Jom Belajar Bahasa Arab #1

salam setia ;

oke lha. mulai hari ni, fya akan wujudkan entry untuk belajar bahasa arab. atas permintaan seorang blogger memerangkap sahabat fya di matrix dulu. yang minta fya ajar bahasa arab. beliau teringin sangat nak belajar bahasa arab. adoi. nak ajar, fya pun takde lha arif mana. takpe lha. yang mana ada tu, fya share je lha ea :) korang yang nak belajar pun, boleh lha tengok update kat blog ni ea. simple simple je. hehe.


untuk hari ni, fya mulakan dengan kata - kata hikmah bahasa arab yang mudah, senang, dan kerap kita dengarkan :)

مَنْ جَدَّ وَجَدَ

maksud : " sesiapa yang bersungguh-sungguh akan mendapat kejayaan "

peace ^^

Comments

Cik Ladies said…
man jadda wa jada.. :yes
sy dapat belaja bahasa arab dgn fya ari ni :hoho
miss ct said…
Assalamualaikum..
bestnya.. ct pun nak blaja bhs arab dgn fya.. tq kongsi ilmu =)
Luqman Yusoff said…
aik asal pendek je.kang panjang lg ayat dier tu..hahaha
ceritasekupang said…
syukran jazilan ya ukhti... ^_^
FYA PELANG! said…
@Cik Ladies: elleh. dy lg hebat :)
FYA PELANG! said…
@miss ct: bole. akan kerap di update. insyaAllah :)
FYA PELANG! said…
@Luqman Yusoff; haha. next entry :)
FYA PELANG! said…
@ceritasekupang: afwan ya akhi :)