Entry Masuk Longkang ?

salam setia ;

fuhh ! tajuknya ehh. haha. nak baca ke tak nak ? ouh ! terpulang ! fya tak paksa. malah tak mengharap.



ramai jugak yang like ni ehh ? haha. apa maksud aku ehh ?
fesbuk adalah laman sosial bukan tempat bersosial

haa. bos jejaka terhangat, ni fya pelangi a.k.a sangat setia nak jawab ni. haha.


okeh. nak bagitaw, fesbuk adalah suatu laman untuk kita bersua, carik kawan lama, atau mungkin carik kenalan baru. malah, tempat untuk buat bisnes, bertemu dalam jarak jauh. bagi fya, itulah kegunaan fesbuk.

BUKAN nye untuk bersosial. maksudnya ? korang dok post jiwang karat. lepas tu, bf / gf korang pun komen jugak segala bagai karat. hello ! terang lagi bersuluh bahawa fesbuk tu laman sosial, seperti yang fya dah hurai di atas. maka ? perlukah kaum sebegini berbuat demikian ? renung sejenak. okeh. faham. fesbuk korang. suka hati lha kan. tapi, ternyata fesbuk tu untuk semua orang. bukan korang sahaja. ye dak ? lagipun, katakanlah korang dok post berjiwang karat. lepas tu, orang lain tengok. lepas tu, friend pulak dengan cikgu - cikgu sekolah dulu. tak rasa malu ke ? mana privacy ? tak best ! bese sudaa. bukan kaw je ' married ' dalam fesbuk tu ehh. tu haa. berlemban lagi. takde pon cenggitu. ramai sokong ehh. tak caye, tekan blog feberet ni 

BUKAN juga upload gambar posing maut. ni lagi satu masalah. ellow. bukan semua nak tengok gambar ' comel ' korang. atau, sekadar menagih komen ehh ? pelik. tayang posing maut satu dunia. apa ke jadahnya pon. lepas tu, bila ada orang edit kasi tak elok, pegi mahkamah, report segala bagai. tapi, sape yang carik masalah ehh ? ni pon, bos fya sokong taw ! ( http://www.jejakaterhangat.com/2011/07/perempuan-seronok-tak-tayang-gambar-kat.html )

yela. akui. tak salah pon nak upload gambar. nanti, senang orang nak kenal. ye dak ? tapi, yang bese sudaa. berpada - pada lha. tak perlu penuh satu album tayang entah pahape. tak payah nak herot sane sini. muncung sedepa. ouh ! tak payah. kalau nak jugak, wat private. hee. menyampah lha ya Allah ! perempuan. malu lha ! sedangkan, Allah da bagi fitrah kepada perempuan adalah malu wahai hawaku. . .

maka, renung - renungkan lah !

so, adakah ini entry longkang ?

peace ^.^

Comments

alepridz said…
huhu... kalau tayang muka pakai spek hitam + pakai topi bruno mars takper kan? ada macam poyo tak? :zomba

hehe

betul tu betul... untuk bisnes... mari mari beli cookies alepridz...

:P
Abdul Farique said…
kencang entry ni :takut .
but perkongsian yang menarik :)
ArepChePha said…
lol... nice2

arepchephaa.com
FYA PELANG! said…
@alepridz: hehhh. sempat lagi ehhh :)
ArepChePha said…
Baguslah entri nh, bagi pelempang satu dua dekat muka orang2 yang 'culture shock' ngan FB ^^

arepchepha.com
FYA PELANG! said…
@ArepChePha: dah siku daa :P
Red said…
ai teda fesbuk :nono
FYA PELANG! said…
@Red:hurm,, comei red. comeii :P
hehe..tajuk entri pelik. papepon, btol ckp cik fyapelangi. nak letak gambar tu kena berpada. pendangan lelaki dgn perempuan tak sama. nnti entri susulan pasal bnda ni akan menyusul..nantikan..
FYA PELANG! said…
@Jejaka Terhangat: wt ngah geram :P ouh ! apakah bosku ? ye anak didikmu nantikan :)
assalamualaikum fya..yup, btol tu..kadang2 gambar mmg perlu letak,sng kawan2 nak cam..:hihi..tapi kne berpada2 kn :) nice!!~
cik bubu said…
yahh agreee ! :D
FYA PELANG! said…
@LemonSusu Skyjuice: haa. pandai pandai :)
aiEz said…
heh..panas entri,yup kdg2 xsuka jugk2 tgk post pic yg bkn2 agk yg xsesuai jd tatapan ramai..koleksi pribadi upload kt fb,apakah?..

fikir2kan,msa dah uupload tu smua..ttbe ajl smpai..cmne?nk ke dosa tu menglir bila kter dah xde?jd fikir2kan..:)
FYA PELANG! said…
@aiEz
: wat time geram. memang panas :D
~AtEeN~ said…
memang aku rasa sape2 yg letak gambar mcm tu culture shock kot. majoriti org mcm ni, budak budak sekolah lah, zaman baru nak up katakan.
FYA PELANG! said…
@~AtEeN~: yes. kerap kali dilihat, budak sekolah. agree !








bak kata bos, alahai budak sekarang :)
miss ct said…
Assalamualaikum..
nama entry pelik..tp pengisian terbaik.. bagus..
white pebbles said…
nak jadi model tapi tak dapat,jadi akhirnya jadi model FB le gamaknya! :P
FYA PELANG! said…
@white pebbles: untunglah ade fesbuk -___-
yaya | mohd said…
yunkk..ni mcm marah btol ni..ta pn mngluarkn spnuh jiwa raga btul tulis entri ni..
ehee..cam ade gram ngn sumone je..sabar ea dear :) :)
merahitujambu said…
AHAHAHA..teettttt
FYA PELANG! said…
@yaya | mohd: haha. xd ahh. xd bengang ngan sape sape. cuma, saje perahkan idea wat entry :D
Rohaizam Rosli said…
huhuhu.... btol3.... ada bahaya nya asyik dok upload gmbr2 hangat... kang ada pihak yg buat benda2 tak baek dgn gmbr tu kang tak pasal2 kang... bahaya oooo kawan Iejam penah kena... mmg gilerr ahhh Iejam pon naek giler bila tgk2 fb kawan Iejam da jadik mcm2... huhuhu