Bila Orang Tanya, Kenapa Aku Berblogging. . .

salam setia ;

weh yayad ! nape kaw blogging ? tak rasa sia sia ke ? ape yang kaw dapat ?
huh ? yayad kaw panggil ? heh. ok fine. aku ada banyak nama. hurm,, bagi aku, tak. sebab, dengan blogging, aku dapat rasa satu kepuasan yang korang mungkin tak alaminya. aku cuba nak up kan traffic aku, SEO, aku usaha cari pelbagai tips
( thanx to http://www.alepridz.com/ yang banyak membantu ) dan sebagainya. dan bila berblogging, aku dapat something yang aku tak pernah taw sebelum ni. serius. mane ade sia sia :)


weh. poyo siot. apesal nama blog kaw sangat setia, huh ? 
setia sangat ke ?
haaaa..... yang ini. ramai sangat tanya. ni siap aku buat entry lagi. zas ! nak tahu nape aku letak nama ni ? sebab, aku nak kelainan. semua mende aku nak lain. mak aku pun cakap aku ni pelik. tu pelik ni pelik. heh. T.T. pernah korang jumpa blog
' sangat jujur ', ' sangat bagus ', and segala bagai ' sangat '. pernah ? sebab tu aku letak nama ni. and aku akui aku takdelha setia mane poooon kot. haha.

* ni ex - contest aku masuk. haha *

ape yang bestnya blog ni ?
eh, macam - macam ah ! macam 3 in 1 gitu pun hade. ok first, kaw nak carik kawan. hurm,, blogger semuanya orang. so, kaw boleh pilih nak yang mane untuk dijadikan kawan kaw ehh. then bagi aku, kawan sama sama blogger lebih mesra. sebab, banyak topik boleh sembang. contoh, bole sembang tips blogging, sembang tutorial and sebagainya. kalau fesbuk, kaw nak sembang tips hape ? haha. next, bagi aku, design. kalau dalam fesbuk, bole buat ? tapi, dalam blog, bole. kaw bole buat ape yang kaw nak. walaupun blog aku takdelha cantek pon kan. nak letak lagu, nak  itu ini. semua boleh. carik je tutorial. settle. malah, korang boleh juga nak buat bisnes. bukan suruh bisnes besar - besar. bisnes macam tempahan header, edit blog. ok what. . . tak pun, tempahan cookies macam alepridz buat. haha.


malas lha. aku takde diary nak tulis kat blog tu. lain lha macam kaw. ade diary. so, kaw tahu ape nak buat ngan blog kaw tu.
yes. aku terima statement kaw. aku memang suka, kerap, gemar menulis diary. tapi, ellow. sape suruh kaw tulis diary dalam blog kaw ? ramai yang salah faham ngan matlamat blogging ni. dalam blog, bukan sekadar nak letak cerita peribadi. ye dak ? tapi, kalau kaw nak letak, tu kaw punya pasal lha. aku tak minat and aku tak halang ehh. . . tapi, letak informasi terkini yang kaw taw pun, apa salahnya. silap - silap, tinggi Page Rank kaw nanti haa. . .


kesimpulannya ?
selamat berblogging ! and jangan rasa mudah putus asa dalam dunia blogging ni. sebab, aku pun pernah rasa give up dalam blogging setelah menerima pelbagai
' tomahan ' dari bukan blogger. tapi, takpelha. hak asasi manusia. masing - masing ada hak nak menilai :)

peace ^.^

Comments

My Name is Mar said…
Yes. It's right. Blog bukan tempat jaja cerita MURAHAN.
Ho-ho-ho...

Musicbrilliant.com
sergeant keroro said…
hehe, betul. dunia blogging ni mencabar jugak.

happy blogging :)
FYA PELANG! said…
@sergeant keroro: haha. aah lha tu :)
Rohaizam Rosli said…
btol3.... myb sebab diorg tak berblog sbb tu diorg tak paham... once diorg masok n rasa sendiri blog ni cmne then they will know la... hahahaha
FYA PELANG! said…
@Rohaizam Rosli: hny blogger fhm blogger :)
miss ct said…
Assalamualaikum fya..
ct pun pernah dpt soalan yg sama mcm tu...
FYA PELANG! said…
@miss ct: wslm. ouh ya ! share lha :)
alepridz said…
FYA sorry tak reply komen fya kat entry alep.... alep terlepas pandang.... tak sengaja tau.... ^^

Ok, firstly yang alep nak komen kat sini THANKS banyak-banyak sebab mention nama alep kat entry ni.... wink~ wink~ ^^

TERHARUNYER.... hehe... :)

bagus la tu FYA blogging untuk buat kawan... belajar benda baru.... hias-hias blog FYA... bagi cantek-cantek.... cantek apa, color pink gitu... hehe...

tomahan tu memang biasa la FYA... blog alep pun pernah kene jugak.. lagi berat tau... ada COMPANY besar nak saman blog alep sebab tayang gambar-gambar dalam KAWASAN PELAN KILANG company tu... kalau FYA perasan dulu header alep, ada gambar alep kat COMPANY tu...
alep siap kene buat surat lagi mohon meminta maaf atas kesulitan yang alep buat.... sabar je lah... nasib baik dah ok sekarang ni... dugaan nya... ^^
FYA PELANG! said…
@alepridz: hai mak long. panjangnyer. kedip kedap bacenya. haha. yes. thanx sbb mnyokong :) lek lha. fya pon pnah kna maki hamun sbb blogging ni :)