comment[s]:

c i k a n a said...

wah, rajin fya pagi2 wat tuto =D

FYA PELANG! said...

@c i k a n a: rajin lha sangat :DD

ShareThis